Ο κορωνοιός έχει αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε. Πλέον θα πρέπει να προσέχεις που μένεις, πόσο καθαρά είναι, ποιες είναι οι συνθήκες γενικότερα και που βρίσκεται το κατάλυμα, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.

Για αυτό και εμείς αρχίσαμε να βλέπουμε εναλλακτικούς τρόπους διαμονής και μετακίνησης, έτσι ώστε να φροντίσουμε να έχουμε όση περισσότερη ασφάλεια γίνεται.

Το ταξίδι με αυτοκινούμενα, τροχόσπιτα και γενικώς βανάκια αυτόνομα που παράλληλα σε μεταφέρουν κιόλας, φαντάζει η ιδανική λύση για να αποφύγεις όσο το δυνατόν περισσότερο, την επαφή με τους άλλους.

Γενικές Πληροφορίες: Οι επιλογές ταξιδιού που έχεις είναι: αυτοκινούμενο ή ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο. Και μπορεί η αγορά ενός τέτοιου οχήματος να κοστίζει αρκετά, όμως η ενοικίαση μοιάζει να είναι καλύτερη και πολύ πιο οικονομική επιλογή.

ΑΔΕΙΕΣ – ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ – ΟΔΗΓΗΣΗ: Όσον αφορά τα ρυμουλκούμενα τροχόσπιτα η διαδικασία αγοράς, ενοικίασης, και έκδοσης διπλώματος είναι περίπλοκη και χρονοβόρα. Αλλά ακόμη και η οδήγηση είναι σαφώς δυσκολότερη. Από την άλλη τα αυτοκινούμενα δεν χρειάζονται άδεια, παρά μόνο ένα κλασσικό δίπλωμα οδήγησης και φυσικά έναν καλό και προσεκτικό οδηγό! Η επιλογή λοιπόν είναι αρκετά εύκολη ε;

Η δική μας επιλογή: Εμείς ταξιδεύουμε με παιδί, σκυλί και αρκετό εξοπλισμό χρειαζόμασταν κάτι πιο άνετο και ευέλικτο. Από τα δύο διαλέξαμε να κάνουμε ένα test drive με το αυτοκινούμενο, για τους λόγους που αναλύθηκαν παραπάνω. Πήραμε λοιπόν το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο από το Ζαμπέτας Camping Megastore και ξεκινήσαμε ένα σούπερ ταξίδι στην Καστοριά!

Στάθμευση στο δάσος Μεσοποταμίας, Καστοριά

Τι σου προσφέρει αυτός ο τρόπος μετακίνησης-διαμονής – Τα θετικά εν συντομία: Αυτός ο τρόπος ταξιδιού σου προσφέρει πλήρη αυτονομία και ευελιξία προγράμματος, αίσθηση ελευθερίας, εναλλαγή εικόνων, διαμονή στα πιο γραφικά σημεία του ταξιδιού σου, παρασκευή φαγητού από εσένα, επαγή με τη φύση και φυσικά -το σημαντικότερο όλων αυτό το διάστημα-, μηδενική επαφή με άλλους και κανένας φόβος να κολλήσεις οτιδήποτε από το κατάλυμά σου (κρεβάτια, δωμάτια, διάδρομος, ρεσεψιόν κτλ).

Σε τι σε δυσκολεύει ένα τροχόσπιτο – Αυτοκινούμενο – Τα αρνητικά εν συντομία: Έλλειψη χώρου. Μπορεί φαινομενικά να είναι μεγάλα όμως, ειδικά αν θέλεις να κάνεις μεγάλο ταξίδι, η έλλειψη χώρου θα είναι αισθητή -ειδικά αν είστε παραπάνω από 2 άτομα-. Εύρεση θέσεων διανυκτέρευσης. Ειδικά στην Ελλάδα τα κάμπινγκ είναι λίγα και λειτουργούν ως επί το πλείστον το καλοκαίρι και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Στάσεις για ανεφοδιασμό. Η απόρριψη αποβλήτων, η προμήθεια νερού και ρεύματος είναι απαραίτητα ανά κάποιες μέρες. Αυτό ίσως το εξαναγκαστικό ίσως να είναι κουραστικό κάποιες φορές. Επίσης άλλα αρνητικά είναι το κόστος, ο όγκος, η επικινδυνότητα και το γεγονός ότι πηγαίνεις πιο αργά ενώ παράλληλα είναι και πιο δύσκολο να οδηγηθεί από ότι ένα κλασσικό ΙΧ. Τέλος, το λιγοστό ρεύμα που έχεις προς χρήση, είναι σίγουρα ένα μεγάλο αρνητικό.

