- Διαφήμιση -
Home ΑΣΙΑ Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν φτιάξετε βαλίτσες για Ρωσία | Οι...

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν φτιάξετε βαλίτσες για Ρωσία | Οι δικές σας ερωτήσεις

0
2838

Το ταξίδι στη Ρωσία είναι ένα ταξίδι ζωής και γοητεύει πολλούς. Έτσι ακριβώς γοήτευσε και εμάς όταν ταξιδέψαμε εκεί. Ένας Happy Traveller από εσάς αποφάσισε να την επισκεφτεί και μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα.

- Διαφήμιση -

Ερώτηση:

Happy Travellers καλημέρα και καλή χρονιά,

Είμαι φανατικός θεατής των εκπομπών σας και selfie traveler (σαφώς όχι του δικού σας βεληνεκούς) και η βοήθεια που έχω λάβει στα ταξίδια μου από εσάς  είναι πολύτιμη.

Προτίθεμαι να ταξιδέψω μόνος  στην Ρωσία (Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη) και παίρνω το θάρρος να σας ρωτήσω τα εξής :
 -Υπάρχουν στους σταθμούς μετρό και κυρίως αξιοθέατα επιγραφές στα αγγλικά, ή μόνο στα Ρωσικά; Επίσης στο μετρό και τα άλλα ΜΜΜ υπάρχει οπτική ή ακουστική ειδοποίηση για τους επόμενους σταθμούς στα Αγγλικά; (π.χ. next stop Red Square)
-Είναι ασφαλές να πάει κάποιος μόνος εκεί;
Πόσες ημέρες θεωρείται ότι αρκούν για να επισκεφτώ τα σημαντικότερα αξιοθέατα της κάθε πόλης;

Απάντηση:

Γεια σου φίλε Γιώργο,

και καλή χρονιά. Καταρχήν να σε ενημερώσουμε ότι έχουμε κάνει επεισόδια στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, τα οποία μπορείς να τα δεις και να ενημερωθείς και πιο ολοκληρωμένα για τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της χώρας.

Happy Traveller στη Ρωσία: μπορείς να δεις εδώ: Happy Traveller στη Μόσχα, Happy Traveller στην Αγία Πετρούπολη.

Από ΄κει και πέρα μπορείς να βρεις και πληροφορίες στα άρθρα που έχουμε γράψει σχετικά με αυτόν τον υπέροχο προορισμό, τη Ρωσία:

  1. ΡΩΣΙΑ: Ο πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το ταξίδι της ζωής σου
  2. ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: Η αυτοκρατορική της Ρωσίας
  3. ΜΟΣΧΑ: Η όμορφη της Ρωσίας
  4. Τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν πας στη Ρωσία
  5. Τα κορυφαία ρώσικα πιάτα και τα καλύτερα στέκια για φαγητό στην Ρωσία!
  6. Food Travel: Όλα όσα φάγαμε στη Μόσχα | Ρωσία

Ας πάμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα σε όλα όσα ρωτάς. Αρχικά για το μετρό η πιο εύκολη λύση για να μην χάνεις ποτέ τις στάσεις σου και να γνωρίζεις που βρίσκεσαι είναι να πάρεις κάρτα sim από τη Ρωσία με data και να είσαι online έτσι ώστε να βλέπεις χάρτες κτλ αλλά και να μπορείς να ελέγξεις που θέλεις να κατέβεις. Το μετρό (και των δύο πόλεων) είναι τόσο εντυπωσιακό που πιθανότατα θα θέλεις να κατεβαίνεις σε κάθε στάση, μόνο και μόνο για να τα βλέπεις.

Happy Info: Παρεμπιπτόντως μια μέρα θα πρέπει ούτως ή άλλως να σπαταλήσεις μόνο στο μετρό, αφού οι ρώσικες στάσεις είναι πραγματικά έργα τέχνης.

Όσον αφορά τώρα την ασφάλεια. Το ταξίδι στη Ρωσία είναι ένα ασφαλές ταξίδι θα λέγαμε. Παρόλα αυτά, όπως και σε κάθε ταξίδι πρέπει να είσαι προσεκτικός.

Τέλος, σχετικά με το πόσες μέρες θα πρέπει να επισκεφθείς τις δύο πόλεις για να δεις τα «σημαντικότερα» η απάντηση είναι όπως καταλαβαίνεις στο περίπου. Θα σου προτείναμε να μείνεις 3 ημέρες στην Αγία Πετρούπολη και 3 ημέρες στη Μόσχα αντίστοιχα. Από την άλλη θα μπορούσε να γίνει εύκολα και 4-2 ανάλογα με το ποια πόλη σου αρέσει περισσότερο.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε. Στείλτε μας και εσείς τις ερωτήσεις σας σχετικά με τα ταξίδια σας και θα απαντάμε σε όσες είναι ενδιαφέρουσες και εδώ στο happytraveller.gr

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here