Η Σκωτία είναι γεμάτη μύθους, θρύλους και κάστρα. Για αυτό μπορεί να σε συνεπάρει από την πρώτη στιγμή. Οι απίστευτη φυσική ομορφιά σε συνδυασμό με τα πανέμορφα κτίρια κάνουν την χώρα να μοιάζει μαγική. Μάλλον τα μαγικά του Harry Potter και της δημιουργού του (που κατάγεται από το Ηνωμένο Βασίλειο), χάρισαν λίγη από την μαγεία και στην χώρα. Ή μήπως το αντίθετο;

glaskwvi scotia happy traveller 4

Χώρα: Σκωτία
Πληθυσμός: 5.404.700
Νόμισμα: Λίρα Στερλίνα
Πρωτεύουσα: Εδιμβούργο
Επίσημες γλώσσες: Αγγλικά, Σκωτικά Γαελικά, Σκωτικά (Σκωτς)
Πολίτευμα: Βασιλευομένη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία

Γενικές Πληροφορίες:

Η Σκωτία είναι χώρα που αποτελεί κομμάτι του Ηνωμένου Βασιλείου. Χωρίζεται κυρίως σε δύο περιοχές τα Χάιλαντς (HighLands) και τα Λόουλαντς (LowLands). Κατ΄επέκτασιν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών λέγονται χάιλαντερς και λόουλαντερς. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 διεξήχθη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το κλίμα της Σκωτίας είναι εύκρατο ωκεάνιο και γενικά ευμετάβλητο. Η σκωτσέζικη μουσική και λογοτεχνία είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια πολιτισμού αυτής της χώρας.

Που να πάω – Τι να δω:

Αναμφισβήτητα στην Ελλάδα λατρεύουμε τον μύθο με το Λοχ Νες! Άρα λοιπόν η πρώτη στάση σου θα πρέπει σίγουρα να είναι στο Loch Ness για να ανακαλύψεις και εσύ αν όντως βρίσκεται εκεί η Νέσι! Κάποτε υπήρχαν 2.000 κάστρα στην Σκωτία. Μπορεί τώρα να μην υπάρχουν τόσα, όμως σίγουρα μπορείτε να απολαύσετε κάποια από αυτά. Και μιας που πριν αναφερθήκαμε σε κάστρα να μην ξεχάσουμε το κάστρο του Εδιμβούργου. Και φυσικά το ίδιο το Εδιμβούργο, αφού θα πας μέχρι εκεί. Απαραίτητη στάση. Ζήσε σίγουρα εκεί μια σκωτσέζικη πρωτοχρονιά. Το Hogmanay, το λεγόμενο! Και τώρα που το ξανασκέφτομαι.. όσον αφορά τα κάστρα να μην ξεχάσεις και το υπέροχο Eilean Donan Castle. Φυσικά μην παραλείψεις να πας για ψώνια στην Γλασκώβη. Εννοείται πως δεν θα φύγεις από Σκωτία αν δεν ταξιδέψεις με το τραίνο του Harry Potter.

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:

Δοκίμασε Haggis. Είναι το απόλυτο παραδοσιακό φαγητό της Σκωτίας. Επίσης πιες και ουίσκυ χωρίς δεύτερη σκέψη. Είσαι στην πηγή.. και δεν θα πιείς «νερό»; Επίσης δώσε μια ευκαιρία στην  Scotch Pie, την Black Pudding, το Shortbread  και το Lorne Sausage. Είναι τα απόλυτα hot πιάτα της χώρας.

glaskwvi scotia happy traveller glaskwvi scotia happy traveller 5 glaskwvi scotia happy traveller 2 glaskwvi scotia happy traveller 1 glaskwvi scotia happy traveller 3

LEAVE A REPLY