Το Ναϊρόμπι, η πρωτεύουσα της Κένυας, είναι μια πόλη που συνδυάζει τη σύγχρονη αστική ζωή με την φυσική ομορφιά της Αφρικής. Με πληθυσμό πάνω από 4 εκατομμύρια κατοίκους, αυτή η πολυπολιτισμική πόλη είναι ένας από τους πιο δυναμικούς προορισμούς της αφρικανικής ηπείρου.

Χώρα: Κένυα
Πρωτεύουσα: Ναϊρόμπι
Έκταση: 696
Υψόμετρο: 1.661 μέτρα
Πληθυσμός: 3.138.295 κάτοικοι
Νόμισμα: Δολάριο Ναμίμπιας (NAD)
Διαφορά ώρας: -1 ώρα
Οδηγούν: στα αριστερά

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το Ναϊρόμπι, η πρωτεύουσα της Κενυάς, είναι μια από τις πιο σημαντικές αστικές περιοχές στην ανατολική Αφρική. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Αιθιοποιία. Η πόλη ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα ως σταθμός στην κτιριακή γραμμή του Σιδηροδρόμου Μόμπασα – Καΐρο, και από τότε έχει αναπτυχθεί σε έναν σημαντικό οικονομικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο στην περιοχή. Η πόλη αποτελεί τον πολιτικό, εμπορικό και πολιτιστικό πυρήνα της Κενυάς, με μια ζωντανή ατμόσφαιρα και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Στη Ναϊρόμπι, θα βρείτε υψηλά κτίρια, ευρήματα από την αφρικανική παράδοση και μια ευρεία γκάμα από πολιτιστικά γεγονότα και εκδηλώσεις.

Το θρήσκευμα που επικρατεί σε όλη τη χώρα, είναι ο χριστιανισμός.

ΘΕΤΙΚΑ: Τα θετικά στοιχεία του Ναϊρόμπι είναι αρκετά με κορυφαία τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της, την ζωντανή αγορά της, και την πλούσια αφρικανική κουλτούρα που αντικατοπτρίζεται στην τέχνη, τη μουσική, και τα φολκλορικά happenings. Είναι επίσης η πύλη για πολλούς τουρίστες που επιθυμούν να ανακαλύψουν την εκπληκτική αφρικανική φύση με προορισμούς όπως το Εθνικό Πάρκο Nairobi και τη λίμνη Naivasha.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΩ: Τα αξιοθέατα της Ναϊρόμπι είναι πολλά. Στο κέντρο της πόλης, μπορείτε να επισκεφτείτε το Κέντρο Πολιτισμού Bomas of Kenya, όπου μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Το Karen Blixen Museum, το Kazuri Beads Women’s Cooperative, και το Giraffe Centre είναι επίσης δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ: Στη Ναϊρόμπι, μπορείτε να δοκιμάσετε ποικίλες αφρικανικές γεύσεις. Το nyama choma (ψητό κρέας), το sukuma wiki, και τα chapati (ψωμί) είναι απλά μερικά από τα πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε. Τα τοπικά εστιατόρια και οι αγορές της πόλης είναι ιδανικές για αυτή τη γαστρονομική περιπέτεια. Προσοχή πάντα από ποιο κατάστημα επιλέγουμε να αγοράσουμε φαγητό!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Όσον αφορά τις δραστηριότητες, μπορείτε να εξερευνήσετε τα εθνικά πάρκα της κοντινής περιοχής, να κάνετε σαφάρι και να θαυμάσετε την αφρικανική άγρια ζωή. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε τη νυχτερινή ζωή της Ναϊρόμπι σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα ψυχαγωγίας.

Διαμονή – Ξενοδοχείο: Κατά τη διαμονή μας στη Κένυα μείναμε σε αρκετά ξενοδοχεία όλων των ειδών. Ναιρόμπι (TAMARIND TREE), Μασάι Μάρα (KEEKOROK LODGE), Λίμνη Νακούρου (LAKE NAKURU LODGE), Μομπάσα (NEPTUNE VILLAGE BEACH RESORT). Αν θέλεις και εσύ να κλείσεις, τα δικά μας ξενοδοχεία πάτησε επάνω στο κάθε ένα από αυτά για να κλείσεις δωμάτιο. Διαφορετικά βρες κάτι άλλο, εξίσου καλό και οικονομικό εδώ.

Η Κενυά είναι μια χώρα πλούσια σε φυσική ομορφιά και πολιτιστική ποικιλομορφία. Η επίσκεψη στη Ναϊρόμπι είναι η ευκαιρία να βιώσετε αυτήν την πολυμορφία, να συναντήσετε τον φιλόξενο λαό της, και να ανακαλύψετε την απίστευτη άγρια ζωή της Αφρικής.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ: Όσον αφορά την ασφάλεια, το Ναϊρόμπι είναι συνήθως ασφαλές για τους τουρίστες. Όπως και σε οποιονδήποτε άλλον προορισμό, θα πρέπει να λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Τελικά, η επίσκεψη στη Ναϊρόμπι αξίζει γιατί προσφέρει τη δυνατότητα να ζήσετε μια αυθεντική εμπειρία της Αφρικής, να εξερευνήσετε την εκπληκτική φύση και τον πολιτισμό της χώρας, και να δημιουργήσετε ανεξίτηλες αναμνήσεις που θα σας συντροφεύουν για πάντα.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Happy Traveller στην Κένυα: Ταξιδέψαμε στην Κένυα τον Δεκέμβριο του 2022. Δείτε εδώ όλα τα επεισόδια που φτιάξαμε για εσάς. ΜΕΡΟΣ Α | ΜΕΡΟΣ Β | ΜΕΡΟΣ Γ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ (σχετικό με Αφρική):

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here