Η Κως μπορεί να είναι το νησί του Ιπποκράτη, αλλά είναι σίγουρα και το νησί του ποδηλάτου. Ουσιαστικά το νησί αυτό, ενδείκνυται απόλυτα για χρήση ποδηλάτου, λόγω του επίπεδου εδάφους που διαθέτει. Στην Κω οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν το ποδήλατο μόνο για μετακίνηση, αλλά για ψυχαγωγία και φυσικά για άθληση!

Υπάρχουν παντού καλοφτιαγμένοι ποδηλατόδρομοι που βοηθούν τον ποδηλάτη, να κινείται στο νησί. Ουσιαστικά ο ποδηλατόδρομος της Κω είναι 13 χιλιόμετρα και ξεκινάει από την παραλία του Φάρου ενώ φτάνει ως το τέλος της παραλίας του Ψαλιδιού. Φυσικά δεν υπάρχει μόνο ο κεντρικός ποδηλατόδρομος αλλά και παράδρομοι που σε βοηθούν να φτάσεις όπου θέλεις στο νησί. Δεν είναι λίγοι οι ντόπιοι που επιλέγουν αυτό το μέσω μετακίνησης για κάθε τους δραστηριότητα.

Στο νησί θα βρεις αρκετά μαγαζιά για να νοικιάσεις ποδήλατο. Τα ποδήλατα στην Κω φυσικά, δεν χρησιμοποιούνται μόνο στο κέντρο του νησιού, αλλά και προς εξερεύνηση άλλων ορεινών τοποθεσιών του.

SHARE
Previous articleHappy Traveller: Best Of 2015-2016
Next articleΗ Ελλάδα επιλέγει Λέσβο
Πιστεύω στους αγγέλους, στα παραμύθια και στο κάρμα. Κάποιες φορές ίσως παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Εργάζομαι ως αρχισυντάκτρια της ταξιδιωτικής τηλεοπτικής εκπομπής Happy Traveller. Δεν μου αρέσει απλώς να ταξιδεύω, το έχω ανάγκη. Η ζωή μου γεμίζει όταν αγαπάω, όταν γράφω και όταν έχω αγκαλιά τα σκυλιά μου. World Traveller & DayDreamer for life!

LEAVE A REPLY