- Διαφήμιση -
Home Top10 10 περίεργα πράγματα που δεν γνώριζες για την Αρμενία

10 περίεργα πράγματα που δεν γνώριζες για την Αρμενία

2
38542

Η Αρμενία είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χώρα. Εκτός από την πλούσια ιστορία και την παλαιά γαστρονομία έχει πολλά πράγματα που δεν γνωρίζεις για εκείνη.

- Διαφήμιση -

Πάμε να μάθουμε τα 10 περίεργα πράγματα που δεν ξέρεις για την Αρμενία.

 

armenia happy traveller (42)

1. Το σκάκι είναι υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία
Από το 2011 όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν το σκάκι ως υποχρεωτικό μάθημα στο σχολείο και μάλιστα δίνουν εξετάσεις σε αυτό.
2. Η Αρμενία ήταν η πρώτη χώρα που υιοθέτησε τον χριστιανισμό ως κρατική θρησκεία.
Σήμερα, το 97% του πληθυσμού της χώρας είναι χριστιανοί και η Αρμενία έχει μία από τις ομορφότερες εκκλησίες στον κόσμο.
3. Η Αρμενία είναι μία από τις μοναδικές χώρες του κόσμου όπου υπάρχουν κυρίως μόνο ομοεθνείς κάτοικοι.
Το 97% των κατοίκων της Αρμενίας είναι Αρμένιοι και το υπόλοιπο μικρό ποσοστό αποτελείται από διαφορετικές εθνοτικές μειονότητες όπως οι Γιάζιδες, οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί, οι Κούρδοι και άλλα.
4. Δεν γίνονται διακρίσεις μεταξύ των τουριστών και των ντόπιων στην Αρμενία.
Αυτό είναι μάλλον το αγαπημένο στοιχείο κάθε ταξιδιώτη. Τα εισιτήρια για όλα τα αξιοθέατα της Αρμενίας είναι τα ίδια για τους ντόπιους και τους τουρίστες, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως το Ιράν όπου η τιμή του τουρισμού είναι σχεδόν 10 φορές ακριβότερη από την τιμή του τοπικού. Επίσης η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκκλησίες της Αρμενίας.
5. Το Ερεβάν είναι επίσης γνωστό ως “ροζ πόλη” (pink city).
Το Ερεβάν είναι μια από τις πιο όμορφες “ροζ πόλεις” που έχουμε δει ποτέ. Κάποια κτίσματα διαθέτουν διαφορετικές αποχρώσεις του ροζ, δίνοντας της έτσι το όνομα “ροζ πόλη”.
6. Ο συμβολισμός της σημαίας της Αρμενίας.
Το κόκκινο αντιπροσωπεύει το αίμα που έπεσε από εκατομμύρια πολίτες στην αρμενική γενοκτονία, το μπλε αντιπροσωπεύει την θάλασσα και το πορτοκαλί την εργατικότητα.
7. Η Αρμενία είναι μια από τις παλαιότερες χώρες παραγωγής κρασιού στον κόσμο.
Η Αρμενία είναι μια από τις παλαιότερες χώρες που έχει παράγει κρασί στον κόσμο. Αυτό αποδίδεται στην ευλογημένη θέση του που βρίσκεται και στις εύφορες κοιλάδες του βουνού Ararat όπου μπορούν να καλλιεργηθούν τα υψηλής ποιότητας σταφύλια.
8. Η πρώτη εκκλησία του κόσμου κτίστηκε στην Αρμενία.
Ο Άγιος Etchimiadzin ήταν ο πρώτος κρατικός ναός που χτίστηκε στον κόσμο στις αρχές του 4ου αιώνα. Αυτός ο τόπος είναι επίσης έδρα όλων των εκκλησιών της Αρμενίας και είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα στον κόσμο.
9. Έχει μία από τις παλαιότερες πρωτεύουσες του κόσμου.
Η αρμενική πρωτεύουσα, το Ερεβάν, είναι μια από τις παλαιότερες και συνεχώς κατοικημένες πόλεις του κόσμου.
10. Το αρμένικο ψωμί «λαβάς» (lavash) βρίσκεται στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.
Το αρμένικο ψωμί λαβάς αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αρμενικής κουζίνας. Αυτό το τόσο ταπεινό ψωμί είναι τόσο σημαντικό που μπήκε και στον κατάλογο της UNESCO για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά το 2014.

armenia happy traveller (43)

2 COMMENTS

  1. Φυσικά και ένα καταφρονημένο, διωγμένο και σφαγιασμένο κράτος μπορεί να είναι όμορφο. Άλλωστε, οι Αρμένιοι είναι και νοικοκύρηδες και εργατικότατοι και άξιοι και, το κυριότερο, καλόψυχοι!!!

  2. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΡΜΕΝΙΑ. ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.
    ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here