- Διαφήμιση -
Home ΑΣΙΑ Σμύρνη, αυτή η αγαπημένη: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός

Σμύρνη, αυτή η αγαπημένη: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός

0
10474

Σμύρνη! Μια από τις πιο πολυαγαπημένες πόλεις των Ελλήνων στα Μικρασιατικά παράλια και όχι τυχαία. Δεν είναι μόνο οι μνήμες που ζωντανεύουν σε αυτή την πόλη, αλλά αυτή η μαγεία που διαθέτει το κάθε της στενό και σε κάνει να νιώθεις ακόμη πιο έντονα την αύρα της.

- Διαφήμιση -

Η παραθαλάσσια και αρχοντική πόλη που κάποιοι λένε ότι μοιάζει με την Θεσσαλονίκη. Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, ερωτεύτηκε και σου παρουσιάζει την υπέροχη Σμύρνη!

smirni celestyal cruises 2016 (3)

Γενικές πληροφορίες:

Το νόμισμα που θα πρέπει να έχεις στην Σμύρνη είναι η “τούρκικη λύρα”. Να έχεις πάντα πάνω σου, την κάρτα σου και συνάλλαγμα. Ο καιρός είναι όπως της Ελλάδας, αφού απέχουμε ελάχιστα και το κλίμα τους είναι ακριβώς το ίδιο. Όλοι οι πολίτες της Σμύρνης αλλά και της Τουρκίας γενικότερα, είναι μουσουλμάνοι -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-. Ενημερωτικά, τo ποσοστό των μη Μουσουλμάνων στην Τουρκία είχε πέσει από 19,1% το 1914 σε 2,5% τo 1927.

Που να πας – Τι να δεις:

Αν πας στην Σμύρνη θα πρέπει σίγουρα να περπατήσεις επάνω στην ιστορικά φορτισμένη παραλιακή οδό της συνοικίας του Κε όπου το 1922 στοιβάχθηκαν και πέθαναν χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες. Οι αγορές της Σμύρνης θα σου πάρουν τα μυαλά αλλά μην φας όλο το χρόνο σου εκεί, πήγαινε στον Πύργο του ρολογιού στην Σμύρνη αλλά και στο Ασανσέρ το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης.

Είναι εξαιρετική ευκαιρία για να πας στην Πέργαμο αλλά και την Έφεσο που βρίσκονται σχετικά κοντά στην Σμύρνη.

Τι να φας:

Διάσημα πιάτα της Σμύρνης είναι το κεσκέκ που είναι κοτόπουλο με πουρέ σιταριού, αλλά και διάφορες πίτες όπως η ατσμαλί. Παραδοσιακό σμυρναίικο πιάτο είναι επίσης και οι φρέσκες τσιπούρες με ραδίκια. Μην αφήσεις στην άκρη τον σμυρναίικο kοfte με πατάτες σε σάλτσα ντομάτας και δοκίμασε τα boyoz που είναι μπουρέκια σκέτα, με τυρί ή σπανάκι. Για το τέλος σου αφήνω τους λουκουμάδες που θα τους φας και θα γλυφεις και τα δάχτυλά σου! Όσο για τον μπακλαβά και το καταΐφι τα θεωρώ δεδομένα! Μην ξεχάσεις να πιεις και έναν “τούρκικο καφέ“, που στην Ελλάδα τον λέμε ελληνικό και στην Κύπρο, κυπριακό!

smirni celestyal cruises 2016 (6)smirni celestyal cruises 2016 (4)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here