Οι Σευχέλλες είναι ένας από τους κορυφαίους τροπικούς προορισμούς στον κόσμο. Eίναι ένας από τους πιο ακριβούς προορισμούς της αφρικανικής ηπείρου, αν όχι ο ακριβότερος!

Γίνεται να ταξιδέψεις τελικά Σεϋχέλλες χωρίς να καταξοδευτείς;

Κλείσε διαμονή στις Σεϋχέλλες

Οι επιλογές που θα κάνετε σε κάθε στιγμή του ταξιδιού σας θα ορίσουν και το κόστος. Αν θέλετε μπορείτε με ένα χαμηλό σχετικά μπάτζετ να δείτε τη χώρα και να απολαύσετε τις ομορφιές της. Αν έχετε υπολογίσει τον βασικό προϋπολογισμό του ταξιδιού από πριν και κάνετε μια σχετική οικονομία, το ταξίδι δεν θα βγει τόσο ακριβό όσο φαντάζεστε.

Extra tip: Μην πληρώνετε με κάρτες αλλά βγάλτε ρούπιες από ATM για καλύτερη αντίληψη των ποσών και του κόστους κάθε παροχής. Οι μεγάλες πόλεις έχουν ανταλλακτήρια για να αλλάξετε εκεί χρήματα.

Συνάλλαγμα: Που και πότε να αλλάξω λεφτά όταν ταξιδεύω;

Για παράδειγμα: Δεν θα ξοδέψει κανείς πάνω από 150 ευρώ (πάνω – κάτω), την ημέρα, αν επιλέξει ένα φθηνό κατα΄λυμα. Προφανώς κανείς δεν ισχυρίζεται ότι αυτά τα χρήματα είναι λίγα, όμως για πλήρη κάλυψη των αναγκών σε έναν προορισμό όπως οι Σεϋχέλλες, θα ήταν ουτοπικό να ζητάμε κάτι διαφορετικό!

Χρήματα και κόστη στις Σευχέλλες: Για ένα διπλο δωμάτιο σε guesthouse θα πληρώσετε περίπου 60-90 ευρώ. Για ένα fast food γεύμα περίπου στα 5 ευρώ. Για φαγητό σε εστιατόριο 20 ευρώ. Ενώ για ένα εισιτήριο για Mahe ή Praslin θα χρειαστείτε 0.50 ευρώ.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό για να καταλάβετε πως θα μειώσετε το κόστος είναι το εξής. Οτιδήποτε είναι εισαγόμενο είναι πανάκριβο. Δηλαδή μπορεί για ένα μπέργκερ να πληρώσετε 10 ευρώ, όμως αν φάτε σε εστιατόριο που τρώνε και οι ντόπιοι, σίγουρα θα φάτε πολύ πολύ φθηνότερα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις το μπάτζετ μπορεί να ανέβει και να κατέβει, ανάλογα με το τι εσείς θα επιλέξετε να κάνετε, δείτε, κτλ.

Αν θέλετε 5άστερο ξενοδοχείο, νοικιασμένο αυτοκίνητο, καλό εστιατόριο τότε το κόστος θα ξεφύγει αρκετά. Τα χρήματα λοιπόν που θα χρειαστείτε, τα ορίζετε εσείς.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά ένα ταξίδι στις Σεϋχέλλες

Διάβασε επίσης:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here