Το σαφάρι στην Κένυα αποτελεί μια συναρπαστική περιπέτεια που σας εισάγει στον μαγικό κόσμο της Αφρικής. Εκεί η άγρια ζωή αποκτά -και δικαίως- την απόλυτη προσοχή μας. Με τεράστια εθνικά πάρκα, εντυπωσιακά τοπία και μια πλούσια ποικιλία θηλαστικών και πτηνών, η Κένυα αποτελεί τον τέλειο προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και των σαφάρι.

Μασάι Μάρα: Το κορυφαίο μέρος για Σαφάρι. Η Κένυα φημίζεται για το Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα, έναν παράδεισο για την παρατήρηση της άγριας ζωής. Εδώ, μπορείτε να δείτε το λεγόμενο BIG FIVE (που αποτελείται από τα εξής ζώα: λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ρινόκερο, ελέφαντα και βουβάλι) και πολλά άλλα θηλαστικά κατά τη διάρκεια ενός συναρπαστικού σαφάρι. Η μεγάλη μετανάστευση των ζώων κάθε χρόνο, είναι ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε.

Εθνικό Πάρκο Ναϊρόμπι: Συνάντηση με τα πιο άγρια Είδη Στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, το Εθνικό Πάρκο Ναϊρόμπι προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να συναντήσετε ακόμη πιο άγρια είδη, σε κοντινή απόσταση από την πόλη. Σε αυτό το πάρκο, μπορείτε να δείτε λιοντάρια, ελέφαντες, ρινόκερους και άλλα εντυπωσιακά θηλαστικά, καθώς και πλούσια ποικιλία πτηνών.

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ: Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κένυα για σαφάρι είναι κατά την ξηρή περίοδο, από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο. Αυτή είναι η περίοδος όπου η άγρια ζωή συγκεντρώνεται γύρω από τα νερά και είναι πιο εύκολο να την παρατηρήσετε.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ: Όσον αφορά το τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας, είναι σημαντικό να έχετε άνετα ρούχα για την ημέρα και πιο ζεστά για τις δροσερές νύχτες, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό και φυσικά μια καλή φωτογραφική μηχανή για να απαθανατίσετε τις στιγμές σας. Αν έχετε μαζί σας παιδιά, τότε θα πρέπει να έχετε μαζί σας καρεκλάκια αυτοκινήτου για να εφαρμόσετε στο αυτοκίνητο του σαφάρι και ίσως κάποιο σνακ ή παιχνίδι. Νερό σας προμηθεύει η εταιρεία που έχετε νοικιάσει το αυτοκίνητο του σαφάρι, στις περισσότερες περιπτώσεις. Αν όχι, φροντίστε να έχετε από πριν.

Εισιτήρια: Για την αγορά εισιτηρίων για τα εθνικά πάρκα, μπορείτε να τα αγοράσετε είτε επισκεπτόμενοι τις επίσημες ιστοσελίδεις των παρκών (Για παράδειγμα, δείτε πληροφορίες για το εθνικό πάρκο Μασάι Μάρα, εδώ) είτε να τα προμηθευτείτε στην είσοδο του πάρκου. Είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για τις τιμές και τις προϋποθέσεις κάθε πάρκου εκ των προτέρων.

ΜΟΝΟΣ Η ΜΕ ΓΚΡΟΥΠ; Όσον αφορά το ερώτημα αν είναι καλό να είστε με οργανωμένη εκδρομή ή μόνοι, αυτό εξαρτάται από την προτίμησή σας και την εμπειρία σας. Μια οργανωμένη εκδρομή μπορεί να προσφέρει βοήθεια και άνεση στην οργάνωση και την παρακολούθηση του σαφαριού, αλλά ταξιδεύοντας μόνοι σας, μπορείτε να έχετε περισσότερη ελευθερία και ευελιξία. Αν είστε έμπειροι ταξιδιώτες και νιώθετε άνετα να οδηγείτε σε αντίξοες συνθήκες, τότε μπορείτε να διαχειριστείτε μόνοι σας το σαφάρι. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, το σαφάρι στην Κένυα είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ: Κατά τη διαμονή μας στη Κένυα μείναμε σε αρκετά ξενοδοχεία όλων των ειδών. Ναιρόμπι (TAMARIND TREE), Μασάι Μάρα (KEEKOROK LODGE), Λίμνη Νακούρου (LAKE NAKURU LODGE), Μομπάσα (NEPTUNE VILLAGE BEACH RESORT). Αν θέλεις και εσύ να κλείσεις, τα δικά μας ξενοδοχεία πάτησε επάνω στο κάθε ένα από αυτά για να κλείσεις δωμάτιο. Διαφορετικά βρες κάτι άλλο, εξίσου καλό και οικονομικό εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here