Ταξιδεύουμε χρόνια τώρα και όσο πιο πολύ ταξιδεύουμε τόσο πιο πολύ καταλαβαίνουμε πως τελικά αυτά που χρειάζεται ο ταξιδιώτης για να περάσει καλά είναι όλο και λιγότερα. Εμείς βάση των εμπειριών μας σου χαρίζουμε τις 5 κορυφαίες ταξιδιωτικές συμβουλές για εσένα που αγαπάς τα ταξίδια και θέλεις να τα ζεις στο έπακρο!

Στο αυτοκίνητο

1. Οργάνωσε το ταξίδι, αλλά να είσαι έτοιμος για αλλαγές. Η οργάνωση θα σε βοηθήσει να αποφύγεις λάθη και χαμένες ώρες ή ακόμη και ημέρες. Είναι καλό να οργανώνεσαι πριν από ένα ταξίδι αλλά είναι επίσης καλό να είσαι έτοιμος να «χαλάσεις» το πρόγραμμα αν χρειαστεί. Απρόοπτα συμβαίνουν πάντα στα ταξίδια και όσο πιο έτοιμος είσαι να τα δεχθείς τόσο πιο ωραία θα περάσεις!

2. Βγες από τη ζώνη άνεσής σου. Κάνε ελεύθερη πτώση, zip line και δοκίμασε να κάνεις εκείνο που σε τρομάζει. Κατάφερε να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και γίνε καλύτερος μειώνοντας τον φόβο και αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή σου. Είναι άλλωστε πολύ πιο εύκολο να κάνεις κάτι τέτοιο όταν ταξιδεύεις παρά μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

3. Απόλαυσε το ταξίδι. Πάρε μια βαθιά ανάσα την ώρα που αγναντεύεις εκείνο το πανύψηλο βουνό, απόλαυσε το βαθύ μπλε του απέραντου ωκεανού και παρακολούθησε τη μέλισσα που βολτάρει γύρω από το λουλούδι. Μη βιαστείς να φύγεις και μη βιαστείς να αφήσεις αυτή την υπέροχη στιγμή για να δεις κάτι άλλο.. η στιγμή δεν θα γυρίσει ποτέ πίσω και εσύ απλά θα τρέχεις να προλάβεις να δεις όλα τα αξιοθέατα της περιοχής.

4. Δοκίμασε τα παραδοσιακά φαγητά. Τα παραδοσιακά φαγητά αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κουλτούρα του κάθε τόπου. Δοκίμασε τα παραδοσιακά φαγητά της χώρας που επισκέπτεσαι. Έτσι θα γνωρίσεις τον πολιτισμό και τη νοοτροπία των ντόπιων.

5. Καλή διάθεση. Το πιο σημαντικό συστατικό σε κάθε συνταγή είναι η καλή μας διάθεση συνηθίζουμε να λέμε στο τέλος κάθε επεισοδίου Happy Traveller και αυτή είναι η αλήθεια. Ακόμη και δεν πάρεις ούτε μια δεύτερη αλλαξιά αλλά έχεις μαζί σου την καλή σου διάθεση, θα περάσεις τέλεια. Όμως όσο και να γεμίσεις τη βαλίτσα σου, αν δεν βάλεις την καλή σου διάθεση… δεν σου εγγυόμαστε τίποτα!

LEAVE A REPLY