Η Όπερα του Σίδνεϋ με το σύγχρονο εξπρεσιονιστικό της σχέδιο καταφέρνει να μαγνητίζει τα βλέμματα όλων των επισκεπτών της. Δεν γίνεται να βρεθείς στο λιμάνι του Σίδνεϋ και να μην σου κόψει την ανάσα η θέα της Όπερας. Τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό της όπερας είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα που υπάρχουν!

sydney australia happy traveller (7)

Γενικές Πληροφορίες:
Η Όπερα του Σίδνεϋ είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα πιο διάσημα κτήρια του 20ού αιώνα. Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο του Σίδνεϋ βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης και κοντά στη γέφυρα του Σίδνεϋ. Είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο το οποίο είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα αρχιτεκτονήματα του σύγχρονου κόσμου. Σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Γιερν Ούντσον και εγκαινιάστηκε επισήμως τις 20 Οκτωβρίου 1973.

Άποψη της Όπερας του , το βράδυ
Άποψη της Όπερας του Σίδνεϋ, το βράδυ

Το εσωτερικό:
Η όπερα του Σύδνεϋ περιέχει πέντε θέατρα, πέντε στούντιο πρόβας, δύο κύριες αίθουσες, τέσσερα εστιατόρια, έξι bars και πολυάριθμα καταστήματα αναμνηστικών.

Ο σχεδιασμός της Όπερας και η σχέση με τα αρχαία ελληνικά θέατρα:
«Ο σχεδιασμός της διάσημης όπερας του Σίδνεϊ στηρίχτηκε στα αρχαία ελληνικά θέατρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστική η δημοσίευση στο ένθετο «Review» της εφημερίδας «The Weekend Australian». Μάλιστα στις σελίδες του  υπάρχει πλήρης καταγραφή της ιστορία της κατασκευής του γνωστού αξιοθέατου.

Απίστευτα κι όμως αληθινά:
-Η Όπερα του Σίδνεϋ καλύπτει 4.5 στρέμματα.
-Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της Όπερας του Σίδνεϋ είναι ισοδύναμη για μια πόλη 25.000 ανθρώπων.
-Περίπου 2.000.000 άνθρωποι παρακολουθούν τις παραστάσεις της κάθε χρόνο.
sydney australia happy traveller

LEAVE A REPLY