Το εσωτερικό του αυτοκινούμενου

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ:

ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Το πρώτο μας ταξίδι με τροχόσπιτο ήταν όπως το περιμέναμε, μοναδικό. Φύγαμε από την πόλη μας τη Θεσσαλονίκη για να φτάσουμε μέχρι την όμορφη Καστοριά όπου και θα μέναμε την πρώτη νύχτα. Η πρώτη επαφή με αυτού του είδους το «αυτοκίνητο» ήταν ιδιαίτερη.

1ο θετικό: ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ – ΧΩΡΟΣ. Αρχικά σκεφτήκαμε πόσο πολύ χώρο θα είχαμε και πόσο πιο εύκολο θα ήταν για εμάς να μην βάζουμε και βγάζουμε συνέχεια τα πράγματα από το αμάξι. Και όντως έτσι ήταν. Ειδικά εμείς που χρειάζεται να αλλάζουμε ορμητήρια αρκετά συχνά, είναι πολύ κουραστικό να πρέπει να κουβαλάμε και όλα τα πράγματα σε κάθε νέο κατάλυμα, ειδικά όταν τα ταξίδια είναι συνεχόμενα. Το τροχόσπιτο σου προσφέρει αυτή την ευελιξία, ότι δηλαδή τα πράγματά σου είναι πάντα μέσα, έτοιμα και σε περιμένουν όπως ακριβώς τα άφησες! Τέλειο;

2ο θετικό: ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. Ακόμη και αν δεν υπήρχε ο κορωνοιός, η ιδέα ότι μαγειρεύεις και τρως τα δικά σου φαγητά και από τα δικά σου χέρια είναι σαφώς καλύτερο και πιο υγιεινό από οτιδήποτε άλλο. Ειδικά αν έχεις και παιδιά μαζί σου, τότε αυτό σου λύνει τα χέρια, καθώς έχει πάντα κουζίνα για να φτιάξεις οτιδήποτε. Τώρα δε, με τον κορωνοιό που προσέχουμε διπλά ό,τι καταναλώνουμε, αυτή η λύση είναι σωτήρια.

3ο θετικό: Η ΕΠΑΦΗ. Η επαφή με τους ανθρώπους είναι υπέροχη και ένας από τους σκοπούς του ταξιδιού, όμως τώρα με τον κορωνοιό αυτό είναι ένα από τα πράγματα που θα αλλάξουν. Η ανθρώπινη επαφή με άτομα που δεν γνωρίζουμε πρέπει να ελαχιστοποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο και αυτό επιτυγχάνεται τέλεια με ένα τροχόσπιτο, αυτοκινούμενο ή βαν καθώς δεν θα έχεις επαφή με κάποιον από το ξενοδοχείο, ούτε θα ρισκάρεις να πετύχεις να μπεις στο ίδιο ασανσέρ με κάποιον ή να ξαπλώσεις σε κρεββάτι που πριν λίγες ώρες ξάπλωνε κάποιος άλλος.

Το διπλό κρεβάτι και το παράθυρο που βρίσκεται πάνω από τον οδηγό.

4ο θετικό: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ. Εμείς που ταξιδεύουμε συχνά ξέρουμε πως ο προγραμματισμός μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα και για πολλούς λόγους. Αν για παράδειγμα γίνει κάτι έκτακτο, θέλεις να διακόψεις το ταξίδι ή να αλλάξεις προορισμό αυτό δεν είναι πολύ εύκολο αν ήδη έχεις κλείσει διαμονή. Αυτό είναι κάτι που σε δεσμεύει και μάλλον θα σου κοστίσει κιόλας η πιθανή ακύρωση. Το τροχόσπιτο σου χαρίζει την ευελιξία να πας όπου θέλεις, όποτε το θέλεις και όπως θέλεις. Μπορείς να αλλάξεις προορισμό και να μην επηρεαστεί καθόλου ολόκληρο το ταξίδι σου και αυτό είναι κάτι που εμείς λατρέψαμε!

