Το ταξίδι στην Γεωργία είναι σίγουρα μια έκπληξη από μόνο του. Είναι σίγουρο πως ποτέ δεν περίμενες από την Γεωργία να έχει τόσο όμορφα τοπία, τόσο ενδιαφέρουσα γαστρονομία και τόσο «γεμάτες» εμπειρίες.

Πάμε να δούμε το πρόγραμμα που ακολουθήσαμε εμείς με το Cosmorama και απολαύσαμε στο έπακρο την χώρα.

*Ενημερωτικά να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα του ακολουθήσαμε με το Κοσμόραμα ξεκινάει από την 3η ημέρα και μετά. Τις δυο πρώτες ήμασταν μόνοι μας καθώς πήγαμε δύο ημέρες νωρίτερα στην Τιφλίδα.

georgia happy traveller (35)

ΤΙΦΛΙΔΑ – ΗΜΕΡΑ 1Η

Τιφλίδα! Η πρωτεύουσα της Γεωργίας είναι εντυπωσιακή και ενώνει το σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας. Εκεί χτυπάει η καρδιά της χώρας. Η πόλη είναι χτισμένη στην κοιλάδα του ποταμού Κούρα και σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή. Μόλις φτάσεις στην πόλη θα πρέπει να ξεκουραστείς. Η πτήση για Τιφλίδα από Αθήνα (φτάνεις 4.15 τα ξημερώματα) είναι λίγο δύσκολη οπότε δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια. Το απόγευμα όμως μπορείς να κάνεις μια βόλτα για να αρχίσεις να «ακούς» λίγο τον παλμό της πόλης.

tiflida georgia happy traveller (66) - Αντιγραφή

ΤΙΦΛΙΔΑ – ΗΜΕΡΑ 2Η

Σήμερα είναι η μέρα της παλιάς πόλης, του περπατήματος και της εξερεύνησης. Φόρεσε καλά παπούτσια και ετοιμάσου για ανακαλύψεις. Ανέβα στο κάστρο Ναρικάλα, επισκέψου τα ιαματικά λουτρά. Αν έχεις επιπλέον χρόνο θα σου προτείναμε και μια βουτιά. Δοκίμασε παραδοσιακά πιάτα σε ένα ωραίο εστιατόριο της παλιάς πόλης και χάσου στα στενά της, θα την λατρέψεις. Το απόγευμα κάνε μια χαλαρή βόλτα στον ποταμό της πόλης Κούρα.

tiflida georgia happy traveller (18)

ΤΙΦΛΙΔΑ – ΗΜΕΡΑ 3Η

Σήμερα καλό θα είναι να επισκεφθείς τις ορθόδοξες εκκλησίες της πόλης. Δες τον Καθεδρικό Ναό Σιόνι, την Βασιλική του Ανχισκάτι του 6ου αι. που είναι και η παλαιότερη εκκλησία της Τιφλίδας αλλά και τον Καθεδρικό Ναό Σαμέμπα (Αγίας Τριάδας). Απόλαυσε ένα παραδοσιακό γεύμα σε κάποιο εστιατόριο της πόλης.

georgia happy traveller (21)

Μτσχέτα – Γκόρι – Ανανούρι -ΗΜΕΡΑ 4Η

Σήμερα η μέρα αφιερώνεται σε εκδρομή. Εξερεύνηση την πόλη Μτσχέτα, το Γκόρι και το Ανανούρι.  Στην πόλη Μχτσέτα δες την εκκλησία Τζβάρι του 6ου αι., τον Καθεδρικός Ναός Σβετσκοσβέλι και το Μοναστήρι του Σάμταβρο. Έπειτα πήγαινε προς το  Γκόρι που είναι η γενέτειρα του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι -παγκοσμίως γνωστός με το ψευδώνυμο Στάλιν-. Εκεί θα δούμε και το μουσείο του Στάλιν. Στη συνέχεια φτάσε μέχρι την υπόσκαφη πόλη Ουπλιτσίκε που χρονολογείται από το 1500 π.Χ. και τέλος φτάσε στο Ανανούρι. Μετά από αυτή την εκδρομή η επιστροφη σου στην Τιφλίδα θα γίνει αργά το απόγευμα.

georgia happy traveller (4)

Οι εικόνες που θα έχεις πάρει από την Γεωργία μετά από αυτές τις τέσσερις ημέρες θα σε γεμίσουν ταξιδιωτικές εμπειρίες και νέες ιστορίες για να αφηγείσαι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here