Το Ρόβινι είναι χτισμένο στην χερσόνησο της Ίστριας και σε μαγεύει με τη μεσαιωνική του αρχιτεκτονική. Η παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας έχει τα πάντα.. πλούσια φύση, καταγάλανη θάλασσα και γραφικά σοκάκια.

Χώρα: Κροατία
Πόλη: Ρόβινι
Έκταση: 77,89 km²
Νόμισμα: Κούνα (kn) (HRK)
Επίσημη γλώσσα: Κροατικά
Θρησκεία: Χριστιανοί Καθολικοί
Πληθυσμός: 14.294
Οδηγούν από: δεξιά
Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Γενικές Πληροφορίες: Το Ρόβινι ή Ρόβιν είναι παραθαλάσσια πόλη στην Κροατία. Η πόλη βρίσκεται στην χερσόνησο της Ιστρίας, στις ανατολικές ακτές της βόρειας Αδριατικής. Έχει 14.294 κατοίκους. Είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός. Η πόλη βρίσκεται σε μια χερσόνησο η οποία δημιουργήθηκε το 1763, όταν το νησί στο οποίο βρίσκεται η παλαιά πόλη ενώθηκε με τη στεριά. Στο Ρόβινι υπήρχε οικισμός Ιλλυρίων μέχρι την κατάκτησή του από τους Ρωμαίους.

Που να πάω – Τι να δω: Η παλιά πόλη του Ρόβινι είναι και η πιο ενδιαφέρουσα. Λόγω έλλειψης χώρου τα σπίτια και οι δρόμοι είναι στενοί και οι πλατείες πολύ μικρές, αυτό όμως κάνει την πόλη πολύ γραφική. Η παλαιά πόλη στο σύνολό της, αποτελεί από το 1963 μνημείο πολιτισμού. Από τα μέρη που θα πρέπει να επισκεφθείς είναι η βασιλική της αγίας Ευθυμίας, ένας τρίκλυτος μπαρόκ ναός ο οποίος κατασκευάστηκε τη περίοδο 1725-1736. Δίπλα βρίσκεται και το καμπαναριό ύψους 60 μέτρων, μαζί με ένα άγαλμα της αγίας Ευθυμίας στη κορυφή του. Δίπλα βρίσκεται το παρεκκλήσι το αγίου Γεωργίου. Το δημαρχείο της πόλης στεγάζεται σε ένα παλάτι πραιτοριανών που χρονολογείται από το 1308 και φυσικά πρέπει να επισκεφθείς. Ενδιαφέρον έχει επίσης ο πύργος του ρολογιού και το μοναστήρι των Φραγκισκανών.

Πως να πάω: Δεν θα βρεις απευθείας πτήση για Ρόβινι. Η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Μονάχου είναι 4 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Στουτγκάρδης. Βρες οικονομικά εισιτήρια για Ρόβινι.

Happy Info: Το Ρόβινι είναι αδελφοποιημένη πόλη με την Πρέβεζα. 

Που να μείνω – Ξενοδοχείο: Το Ρόβινι θα βρεις περισσότερα από 1.500 καταλύματα που μπορούν να σε φιλοξενήσουν. Κλείσε οικονομικό δωμάτιο στο Ρόβινι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here