Κάποτε υπήρχαν 2.000 κάστρα στην Σκωτία. Μπορεί τώρα να μην υπάρχουν τόσα, όμως σίγουρα μπορείς να απολαύσεις κάποια από αυτά. Είναι μάλιστα τόσο εντυπωσιακά που σίγουρα θα σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Τότε που οι ιππότες είχαν τον πρώτο λόγο και τα παραμύθια ήταν τελικά, αληθινά. Πάμε να ανακαλύψουμε, ποια κάστρα είναι εκείνα που αξίζει να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας.

edimvourgo1

Το κάστρο του Εδιμβούργου, Εδιμβούργο

Το κάστρο του Εδιμβούργου είναι αναμφισβήτητα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης. Βρίσκεται σε υπέροχο σημείο και έτσι έχει εξαιρετική ορατότητα του Εδιμβούργου. Είναι το κυριότερο αξιοθέατο της Σκωτίας. Κόστος εισιτηρίου: £17.00.

Urquhart, Inverness-shire

Κάστρο Urquhart, Inverness-shire

Το κάστρο Urquhart, χαρίζει μια εξαιρετική θέα στη λίμνη. Είναι μάλιστα ένα από τα πιο δημοφιλή κάστρα στη χώρα. Τα ερείπια του χρονολογούνται από τον 13ο έως τον 16ο αιώνα. Το κάστρο έπαιξε επίσης έναν στρατηγικό ρόλο στους πολέμους για την σκωτσέζικη ανεξαρτησία. Κόστος εισιτηρίου: £9.00.

Eilean Donan, Inverness-shire

Eilean Donan, Inverness-shire

Το Eilean Donan Castle είναι του 13ου αιώνα και βρίσκεται στη μέση μιας λίμνης.  Είναι και αυτό ένα από τα πιο εμβληματικά στη Σκωτία. Βρίσκεται στα Highlands και αναστηλώθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Μάλιστα «εμφανίζεται» σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Είναι και επισκέψιμο. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα διάφορα δωμάτια του κάστρου, τα έπιπλα και τα όπλα. Κόστος εισιτηρίου: £7.50.

CASTLE STALKER SKOTLAND HAPPY TRAVELLER

Castle Stalker

Το κάστρο Stalker βρίσκεται περίπου 2,4χλμ. βορειοανατολικά του Port Appin. Είναι ένας εντυπωσιακός τετραόροφος πύργος που βρίσκεται στην μέση -περίπου- της λίμνης. Το όνομα “Stalker” του κάστρου προέρχεται από το Gaelic Stalcaire, που σημαίνει “κυνηγός” ή “γεράκι”. Για να πας, θα πρέπει να περάσεις την λίμνη με βάρκα. Το κάστρο είναι επισκέψιμο όμως για να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις εισιτήριο, τσέκαρε πρώτα online την πληρότητά του.

inverness castle happy traveller

Inverness castle, Inverness

Το κάστρο Inverness χτίστηκε σε ένα βράχο με θέα στον ποταμό Ness, στο Inverness της Σκωτίας. Χτίστηκε το 1836 από τον αρχιτέκτονα William Burn. Το Inverness castle δεν είναι ανοιχτό για το κοινό, όμως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει στο μέλλον.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here