Το ταξίδι μας στη Νέα Ζηλανδία ήταν από τα πιο ιδιαίτερα που έχουμε κάνει το 2018. Αυτό έγινε ξεκάθαρα, διότι η Νέα Ζηλανδία είναι μια χώρα γεμάτη φυσικούς παράδεισους και εξαιρετικά τοπία. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που έχουν γυριστεί εδώ, ταινίες όπως ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών. Το φυσικό της κάλλος είναι μοναδικό και αυτό θα το ανακαλύψεις ταξιδεύοντας σε αυτή! Εμείς ταξιδέψαμε στο Νότιο νησί και αυτό ακριβώς θα εξερευνήσουμε στην πιο όμορφη διαδρομή για road trip.

ΟΥΕΛΛΙΝΓΚΤΟΝ (WELLINGTON)
Πρώτη στάση, Ουέλλινγκτον! Φτάνουμε με το αεροπλάνο στην πρωτεύουσα της χώρας. Το Ουέλλινγκτον είναι το πολιτιστικό κέντρο της Νέας Ζηλανδίας και η πολυπληθέστερη εθνική πρωτεύουσα στην Ωκεανία. Εξερευνούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την πόλη από την οποία κατάγεται ο Ράσελ Κρόου (παγκοσμίου φήμης ηθοποιός) και αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε την αύρα της νέας χώρας που επισκεπτόμαστε. Ξεκινάμε τη βόλτα μας από το κέντρο της πόλης μιας και εκεί ακριβώς βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας (Waterloo) και ανακαλύπτουμε υπέροχα κτίρια και καλαίσθητα οικοδομήματα. Βέβαια έχουμε συγκεκριμένο «στόχο», θέλουμε να φτάσουμε το πασίγνωστο τελεφερίκ της πόλης. Εκτός του ότι είναι από τα πιο γνωστά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Ουέλλινγκτον, παίρνοντάς το πηγαίνεις στο πιο ωραίο σημείο της πόλης. Εκεί μπορείς να δεις από ψηλά όλο το Ουέλινγκτον και παράλληλα να απολαύσεις τους βοτανικούς κήπους αλλά και το αστεροσκοπείο. Έπειτα πηγαίνουμε μια βόλτα στο γραφικό, φυσικό λιμάνι της και καταλήγουμε στο ξενοδοχείο για φαγητό. Μια υπέροχη μέρα στην πρωτεύουσα της χώρας που προμηνύει ένα υπέροχο ταξίδι που μόλις ξεκίνησε.

Wellington, New Zealand
Wellington, New Zealand

ΡΙΒΕΝΤΕΛ (RIVENDELL)
Μπαίνουμε στο αμάξι και ξεκινά η αναζήτηση των φυσικών ιδιαιτεροτήτων της χώρας. Πρώτη που συναντάμε στον δρόμο μας είναι το Ρίβεντελ (Rivendell). Η τοποθεσία έγινε ιδιαιτέρως γνωστή όταν «πρωταγωνίστησε» στην ταινία «ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών». Το Ρίβεντελ ή αλλιώς Ίμλαντις (στη γλώσσα Σίνταριν) σημαίνει Σκιστό Λαγκάδι. Ήταν ουσιαστικά το «σπίτι των ξωτικών» στη Μέση Γη, βάση των βιβλίων του Τόλκιν. Ο οικισμός των ξωτικών ιδρύθηκε από τον Ελροντ ως καταφύγιο από τον Σάουρον. Το μέρος είναι εκπληκτικό με οργιώδη βλάστηση, υπέροχες κρεμαστές γέφυρες και απίθανα τοπία. Άξια επέλεξαν αυτό το μέρος οι δημιουργοί της ταινίας, ως σκηνικό. Φυσικά είναι ένα μέρος που θα λατρέψεις είτε είσαι φανατικός θαυμαστής της ταινίας, είτε όχι!

