Τα ταξίδια με αμάξι είναι τα αγαπημένα μας. Το αυτοκίνητο σου δίνει την ελευθερία να δεις και να κάνεις ό,τι εσύ θέλεις. Στην Σκωτία επιλέξαμε αυτόν τον τρόπο μετακίνησης, γιατί θεωρήσαμε πως θα είναι και ο καλύτερος! Και δεν είχαμε άδικο! Σε αυτό το άρθρο σκοπό έχουμε να εμπνεύσουμε όλους εσάς που θέλετε να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι εκεί, να το κάνετε. Μάλιστα θα σας δείξουμε και το πρόγραμμά μας, ώστε αν θέλετε να το ακολουθήσετε και να κάνετε την -ταξιδιωτική- ζωή σας ευκολότερη!

DSC06343 copy

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ ROAD TRIP – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/6/2017
-Άφιξη ΓΛΑΣΚΩΒΗ
-αμάξι EUROPCAR
-Διανυκτέρευση Hotel Ibis
-Βραδινή βόλτα Γλασκώβη

Η πρώτη μας επαφή με την Σκωτία ήταν στην Γλασκώβη. Φτάσαμε εκεί με το αεροπλάνο. Η τιμή των αεροπορικών ήταν πολύ συμφέρουσα μιας και είχαν 15 ευρώ το άτομο. Στις 5 το απόγευμα παίρναμε ήδη το αυτοκίνητό μας από την EUROPCAR και κατευθυνόμασταν προς το ξενοδοχείο μας. Μείναμε στο ibis Glasgow. Αφήσαμε τα πράγματα και κάναμε μια σύντομη βραδινή βόλτα.

glaskwvi scotia happy traveller 3

2. ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/6/2017
-Πρωινή βόλτα Γλασκώβη
-Μεσημέρι αναχώρηση
-ΣΤΑΣΕΙΣ: LOCH LOMOND – Λίμνες – όμορφα τοπία – NATIONAL PARK
-Αφιξη ΟΒΑΝ – Βόλτα – δείπνο και διανυκτέρευση – hotel

Η δεύτερη ημέρα ξεκινάει με βόλτα στην Γλασκώβη. Ανακαλύπτουμε την πόλη και την ημέρα και την βλέπουμε όσο περισσότερο μπορούμε.  Το μεσημέρι αναχωρούμε από την Γλασκώβη για το Ομπάν. Κάνουμε στάσεις στο Loch Lomond, σε λίμνες και όμορφα τοπία και φυσικά στο National Park (Εθνικό πάρκο Λοχ Λόμοντ και Τρόσακς). Έπειτα φτάνουμε στο Ομπάν και κάνουμε βόλτα, τρώμε κάτι και πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο Adelphi Villa για ξεκούραση.

skwtia happy traveller

3. ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/6/2017
-Πρωινή βόλτα Oμπάν
-Αναχώρηση από Ομπάν – 30 λεπτά διαδρομή
-Στάση CASTLE STALKER – Glencoe
-Διαδρομή 1 ώρα για FORT WILLIAM
-Βουνό BEN NEVIS – highest peak in Britain (Διαδρομή 1:30 ώρα)
-EILEAN DONAN CASTLE
-Διαδρομή INVERNESS – EILEAN DONAN CASTLE
-Kinlochewe – Nanny’s Restaurant, Whistle Stop Cafe Restaurant
-Glen Docherty (Διάσημος δρόμος που έχουν γυριστεί ταινίες και διαφημιστικά)
-Διανυκτέρευση LOCH NESS (Drumnadrochit) στο ξενοδοχείο Kilmichael House B&B

Την τρίτη ημέρα αναχωρούμε από το Ομπάν και ξεκινάμε να βλέπουμε τα κάστρα της Σκωτίας. Ένα από τα πιο όμορφα είναι το κάστρο Stalker. Στην συνέχεια -και έπειτα από μια ώρα περίπου- συναντάμε το Fort William και έπειτα φτάνουμε στο βουνό Ben Nevis. Επόμενη στάση είναι ίσως και η σημαντικότερη από όλες μιας και θα δούμε από κοντά ένα από τα πιο γνωστά κάστρα της Σκωτίας, το Eilean Donan Castle. Μένουμε στην περιοχή του Loch Ness στο ξενοδοχείο Kilmichael House B&B για διανυκτέρευση.

CASTLE STALKER SKOTLAND HAPPY TRAVELLER

4. ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/6/2017
-LOCH NESS – βαρκαδα και βολτες – HIGHLANDS – INVERNESS
-Drumnadrochit – Urquhart Castle – Loch Ness Centre & Exhibition
-Διανυκτερευση

Η τέταρτη μέρα είναι κάπως πιο χαλαρή αφού έχουμε μόλις δύο μέρη να επισκεφθούμε. Απλώς το πρώτο θα μας πάρει αρκετή ώρα λόγω της βαρκάδας. Όπως θα κατάλαβες θα πάμε να δούμε το γνωστό σκωτσέζικο τέρας, την Νέσσι! Πηγαίνουμε λοιπόν στην Loch Ness για βαρκάδα και βόλτες.. ελπίζοντας να δούμε τη Νέσσι από κοντά! Έπειτα επισκεπτόμαστε το Urquhart Castle αλλά και το Loch Ness Centre & Exhibition.  Πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα και αυτή.

happy traveller

5. ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 6/6/2017
-Διαδρομή για Εδιμβούργο
-Βόλτα και διανυκτέρευση Εδιμβούργο
-EDINBURGH CASTLE

Η πέμπτη ημέρα ξεκινάει με διαδρομή. Μπαίνουμε στο αμάξι και κατευθυνόμαστε προς Εδιμβούργο. Αφού κάνουμε μια βόλτα στην πόλη, πηγαίνουμε στο Destiny Student – Murano (Campus Accommodation). Αφήνουμε τα πράγματα και ξαναβγαίνουμε στην πόλη. Πηγαίνουμε φυσικά στο κάστρο του Εδιμβούργου και εξερευνούμε την πόλη.

edimvourgo happy traveller

6. ΕΚΤΗ ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/6/2017 
– ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 10πμ πτήση για Λονδίνο

Η έκτη ημέρα είναι και η τελευταία μας στην Σκωτία. Μας άρεσε πολύ αυτό το road trip και είδαμε όσα περισσότερα γινόταν αναλογικά με τις ημέρες που είχαμε. Ελπίζουμε να σας άρεσε το πρόγραμμα και γιατί όχι.. να το ακολουθήσετε και εσείς!

Σήμερα 28/1/2018 μην χάσετε το ΥΠΕΡHAPPY Traveller επεισόδιο στην Σκωτία. Καλά ταξίδια!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here