Σπήλαια Ποστόινα! Είναι από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης και καταφέρνουν εύκολα να κλέψουν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη της Σλοβενίας. Είναι μάλιστα από τα μοναδικά σπήλαια στον κόσμο που έχει τρενάκι, με το οποίο μεταφέρονται οι επισκέπτες του.

Γενικές Πληροφορίες: Τα σπήλαια Ποστόινα έχουν μήκος 24 χιλιόμετρα , και έχουν δημιουργηθεί χάριν στον υπόγειο ποταμό Πίβκα (Pivka). Επισκέψιμα για το κοινό είναι 5,5 χιλιόμετρα. Τα σπήλαια ανακαλύφτηκαν τον 17ο αιώνα. Το 1884 τα σπήλαια φωτίστηκαν, ενώ το αξιοπερίεργο είναι πως τότε δεν είχε αποκτήσει ηλεκτροφωτισμό ούτε καν η Λουμπλιάνα!

Happy Info: Είναι από τα μοναδικά σπήλαια στον κόσμο στα οποία υπάρχει τρενάκι με το οποίο πηγαίνεις 3,5 χιλιόμετρα.

Αφού διασχίσεις τα 3,5 χιλιόμετρα με το τρενάκι, περπατάς άλλο 1,5 χιλιόμετρο και επιστρέφεις ξανά με το τρένο πίσω. Το τρένο τοποθετήθηκε εντός των σπηλαίων το 1872 και ενώ αρχικά το έσπρωχναν οι οδηγοί, μετά τις αρχές του 20ου αιώνα τοποθετήθηκε ατμομηχανή που αντικαταστάθηκε το 1945 με ηλεκτρική μηχανή.

Τι θα δεις στο σπήλαιο: Στο σπήλαιο υπάρχουν σταλακτίτες και σταλαγμίτες με διαφορά χρώματα ενώ υπάρχουν και ιδιαίτερα μέρη, όπως η αίθουσα του Κονσέρτου που διαθέτει εξαιρετική ακουστική για συναυλίες. Στα σπήλαια Ποστόινα ζει και ένα είδος τυφλής αμφίβιας «σαλαμάνδρας» , που μπορεί να ζήσει 100 χρόνια και να παραμείνει χωρίς τροφή έως και 12 χρόνια!

Κόστος – Είσοδος στα σπήλαια Ποστόινα: Το κόστος για απλή είσοδο στα σπήλαια είναι 25,80 €. Βέβαια online θα δεις ότι υπάρχουν κι άλλες προσφορές. Κλείσε τα εισιτήρια για τα σπήλαια, εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here