Rivendell, New Zealand
Rivendell, New Zealand

ΜΟΡΝΤΟΡ (MORDOR) – MT NGAURUHOE
Μόρντορ, το Βουνό του χαμού ή αλλιώς το βουνό Ngauruhoe! Ένα από τα πιο γνωστά σημεία της της ταινίας του Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Εκεί όπου τελείωσε η ιστορία του δαχτυλιδιού. Σε αυτό το βουνό μπορείς να πας. Λέγεται Ngauruhoe και είναι 2,291 μέτρα. Χρειάζεται να περπατήσεις 19 χιλιόμετρα περνώντας από δύσκολες διαδρομές ανηφόρες αλλά και κατηφόρες, αλλά οι εμπειρία είναι εξαιρετική. Ίσως μια από τις καλύτερες και τις πιο ιδιαίτερες που θα ζήσεις στη Νέα Ζηλανδία. Εμείς πήγαμε στο βουνό, περπατήσαμε και τα 19 χιλιόμετρα και απολαύσαμε κάθε λεπτό της διαδρομής. Μάλιστα προς το τέλος, υπάρχουν και κάτι χαρακτηριστικές υπέροχες λίμνες τις οποίες θα λατρέψεις. Δεν μπορεί ο καθένας να το κάνει, αλλά με θέληση και μέτρια φυσική κατάσταση μπορείς να το πετύχεις! Είναι εκπληκτική στιγμή άλλωστε εκείνη που φτάνεις στο βουνό του χαμού, το φρούριο του Σάουρον και το μέρος που είναι τόσο έντονα φορτισμένο από τις σκηνές της ταινίας. Η λέξη Μόρντορ στη γλώσσα σινταρίν μεταφράζεται ως «Μαύρη ή Σκοτεινή Γη».

Mordor, New Zealand
Mordor, New Zealand

GOLLUM’S POOL
Η λίμνη του γκόλουμ ή αλλιώς Tawhai Falls. Η «λίμνη του γκόλουμ» είναι ένα ακόμη σημείο που θα συναντήσουμε στον δρόμο μας καθώς οδηγούμε στη Νέα Ζηλανδία. Όπως κατάλαβες βρισκόμαστε και πάλι σε ένα σκηνικό του Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Το θέαμα είναι μαγικό και ο μικρός καταρράκτης της λίμνης που γυρίστηκε η σκηνή του γκόλουμ, πανέμορφος! Κάνε μια στάση και απόλαυσε το σκηνικό είτε είσαι φανατικός της ταινίας, είτε όχι! Θα σου αρέσει σίγουρα αν απλά είσαι φυσιολάτρης. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 λεπτών από τον αυτοκινητόδρομο και είναι πολύ δημοφιλής. Για όσους έχουν δει την ταινία, εύκολα θα καταλάβουν πως αυτή η λίμνη χρησιμοποιήθηκε στη σκηνή όπου το γκόλουμ σκοτώνει ένα ψάρι. Τοποθεσία: Manawatu-Wanganui 4691, Νέα Ζηλανδία.

Gollum's Pool, New Zealand
Gollum’s Pool, New Zealand

ΛΙΜΝΗ TAUPO
Η λίμνη Ταούπο είναι μια εξαιρετικά γνωστή ηφαιστειακή λίμνη της Νέας Ζηλανδίας. Έχει έκταση 616 χλμ² και είναι η μεγαλύτερη λίμνη στη χώρα. Για εμάς ήταν η επόμενη στάση του ταξιδιού μας. Μάλιστα την εξερευνήσαμε ξεκινώντας από την πόλη Taupo με μια μίνι κρουαζιέρα. Εκεί είδαμε και από κοντά το πολύ ιδιαίτερο γλυπτό των Μαόρι στην πέτρα. Είναι αρκετά μεγάλο και επιβλητικό. Μάλιστα αυτές οι τουριστικές κρουαζιέρες είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για να δεις το πασίγνωστο γλυπτό. Οι άλλες δύο εκδοχές είναι να κάνεις κανό ή να το δεις από ψηλά με ελικόπτερο.

Maori' s Rock Carvings - Taupo, New Zealand
Maori’ s Rock Carvings – Taupo, New Zealand

WAIOTAPU
Επόμενη στάση: Waiotapu! Εδώ φτάνουμε σε μια ενεργή γεωθερμική περιοχή από την οποία αναβλύζουν ζεστά νερά. Η τοποθεσία βρίσκεται 27 χιλιόμετρα νότια της Ροτορούα (Rotorua). Οι τουρίστες επισκέπτονται το μέρος, βουτούν και επωφελούνται από τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Η γεωθερμική περιοχή είναι 18 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πιο πέρα από τις θερμές πηγές υπάρχουν ιδιαίτερες λίμνες, πετρώματα και περίεργοι γεωλογικοί σχηματισμοί που αξίζει να επισκεφθείς.

Waiotapu, New Zealand
Waiotapu, New Zealand

ΡΟΤΟΤΟΥΑ (ROTORUA)
Απαραίτητη στάση είναι φυσικά η Ροτορούα. Η πόλη έχει τη μεγαλύτερη κοινότητα Μαορί της Νέας Ζηλανδίας αλλά και μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Η πρώτη εντύπωση από την Ροτορούα είναι φυσικά η μυρωδιά από το θειάφι που μυρίζει παντού. Η πόλη εκτός από την ιστορία των Μαόρι είναι γνωστή και για τις αθλητικές δραστηριότητες και τα ριψοκίνδυνα σπορ. Κάποιες δραστηριότητες από αυτές είναι το ράφτινγκ, η ελεύθερη πτώση, η εξερεύνηση σπηλαίων με σκοινιά, μπάντζι τζάμπινγκ, το ζόρμπ, το ζίπ λάιν, η ιππασία, η περιπατητικές διαδρομές, η ποδηλασία βουνού και άλλα. Rotorua -στη γλώσσα των Μαόρι- σημαίνει “δεύτερη λίμνη”.

