Τα ταξίδια είναι το απόλυτο must αυτής της δεκαετίας. Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο όσο περισσότερο γίνεται και παράλληλα να γεμίζουν νέες εμπειρίες και ιδέες. Πλέον βέβαια μεγάλο ρόλο στον να πραγματοποιήσεις αυτό το όνειρο, παίζουν τα social media.

Αν υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός follower στο ενεργητικό σου, οι εταιρείες θέλουν να ταξιδέψεις μαζί τους και να παρουσιάσεις το «δικό σου ταξίδι» σε όσους σε ακολουθούν. Είναι όμως μόνο αυτό ή μόνο αυτό φαίνεται;

DCIM100GOPROG0098338.

Travel Blogging

Το ταξίδι είναι ίσως από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα blogging που μπορείς να καταπιαστείς, καθώς οι εναλλαγές που σου προσφέρει σου προσυπογράφουν πως δεν πρόκειται να βαρεθείς ποτέ. Είναι όμως και από τα πιο δύσκολα θέματα για να ασχοληθείς. Θέλει να έχεις πολλές δυνατότητες και να τις χρησιμοποιείς ταυτόχρονα. Ειδικά αν έχεις εξελιχθεί σε vlogger (που σημαίνει ότι δεν παράγεις μόνο φωτογραφίες και κείμενο, αλλά και βίντεο), τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα για σένα. Βέβαια αν αγαπάς πολύ τα ταξίδια, το travel blogging ή vlogging είναι το όχημά σου για να φτάσεις όπου επιθυμείς και έτσι καταλήγεις να αγαπάς ακόμη και τις αναποδιές του. Που στο τέλος σου φαίνονται περισσότερο κομμάτι της δημιουργικής διαδικασίας, παρά αναποδιές!

Τι πρέπει να έχω για να γίνω Travel blogger: 

Ένας ολοκληρωμένος e-ταξιδιώτης πρέπει να μπορεί:

1. Να οργανώσει μόνος του ένα ταξίδι
2. Να κάνει πλήρη έρευνα πριν από κάθε ταξίδι
3. Να γράφει ενδιαφέροντα ταξιδιωτικά κείμενα
4. Να βγάζει πολύ καλής ποιότητας φωτογραφίες
5. Να βγάζει πολύ καλής ποιότητας βίντεο
6. Να κλείσει χορηγίες έτσι ώστε να μειώσει ή να εκμηδενίσει το κόστος (σε πρώτη φάση)
7. Να κλείσει χορηγίες έτσι ώστε να πληρώνεται από αυτό που κάνει (σε δεύτερη φάση)

Όλα τα παραπάνω είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένας travel blogger. Αυτά όμως που θα τον κάνουν να ξεχωρίσει από τους άπειρους που κυκλοφορούν, ακολουθούν. Ο ξεχωριστός travel blogger ιδανικά θα πρέπει:

1. Να έχει τον δικό του χαρακτήρα – τρόπο έκφρασης
2. Να ψάχνει και να βρίσκει νέα και ενδιαφέροντα μέρη για να παρουσιάσει στο κοινό του
3. Να εκτιμά το κοινό του και να μην προωθεί κάτι σε αυτό, αν δεν πιστεύει πως πραγματικά αξίζει
4. Να έχει την αμεσότητα και να μεταφέρει στο κοινό του τις εμπειρίες που ζει

ΣΥΓΚΕΡΑΣΜΟΣ: 

Ο travel blogger είναι όλα τα παραπάνω μαζί, την ίδια στιγμή. Πρέπει να έχει πολυεπίπεδο σκεπτικό και σε αυτό τον βοηθούν οι πολλές χώρες που έχει επισκεφθεί και το μυαλό του που έχει ανοίξει! Πρέπει να σκέφτεται έξυπνα, μοναδικά αλλά και παραγωγικά. Αυτά καθιστούν έναν travel blogger επιτυχημένο με πολλά παραδείγματα ανά τον κόσμο!

