Το ταξίδι μας στην Πελοπόννησο ήταν μεγάλο. Πήγαμε Ορεινή Αρκαδία, Αχαία, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την Ηλεία. Ένας πανέμορφος νομός που μόνο ομορφιές έχει να σου χαρίσει.

Με το ξεκίνημα του Ιουλίου, ξεκίνησε και το δικό μας ταξίδι εκεί. Πάμε να δούμε τι κάναμε και τι είδαμε όλες αυτές τις ημέρες.

Ημέρα 1η, Τετάρτη Ιουλίου 2020

Ξεκινήσαμε από την Ιθάκη, πήραμε το πλοίο μας και φτάσαμε στην Κυλλήνη. Η διάρκεια του ταξιδιού ήταν 3 ώρες (με στάση στον Πόρο). Το ταξίδι ήταν πολύ άνετο και ταξιδέψαμε με Levantes. Φτάσαμε στην Κυλλήνη και πήγαμε προς το καταλλυμα μας. Η μέρα κλείνει εκεί. 

Ημέρα 2η, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 

Δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε τη Λίμνη Κοτυχι με το ωραίο φυσικό τοπίο της. Με αυτήν μάλιστα ξεκίνησε η πρώτη μας επαφή με την περιοχή. Στη συνέχεια πήγαμε στο Φραγμα του Πηνειού. Εκεί υπάρχουν πολλά σημεία για να σταματήσεις και να δεις το Φραγμα. Επίλεξε ποιο σου αρέσει περισσότερο. Μετά απο κάποια ώρα φτάσαμε και στο όμορφο χωριό Λαμπεια  αλλά και την Ιερά Μονή χρυσοπηγης. Κλείσαμε την ημέρα μας με το Δασος φολοη που είναι ένας υπέροχος τόπος για να δεις. Το αυτοκίνητο φτάνει πολύ κοντά και για την ακρίβεια μπορείς να εξερευνήσεις κομμάτι του δάσους μπαίνοντας μέσα με το αμάξι σου. 

Δάσος Φολόη

 Ημέρα 3η, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 

Η σημερινή μέρα δεν μπορούσε παρά να ξεκινήσει από το κάστρο Χλεμουτσι και το χωριό. Κάναμε μια βόλτα και απολαύσαμε το μέρος.  Στη συνέχεια πήγαμε προς Λουτρα Κυλλήνης, όπου συναντήσαμε και λίγους λουομενους. Στεναχώρια προξενεί ότι οι δημόσια πηγή των λουτρών δεν λειτουργεί και είναι εντελώς παρατημένη. Έχει πρακτικά ιδιωτικοποιηθει από το παρακείμενο ξενοδοχείο το οποίο έχει εντός σου υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και λουτρά. Παρόλα αυτά, το φυσικό τοπίο των λουτρών παραμένει εγκαταλελειμμένο και ανεκμετάλλευτο. Μόνο λίγοι ντόπιοι το επισκέπτονται, κάνουν το μπάνιο τους και βάζουν λάσπη στο σώμα τους. Φυσικά δεν παραλειψαμε και την Παραλία λουτρά Κυλλήνης. Στη συνέχεια πήγαμε στο Αρκούδι για βουτιά. Είναι πολύ καλή παραλία ειδικά για οικογένειες. Είναι ζέστη, ρηχή και κοντά έχει ταβέρνες και σούπερ μάρκετ. Μια στάση στην Αμαλιάδα επιβάλλεται, οπότε αυτό κάναμε και εμείς. Έπειτα πήγαμε στην όμορφη και γεμάτη νεαροκοσμο Κουρουτα αλλά και στο Γαστουνι. Κλείσαμε τη μέρα μας με μια βόλτα μέχρι το Φάρο που βρίσκεται στο Λιμάνι της Κυλλήνης. Από εκεί βλέπεις υπέροχο ηλιοβασίλεμα και τον ήλιο που σβήνει στην Κεφαλονιά. 

Παραλία Αρκούδι

Ημέρα 4η, Σάββατο  4 Ιουλίου 2020 

Μία ακόμη ημέρα στο νόμο Ηλείας και έχουμε σκοπό να δούμε τόσα πολλά πράγματα. Ξεκινήσαμε την εξερεύνηση μας από τη Λίμνη Καϊάφα. Εκεί είδαμε πόσο όμορφο έχουν κάνει το μέρος και πως υπάρχει και δυνατότητα να κάνεις water sport. Από την άλλη απογοητευτήκαμε από το πόσο παρατημένο ήταν το μέρος όπου βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά της περιοχής. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα ξενοδοχείο εκεί που εξυπηρετεί κόσμο. Επόμενη στάση η γνωστή Ζαχάρω. Κάναμε μια βόλτα και κάτσαμε για φαγητό. Στο δρόμο μας συναντήσαμε και τον ποταμό Νεδα. Η στάση μας στο παραδοσιακό χωριό Άνω Ταξιάρχες  μας άφησε άφωνους. Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής. Πλακόστρωτα δρομάκια όμορφη παραδοσιακή πλατεία και πετρόκτιστα σπίτια σε κάνουν να ερωτεύεσαι το μέρος. Σύντομη στάση κάναμε όμως και στο χωριό Λεπραιο. Δεν μπορούσαμε να παραλείπουμε το χωριό Ανδρίτσαινα από το οδοιπορικό μας. Γραφικό και όμορφο το χωριό αυτό. 

Ημέρα 5η, Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 

Σήμερα η εξερεύνηση ξεκινά από την Ιερά Μονή Βλαχερνας. Έπειτα πηγαίνουμε μια βόλτα να δούμε την παραλία Σκαφιδια και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Κατακολο. Εκεί κάνουμε μια μικρή βόλτα στην πόλη. Συνεχίζουμε με τον Πύργο και  καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας για τις υπόλοιπες ημέρες. Αφού κάνουμε μια βουτιά στη πισίνα του σπιτιού και χαλαρώσουμε επισκεπτόμαστε το Φράγμα Ολυμπίας αλλά και την αρχαία Ολυμπία.

Σκαφίδια

Ημέρα 6η, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Ξυπνήσαμε πρωί πρωί για ένα από τα σημαντικότερα μέρη της περιοχής. Τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Νιώσαμε δέος και απολαύσαμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Συνεχίσαμε με τον Καταρράκτη Νέδα, το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα (που είναι από τα κορυφαία σημεία ενδιαφέροντος, το Πελόπιο και τη Νεμούτα

Αρχαία Ολυμπία

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here