Η προστασία της βαλίτσας σου είναι ίσως από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου όταν ξεκινήσεις την νέα σου ταξιδιωτική εξόρμηση. Τα αεροδρόμια είναι γεμάτα κόσμο και ειδικά την περίοδο των διακοπών, σφύζουν από “ζωή”.

Κάποιες φορές συμβαίνουν και διάφορες κλοπές τις οποίες μπορούμε να αποφύγουμε -τουλάχιστον όσον αφορά τα δικά μας πράγματα- με 5 απλούς τρόπους.

 

  1. Βάλε ένα χαρτί με το ονοματεπώνυμό σου και ένα τηλέφωνο έξω από την βαλίτσα. Το εξωτερικό χαρτί αποτρέπει τους κλέφτες να πάρουν τη δική σου βαλίτσα. (Τοποθέτησε τα στοιχεία σου και μέσα στη βαλίτσα, μπορεί να μην εξυπηρετεί στο παρόν θέμα αλλά σίγουρα θα βοηθήσει πολύ σε ενδεχόμενη απώλεια της βαλίτσας – όχι φυσικά από κλοπή)
  2. Φρόντισε να μην επιλέξεις ακριβή τσάντα και γνωστών οίκων μόδας καθώς αυτές οι τσάντες είναι αυτές που επιλέγουν πρώτες να κλέψουν οι επιτήδιοι θεωρώντας πως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να υπάρχει εντός τους κάτι μεγάλης αξίας.
  3. Μην καθυστερήσεις να φτάσεις στο καρουζέλ. Μόλις αποβιβαστείς από το αεροπλάνο κατευθύνσου αμέσως προς την παραλαβή αποσκευών. Δεν θέλει και πολύ να γίνει το κακό.
  4. Βάλε στην βαλίτσα σου κάτι που θα την κάνει να ξεχωρίζει. Ένα κόκκινο κορδελάκι, ένα αυτοκόλλητο, tags ή οτιδήποτε κάνει την βαλίτσα να ξεχωρίζει
  5. Κάθισε όσο πιο μπροστά μπορείς στο καρουζέλ, έτσι ώστε να εντοπίσεις οποιαδήποτε κίνηση προς τις εισερχόμενες βαλίτσες ακόμη και αν βρίσκεσαι μακριά.

Σου έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο; Κάνεις κάτι από όλα αυτά; Μοιράσου την εμπειρία σου μαζί μας!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here