Τι να κάνω για να γίνω και εγώ travel blogger: 

Πάμε τώρα στα πρακτικά. Διάβασες όλα τα παραπάνω, είσαι σίγουρος ότι μπορείς και θέλεις να ξεκινήσεις; Τα πράγματα στο travel blogging δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται, αλλά αν θέλεις μπορείς να τα καταφέρεις τα πάντα, για αυτό πάρε χαρτί και στυλό και σημείωνε!

1. Φωτογραφία.
Δεν αρκεί απλά «να το έχεις» με την φωτογραφία. Πρέπει να προσπαθήσεις, να το μάθεις, να καταπιαστείς. Ρώτα, ενημερώσου και προσπάθησε να αυξήσεις το επίπεδο των φωτογραφιών και των βίντεο που τραβάς. Η τεχνολογία βελτιώνεται και εσύ πρέπει να ακολουθήσεις.
2. Κείμενα.
Τα κείμενά σου πρέπει να είναι ενδιαφέροντα και με την χροιά του ταξιδεμένου ανθρώπου. Βάλε μέσα στα κείμενά σου τις κουλτούρες που γνώρισες, τους ανθρώπους που συνάντησες και φτιάξε ένα ταξιδιάρικο κείμενο που θα συνεπάρει και τον πιο δύσπιστο.
3. Social Media Expert
Μάθε το facebook, το twitter και το instagram πολύ καλά. Φρόντισε να έχεις μια καλή σχέση με το κοινό σου και καλλιέργησέ την. Ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο λέγοντας τους που βρίσκεσαι. Έτσι παίρνουν και εκείνοι μέρος στα ταξίδια σου.
4. Εμφάνιση Blog.
Το blog πρέπει να είναι καθαρό και ευανάγνωστο. Προτίμησε ανοιχτόχρωμα templates που δεν κουράζουν το μάτι ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να μείνει ώρα στο site σου.
5. Αληθινός ταξιδιώτης.
Ξέχνα τα όλα. Όλα τα προηγούμενα. Ένα είναι το πραγματικό μυστικό για να πετύχεις ως travel blogger, να είσαι αληθινός. Μην προσπαθήσεις να παραστήσεις κάποιον άλλον επιτυχημένο blogger γιατί βλέπεις ότι έχει απήχηση. Το μόνο που θα κάνεις είναι να του μοιάζεις.. με την κακή έννοια. Κάνε ενδοσκόπηση, δες ποια στοιχεία σου αξίζει να προβάλεις και χτίσε πάνω στην δική σου προσωπικότητα. Βάλε την δική σου πινελιά. Σε ό,τι κάνεις. Αυτό θα σε αναδείξει και θα σε κάνει τον καλύτερο travel blogger. Τον καλύτερο σε κάθε πράγμα!

Καλή επιτυχία και καλά ταξίδια!

6 COMMENTS

  1. Παιδιά πάρα πολύ όμορφο, όσο και αληθινό άρθρο. Να είστε καλά.
    To site που σας γράφω είναι καινούριο και φυσικά υπό κατασκευή ακόμα.
    Υ.Γ. Τα ταξίδια είναι η ίδια μου η ζωή! μακάρι να μπορέσω να καταφέρω το όνειρο της ζωής μου. Δηλαδή να γνωρίσω όσο γίνεται πολλά μέρη στον κόσμο. Βλέπεται είχα σοβαρές ατυχίες που μου διέλυσαν εν’ μέρη την ζωή αλλά και την υγεία μου. Όμως δεν το βάζω κάτω ούτε εγώ αλλά ούτε και η συζυγός μου.

  2. Ωραίο άρθρο.. Νομίζω ότι θα ήταν το επάγγελμα της ζωής μου!! Τρελαίνομαι για ταξίδια!!!!!!

  3. αρχικα ειχα σκεφτει απλα να ταξιδευω σαν χομπι αλλα για να πω την αληθεια τωρα θα ηθελα να το εξελιξω σε επαγγελμα. Ευχαριστω πολυ για την εμπνευση Ευτιχη και Ηλεκτρα !!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here