Η ολλανδική κουζίνα μπορεί να μην έχει μακραίωνη ιστορία και πασίγνωστα πιάτα, έχει όμως και αυτή το ενδιαφέρον της. Με κύρια υλικά το κρέας και τις πατάτες, τα ολλανδικά πιάτα σίγουρα μπορούν να σε χορτάσουν νόστιμα.

Όταν ταξιδέψεις λοιπόν στο Ρότερνταμ επιβάλλεται να δοκιμάσεις κάποια από τα παρακάτω εδέσματα στα εστιατόρια που σου προτείνουμε.

rotterdam ollandia happy traveller (11)

Τι να φάω:
Όταν φτάσεις στην πόλη φρόντισε να δοκιμάσεις βάφλες (stroopwafels) και τυρί γκούντα για το οποίο φημίζονται. Επίσης το κρέας και οι πατάτες είναι βασικά υλικά για να δημιουργήσεις ένα ολλανδικό πιάτο. Αν θέλεις πιο οικονομικές τιμές στο φαγητό μπορείς να φας σε καφετέριες που έχουν καλύτερες τιμές -αλλά και νόστιμα πιάτα-.

Που θα φας:
Στο Ρότερνταμ θα φας πολυεθνικά μιας και δεν υπάρχουν και πολλά παραδοσιακά πιάτα και street food για να δοκιμάσεις. Παρόλα αυτά όμως πολύ γνωστές είναι οι πατάτες του Tante Nel. Ο «θείος Νελ» φτιάχνει σύμφωνα με πολλούς τις καλύτερες τηγανητές πατάτες στην πόλη και πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις. Για παραδοσιακή ολλανδική κουζίνα μπορείς να επισκεφθείς το De Ballentent, το Kaat Mossel αλλά και το Fenix Food Factory.

Extra tips:
Τα εστιατόρια έχουν πολύ υψηλές τιμές και όλα κλείνουν περίπου στις 10 το βράδυ, οπότε φρόντισε να έχεις πάει νωρίτερα για να φας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here