Το Βερολίνο είναι μια τόσο ζωντανή πόλη με τόσα πολλά αξιοθέατα που σίγουρα θα σε συναρπάσει. Ποια είναι όμως τα 10 κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνεις και να δεις στην πόλη; Εμείς ταξιδέψαμε, δοκιμάσαμε και σου παρουσιάζουμε ό,τι πρέπει να κάνεις φτάνοντας στη γερμανική πόλη του Βερολίνου!
berlin germany happy traveller (9)

1. Τείχος του Βερολίνου. Το πασίγνωστο, ιστορικό και άκρως ιδιαίτερο τείχος του Βερολίνου. Από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης και εκείνο που χώρισε την πόλη στα δύο. Μην παραλείψεις το ζωγραφιστό κομμάτι στο τείχος του Βερολίνου γιατί έχει και αυτό μεγάλο ενδιαφέρον.
2. Πύλη του Βρανδεμβούργου. Η Πύλη του Βρανδεμβούργου έχει στην ουσία, όλη την αντιπαλότητα της πόλης συγκεντρωμένη. Αρχικά χτίστηκε ως σημάδι ειρήνης, αργότερα όμως έγινε η διαίρεση του Ανατολικού και το Δυτικού Βερολίνου. Φρόντισε να περάσεις κάτω από την Πύλη, από τη μια μεριά στην άλλη και να νιώσεις την απόλυτη ελευθερία. Σκέψου πως πριν από μερικές δεκαετίες αυτό δεν θα σου επιτρεπόταν.

Berliner Dom, Βερολίνο
Berliner Dom, Βερολίνο

3. Berliner Dom. Ο Berliner Dom είναι ο καθεδρικός ναός του Βερολίνου. Είναι ένας υπέροχος θολωτός καθεδρικός ναός και χρονολογείται από το 1415. Οι επισκέπτες μπορούν κανονικά να εισέλθουν ναό και να επισκεφθούν το Μουσείο του.
4. Πάρκο Tiergarten. Το Tiergarten είναι το μεγαλύτερο πάρκο του Βερολίνου. Είναι καταπράσινο και αγαπημένο σημείο των ντόπιων αλλά και των τουριστών. Εκεί θα βρεις και κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.
5. Μνημείο του Ολοκαυτώματος (Memorial to the Murdered Jews of Europe). Ένα από τα πιο επιβλητικά και μεγάλα μνημεία που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς, όταν ταξιδέψεις στη γερμανική πόλη.
6. WELT Balloon. Μια σούπερ δραστηριότητα στην πόλη του Βερολίνου είναι το WELT Balloon. Το αιωρούμενο μπαλόνι που σου χαρίζει μια υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης. Μπορεί να κοστίζει 25 ευρώ και να είναι αρκετά, είναι όμως μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή!
7. Πάρε ποδήλατο. Το ποδήλατο είναι must στο Βερολίνο. Πάρε ένα ποδήλατο (από αυτά που νοικιάζονται με την ώρα) και δες όσο καλύτερα μπορείς την πόλη. Θα δεις ότι οι αποστάσεις το επιτρέπουν και μάλιστα είναι θα λέγαμε το ιδανικό μέσο μετακίνησης!
8. Φάε γερμανικά! Και όταν λέμε «γερμανικά» εννοούμε το απόλυτο παραδοσιακό πιάτο. Το σνίτσελ. Υπάρχουν «σνιτσελάδικα» τα οποία προσφέρουν εξαιρετικά σνίτσελ που θα λατρέψεις. Μην τα παραλείψεις. Δες που να φας το τέλειο σνίτσελ.
9. Επισκέψου ένα από τα μουσεία του Βερολίνου. Μπορείς να πας στο νησί του Βερολίνου και να διαλέξεις ένα από όλα ή να διαλέξεις ένα άλλο από τα πολλά που διαθέτει η πόλη.
10.TV Tower. Ο πύργος επικοινωνιών του Βερολίνου παρομοιάζεται με τον Πύργο του Άιφελ. Έχει πάνω από 1,2 επισκέπτες τον χρόνο και αυτός είναι σίγουρα ένας λόγος για να γίνεις και εσύ. Πρέπει σίγουρα να δεις από ψηλά την πόλη.

Βερολίνο: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την πρωτεύουσα της Γερμανίας

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here