Zip Line Rotorua, New Zealand
Zip Line Rotorua, New Zealand

ΧΟΜΠΙΤΟΝ (HOBBITON)
«Θυμάστε το Σάιρ, κύριε Φρόντο; Θα είναι άνοιξη σύντομα. Και οι ορχιδέες θα είναι ανθισμένες, και τα πουλιά θα φωλιάζουν στις φουντουκιές, και θα σπέρνουν το κριθάρι στα χωράφια, και θα τρώνε τις πρώτες φράουλες με κρέμα». Αυτό είχε πει ο Σαμ στον Φρόντο όταν προσπάθησε να του δώσει κουράγιο για να αντέξει τις κακουχίες. Αυτό ακριβώς νιώσαμε και εμείς όταν είδαμε από κοντά το Σαίρ. Το Hobbiton είναι το σημείο όπου γυρίστηκαν όλα τα εξωτερικά γυρίσματα στο Σάιρ και είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείς. Μετά το τέλος της τριλογίας ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών, το Hobbiton έγινε ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της χώρας. Ξεκινώντας το «ταξίδι» σου στο Σάιρ, θα σε αναλάβει -εσένα και το γκρουπ σου- κάποιος ξεναγός. Αυτός θα σου μάθει τα «μυστικά» μέρους. Που γυρίστηκε η κάθε σκηνή αλλά και το πιο σπίτι είναι τίνος. Αν και τα περισσότερα από αυτά, -αν έχεις δει την ταινία- θα τα καταλάβεις μόνος σου. Περπατώντας στα πανέμορφα 44 σπίτια των Χόμπιτ του Hobbiton θα γνωρίσεις την μαγεία του Σάιρ από κοντά. Θα περπατήσεις στην πανέμορφη γέφυρα του χωριού και θα πιείς μπύρα στον Πράσινο δράκο. Διεύθυνση: Buckland Rd, Hinuera, Matamata 3472, Νέα Ζηλανδία

Hobbiton, New Zealand
Hobbiton, New Zealand

KIWI HOUSE
Κίουι (kiwi) είναι το εθνικό ζώο της Νέας Ζηλανδίας. Τα κίουι δεν βλέπουν καλά και δεν είναι ποτέ ξύπνια την ημέρα. Έτσι λοιπόν δεν είναι εύκολο να τα δεις. Ο μόνος τρόπος για να τα δεις είναι το kiwi house. Εκεί τα προσέχουν και μπορείς να τα δεις -όσο καλύτερα γίνεται- στα ειδικά μέρη που τα έχουν. Στο kiwi house υπάρχουν και άλλα ζώα όπως πουλιά, χήνες και άλλα. Μάλιστα πηγαίνοντας εκεί, βοηθάς τους υπεύθυνους να βοηθήσουν με τη σειρά τους τα υπό εξαφάνιση ζώα! Κόστος: $24 Διεύθυνση: 20 Alex Telfer Dr, Otorohanga 3900, Νέα Ζηλανδία

Kiwi House New Zealand
Kiwi House New Zealand

ΩΚΛΑΝΤ (AUCKLAND)
Στο εξαιρετικό μας road trip δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Ώκλαντ! Η τελευταία μας στάση είναι ό,τι πρέπει μετά από όλα όσα έχουμε απολαύσει. Μιλάμε για την μεγαλύτερη αστική περιοχή στη Νέα Ζηλανδία με πληθυσμό 1.377.000 κατοίκους. Στο Ώκλαντ απολαμβάνουμε τον πύργο Σκάι, το Στάδιο Γουέστερν Σπρινγκς, την πολυσύχναστη Κουίν Στριτ αλλά και την Γέφυρα Λιμανιού της πόλης. Έτσι κλείνει ένα υπέροχο ταξίδι..!

Εσύ έχεις πάει Νέα Ζηλανδία; Γράψε μας για τη δική σου εμπειρία! Αν δεν έχεις πάει πες μας αν θα ήταν μια από τις ταξιδιωτικές σου επιλογές!

Δες το επεισόδιο της Νέας Ζηλανδίας (ΜΕΡΟΣ Α, ΜΕΡΟΣ Β)

Auckland New Zealand
Auckland New Zealand

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here