Τζουμέρκα! Ο ορεινός τόπος της Ηπείρου που μαγεύει κάθε φυσιολάτρη και όχι μόνο. Τα μαγευτικά ποτάμια του, οι καταρράκτες, το καλό φαγητό και φυσικά τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής είναι εκείνα που κάνουν κάθε επισκέπτη να παραμιλά!

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, εντυπωσιάστηκε και σου παρουσιάζει τα 3 κορυφαία και πιο όμορφα χωριά για να επισκεφθείς όταν φτάσεις στα Τζουμέρκα!

Καλαρρύτες, Τζουμέρκα - Αθαμανικά Όρη
Καλαρρύτες, Τζουμέρκα – Αθαμανικά Όρη

1. Καλαρρύτες.
Οι Καλαρρύτες ή Καλαρίτες είναι ένας ορεινός, παραδοσιακός οικισμός με υπέροχα σπίτια που είναι χτισμένα με αυτή την χαρακτηριστική γκρίζα πέτρα. Μάλιστα πολλές από τις κατοικίες του χωριού έχουν χαρακτηριστεί δείγματα της ηπειρωτικής αρχιτεκτονικής. Για να φτάσεις στους Καλαρρύτες θα πρέπει να περπατήσεις. Αφήνεις το αυτοκίνητο εκτός του χωριού ανακαλύπτεις τις ομορφιές του ακόμη καλύτερα.
2. Πράμαντα.
Τα Πράμαντα είναι το μεγαλύτερο από τα χωριά της περιοχής. Εκεί θα βρεις το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής -που αξίζει να επισκεφθείς- αλλά και μια από τις πιο γνωστές ταβέρνες της περιοχής, τον Μπούτζα. Από το χωριό απέχει μόλις 4χλμ και το σπήλαιο της Ανεµότρυπας.

Συρράκο, Τζουμέρκα - Αθαμανικά όρη
Συρράκο, Τζουμέρκα – Αθαμανικά όρη

3. Συρράκο. 
Το χωριό στο οποίο δεν μπαίνουν αυτοκίνητα. Η όποια ταλαιπωρία για να φτάσεις στο Συρράκο, εξαφανίζεται μόλις το βλέπεις μπροστά σου. Μαγεία. Γατζωμένο σε μια κάθετη πλαγιά, σου δείχνει πως η ανθρώπινη θέληση τα καταφέρνει όλα. Για να φτάσεις λοιπόν στο Συρράκο, θα πρέπει να περπατήσεις. Αφήνεις το αυτοκίνητο εκτός του χωριού ανακαλύπτεις τις ομορφιές του ακόμη καλύτερα.

Τα 10 χωριά που πρέπει να επισκεφθείς στα Τζουμέρκα
Happy Traveller στα Τζουμέρκα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here