Ο ορεινός παράδεισος με το όνομα Περτούλι σε περιμένει για ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσεις ποτέ σου. Η περιοχή σου χαρίζει φανταστικές εμπειρίες κοντά στην φύση που δύσκολα θα συναντήσεις αλλού.

Χιονοδρομικό κέντρο, περιπατητικές διαδρομές αλλά και εξαιρετικά δάση είναι κάποια από αυτά που θα σε μαγέψουν στην περιοχή.

pertouli happy traveller (2)

Χωριό: Περτούλι
Χώρα: Ελλάδα

Δήμος: Αιθήκων
Νομός: Τρικάλων
Υψόμετρο: 1.150
Πληθυσμός: 73 (2001)

Γενικές Πληροφορίες:
Το Περτούλι είναι το εντυπωσιακό ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων στις πλαγιές του Κόζιακα. Το Περτούλι σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 73 κάτοικους. Πολλά από τα σπίτια του χωριού είναι πέτρινα. Πάρα πολύ κοντά στον οικισμό θα βρεις και το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου.

Που να πάω – Τι να κάνω: 
Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να επισκεφθείς όταν φτάσεις στο Περτούλι είναι το δάσος Περτουλίου που είναι το Πανεπιστημιακό Ελατόδασος του ΑΠΘ. Εκεί μπορεί να δεις ζαρκάδια και ελάφια. Αν είσαι της περιπέτειας μπορείς να επισκεφθείς αλλά και να κατασκηνώσεις στον κατασκηνωτικό χώρο της Αγίας Κυριακής. Μην ξεχάσεις να απολαύσεις Γεφύρι της Γριάς (φαράγγι της Μάνας) με τα πανέμορφα σκαλίσματα. Φυσικά απόλαυσε τα εκπληκτικά πέτρινα σπίτια του χωριού.

pertouli happy traveller 6

Που να μείνω: 
Το καλύτερο κατάλυμα για την εξόρμησή σου στην περιοχή της Ελάτης και του Περτουλίου, είναι φυσικά Αρχοντικό Χριστοδούλου. Το  Αρχοντικό Χριστοδούλου βρίσκεται στο χωριό Βροντερό. Κλείσε φθηνό δωμάτιο στο Περτούλι.

Πότε να πάω:
Μπορείς να επισκεφθείς το Περτούλι όλο το χρόνο, ανάλογα με τα γούστα σου. Συνήθως οι ταξιδιώτες το επισκέπτονται τον χειμώνα για το χιονοδρομικό κέντρο, όμως και το καλοκαίρι έχει τουρίστες που απολαμβάνουν την φύση και τα περιπατητικά μονοπάτια.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Στο Περτούλι όπως είναι φυσιολογικό οι δραστηριότητες δεν έχουν σταματημό. Σκι και παιχνίδι με το χιόνι θα μπορούσαν σίγουρα να γίνουν στο Χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται εκεί. Ιππασία σε οργανωμένες διαδρομές  στα  Περτουλιώτικα Λιβάδια, ποδήλατο βουνού και τζιπ ή moto cross στις δασικές περιοχές.  

Επεισόδιο Happy Traveller:
Happy Traveller στα Τρίκαλα – Ελάτη – Περτούλι | Ολόκληρο επεισόδιο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here