Πούλα, η κροατική πόλη που φημίζεται για την ρωμαϊκή της αύρα και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες της χώρας. Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, ανακάλυψε και σου παρουσιάζει την Πούλα στα καλύτερά της.

Χώρα: Κροατία
Πόλη: Πούλα
Έκταση: 51,65 km2
Νόμισμα: Κούνα (kn) (HRK)
Επίσημη γλώσσα: Κροατικά
Θρησκεία: Χριστιανοί Καθολικοί
Πληθυσμός: 62.080
Οδηγούν από: δεξιά
Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Γενικές Πληροφορίες: Η Πούλα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ίστρια, και βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου. Έχει πληθυσμό 62.080 κατοίκων και είναι μια παραλιακή πόλη. Φημίζεται για το ήπιο κλίμα, τη θάλασσα και τη φύση. Η πόλη έχει παράδοση στην οινοποιία, αλιεία και στον τουρισμό, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Πούλα είναι διοικητικό κέντρο της Ίστρια από τη ρωμαϊκή εποχή.

default

Που να πάω – Τι να δω: Η πόλη φημίζεται για το χαρακτηριστικό Αμφιθέατρο της Πούλα, το έκτο μεγαλύτερο στον κόσμο και που αποκαλείται Αρένα από τους κατοίκους. Άλλα πολύ καλά διατηρημένα ρωμαϊκά μνημεία είναι η Αψίδα του Σέργκι και ο ναός της Ρώμης και του Αυγούστου. Οι Δίδυμες Πύλες (Porta Gemina) είναι μία από τις εναπομείνασες πύλες μετά την κατεδάφιση των τειχών της πόλης στις αρχές του 19ου αιώνα. Άλλα αξιοθέατα είναι η Πύλη του Ηρακλή που χρονολογείται από τον 1ο αιώνα. Η Αγορά που κατασκευάστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. κοντά στη θάλασσα, το βυζαντινό Παρεκκλήσι της Σάντα Μέρι Φορμόσα, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Κάστρο.

Που να μείνω – Ξενοδοχεία: Στην Πούλα υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη διαμονής. Για παράδειγμα αρκετές οικογένειες που επισκέφθηκαν την πόλη τους άρεσε η διαμονή τους στα παρακάτω ξενοδοχεία: Boutique Hotel Oasi, Boutique Hotel Valsabbion και Hotel Modo. Τα ξενοδοχεία Hotel Modo, Boutique Hotel Oasi και Park Plaza Arena Pula έχουν λάβει πολύ καλά σχόλια από ταξιδιώτες όσον αφορά τη θέα από τα δωμάτιά τους. Αν θέλεις και εσύ να κλείσεις το δικό σου δωμάτιο στην Πούλα, τσέκαρε εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here