Η Σύρος είναι από τα πιο ανεπτυγμένα και γεμάτα ζωή νησιά της Ελλάδας. Ακόμη και τον χειμώνα διατηρεί τον κόσμο της, αφού δεν είναι ένα ακόμη όμορφο νησί, αλλά ένας τόπος που μπορεί να σε “κρατήσει” πραγματικά!

Η εκπληκτική νεοκλασική αρχιτεκτονική της αλλά και η υπέροχη αύρα της, την καθιστούν ένα από τα καλύτερα νησιά της Ελλάδας!

siros celestyal cruises 2016 (6)

Νησί: Σύρος
Χώρα: Ελλάδα
Νησιωτικό σύμπλεγμα: Κυκλάδες
Έκταση: 84,069 km2
Υψόμετρο: 442 μ
Πληθυσμός: 21.390

Γενικές πληροφορίες:

Φυσικά στη Σύρο, όπως και σε κάθε άλλο ελληνικό νησί θα πρέπει να διαθέτεις ευρώ για να κινηθείς.Ο πληθυσμός του νησιού είναι 21.507 κάτοικοι (2011). Ο καιρός είναι πάντα -κλασσικός- μεσογειακός, κάτι που έχουμε συνηθίσει και δεν αλλάζουμε με τίποτα εμείς οι Έλληνες. Η Ερμούπολη (πρωτεύουσα του νησιού) πήρε το όνομά της από νησιώτες πρόσφυγες -μετά την καταστροφή της Χίου-, που την ονόμασαν έτσι προς τιμήν του Ερμή, του αρχαίου Έλληνα θεού και προστάτη του εμπορίου.

Που να πας – Τι να δεις:

Αν πας στη Σύρο θα πρέπει να περπατήσεις την Ερμούπολη, να βολτάρεις στην καινούρια, υπέροχη παραλιακή της, να δεις ένα από τα πιο όμορφα δημαρχεία της Ελλάδος στην πλατεία Μιαούλη και φυσικά να απολαύσεις το άγαλμα του Ερμή! (Σημείωση: Το άγαλμα του Ερμή έχει αφαιρεθεί από το σημείο που ήταν, ίσως για κάποια συντήριση. Ελπίζουμε σύντομα να ξανά τοποθετηθεί.) Επίσης, θα πρέπει να ανέβεις στην παλιά πόλη και να απολαύσεις από εκεί την υπέροχη θέα, τα γραφικά δρομάκια αλλά και να επισκεφθείς το Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη, που έγραψε την πασίγνωστη “Φραγκοσυριανή”. Επίσης το θέατρο Απόλλων είναι σίγουρα ένα μέρος που πρέπει να δεις, έστω και αν δεν πας εκεί για να παρακολουθήσεις παράσταση. Είναι κουκλίστικο! Εννοείται πως όταν πας στην Σύρο, πρέπει να κάνεις και μπάνιο στις υπέροχες θάλασσες που διαθέτει. Μην περιοριστείς σε μια, πήγαινε σε όσες περισσότερες μπορείς. Όποια παραλία του νησιού και να διαλέξεις, θα απολαύσεις τα γαλάζια νερά της και την εκπληκτική αμμουδιά της.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Ε καλά… δεν χρειάζεται να σου πω τι πρέπει να δοκιμάσεις που να χαλάσει ο κόσμος, αν πας στην Σύρο! Μα φυσικά τα πασίγνωστα λουκούμια της και τις εξαιρετικές χαλβαδόπιτες του νησιού. Εννοείται πως στο λιμάνι του νησιού θα βρεις εκπληκτικές ταβέρνες για να δοκιμάσεις παραδοσιακά πιάτα αλλά αν έχεις δοκιμάσει λουκούμια και χαλβαδόπιτες φύγε ήσυχος από την Σύρο! Θα έχεις δοκιμάσει ότι καλύτερο διαθέτει!

siros celestyal cruises 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here