Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να επισκεφθείς την Αρμενία. Εμείς όμως ταξιδέψαμε, ανακαλύψαμε και σου παρουσιάζουμε τους 10 κορυφαίους λόγους που θα πρέπει να φτιάχνεις βαλίτσες για Αρμενία.

Εκκλησία με φόντο τη Λίμνη Σεβάν
Εκκλησία με φόντο τη Λίμνη Σεβάν

1. Ταξίδεψε στην πρώτη χριστιανική χώρα στον κόσμο
Το ήξερες ότι η Αρμενία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε τον Χριστιανισμό ως κρατική θρησκεία; Αυτό έγινε το 301 μ.Χ. με τη βοήθεια του Γρηγόρη του Φωταγωγού και του Αρμένιου βασιλιά Τρντάτ Γ ‘. Εκεί θα δεις εκπληκτικές εκκλησίες που δεν έχεις δει πουθενά αλλού.
2.Λίμνη Σεβάν
Θα δεις από κοντά τη λίμνη Σεβάν. Η λίμνη αυτή είναι από τα ομορφότερα φυσικά τοπία της περιοχής. Οι ντόπιοι αποκαλούν «Αρμενική Θάλασσα» και περιβάλλεται από βουνά.
3. Γαστρονομία.
Η Αρμένικη γαστρονομία έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία. Η κουζίνα της Αρμενίας έχει νόστιμα πιάτα και γνωστές σε εμάς τους Έλληνες, συνταγές. Ντολμάδες, κεφτέδες, μπακλαβάδες και πολλά ακόμη παρόμοια πιάτα. Αξίζει να πας στην Αρμενία μόνο και μόνο για να δοκιμάσεις τις λιχουδιές τους. Τα 10 παραδοσιακά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις όταν πας στην Αρμενία
4. Έχει το πιο νόστιμο νερό του κόσμου.
Ήξερες ότι το νερό στην Αρμενία θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα και πιο νόστιμα στον κόσμο; Το μυστικό λένε ότι είναι οι αγνές φυσικές πηγές από όπου προέρχεται.
5. Οι Αρμένιοι είναι φιλόξενος λαός.
Και εμείς στην Ελλάδα γνωρίζουμε πως αυτό δεν το συναντάς εύκολα. Οι Αρμένιοι είναι χαρούμενοι και σε κάνουν να νιώθεις ευπρόσδεκτος στην χώρα τους.
6. Είναι πολύ ασφαλής χώρα.
Η Αρμενία είναι πολύ ασφαλής χώρα. Είναι αρκετά κοινότυπο για τους Αρμένιους να αφήνουν ξεκλείδωτα τα αμάξια τους και αυτό αποδεικνύει για το πόσο ασφαλή είναι τα πάντα.
7. Στάσου στον παλιό δρόμο του μεταξιού.
Έχει ιδιαίτερη ταξιδιωτική αξία να στέκεσαι στον παλιό δρόμο του μεταξιού και να βλέπεις τα παλιά ξενοδοχεία της αρχαιότητας που φιλοξενούσαν τους τότε ταξιδιώτες. Ο Δρόμος του Μεταξιού είχε μήκος περίπου 7000 χιλιόμετρα και 500 χιλιόμετρα πέρασαν από την Αρμενία.
8. Επίσκεψη σε μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Ερεβάν!
Η Ερεβάν είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου που είναι συνεχώς κατοικημένες. Συναγωνίζεται μάλιστα μέχρι και τις δικές μας αρχαίες ελληνικές πόλεις.
9. Είναι οικονομικά προσιτή.
Η Αρμενία είναι αρκετά προσιτή οικονομικά. Οι τιμές στα τρόφιμα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία είναι αρκετά λογικές.
10. Εκπληκτικά τοπία και φύση.
Η Αρμενία διαθέτει εκπληκτικά φυσικά τοπία τα οποία κόβουν την ανάσα. Εκπληκτικά δάση, πανέμορφα φαράγγια, εντυπωσιακές βουνοκορφές. Τόσο όμορφα τοπία που θα σε μαγέψουν από την πρώτη στιγμή!

armenia happy traveller (43)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here