5ο θετικό: ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ. Όταν ταξιδεύεις και μένεις σε τροχόσπιτο οι εναλλαγές εικόνων είναι συνεχόμενες και ειδικά όταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλάζεις μέρος διανυκτέρευσης.

6ο θετικό: ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ. Δεν υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που να σου παρέχουν επαφή με τη φύση, θρόισμα φύλλων, ήλιο, φεγγάρι στο πιάτο, ησυχία, ηρεμία και γαλήνη, τόσο απλόχερα όσο μια διαμονή σε τροχόσπιτο!

7ο θετικό: ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. Όταν σταθμεύεις σε ένα μέρος έχεις μαζί σου τα πάντα. Από τουαλέτα (και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς τις δημόσιες) μέχρι κρεββάτι για να αράξεις και κουζίνα για να φας.

1ο αρνητικό: ΧΩΡΟΣ. Αν πάρεις μεγάλο τροχόσπιτο έχεις πολύ χώρο, αλλά μη γελιόμαστε δεν είναι όπως ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή κάποιο διαμέρισμα που μπορείς να νοικιάσεις. Ο χώρος αποτελεί σίγουρα τροχοπέδη στην εξέλιξη του ταξιδιού. Παρόλα αυτά, εμάς δεν μας ενόχλησε και τόσο. Είναι για εμάς μικρό το αρνητικό σε σχέση με όλα όσα προσφέρει.

2ο αρνητικό: ΜΕΡΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ. Θα πρέπει να έχεις κάνει πλάνο από πριν σχετικά με το που θα μείνεις και θα σταθμεύσεις για το βράδυ για να είσαι ασφαλής και αυτόνομος. Ανά 3 ημέρες θα πρέπει σίγουρα να πηγαίνεις σε κάποιο κάμπινγκ για να παίρνεις ρεύμα κτλ. Αυτό όλο ίσως να είναι δεσμευτικό, όμως μπορεί αν το συνηθίσεις να μοιάζει ευκολότερο.

3ο αρνητικό. ΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ. Η απόρριψη αποβλήτων, η προμήθεια νερού και ρεύματος θα πρέπει να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχουν και τα camping. Στην Ελλάδα η εύρεσή τους είναι ακόμη δυσκολότερη και αυτό αποτελεί μεγάλο αρνητικό.

4ο αρνητικό. ΡΕΥΜΑ. Ένα κλασσικό τροχόσπιτο, όσο καλό και αν είναι έχει περιορισμένη τάση ρεύματος στα 12 volt. Αυτό συμβαίνει γιατί ό,τι ρεύμα έχει το παίρνει είτε από τη μηχανή (εφόσον είναι αναμμένη), είτε από το γκάζι. Κάποια όπως το δικό μας, διαθέτουν και φωτοβολταικά που όμως δεν χαρίζουν όσο ρεύμα θα είχες σε ένα κανονικό δωμάτιο. Αυτό για οποιονδήποτε ταξιδιώτη, αλλά κυρίως για εμάς που έχουμε τόσο εξοπλισμό να φορτίσουμε, είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρνητικά.

5ο αρνητικό: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΟΣΤΟΣ. Το οικονομικό κομμάτι δεν είναι και πολύ υπέρ καθώς έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από το κοινό αυτοκίνητο και πιο ακριβά διόδια. Είναι πολύ ακριβό να αγοράσεις ένα τροχόσπιτο και έχει μεγάλη φορολογία. Η ενοικίασή του ισοδυναμεί περίπου με την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου μαζί με ένα καλό ξενοδοχείο.

6ο αρνητικό. ΟΓΚΟΣ. Τα τροχόσπιτα είναι ογκώδη και άρα είναι και πιο περιορισμένα σε σύγκριση με ένα κοινό ΙΧ. Κάποια μέρη αποκλείονται απλά γιατί δεν μπορείς να οδηγήσεις μέχρι εκεί. Πχ χωριά, μέρη χωρίς μεγάλους και καλούς δρόμους, στενά πόλεων κτλ.

7ο αρνητικό: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ. Δεν είναι καλή ιδέα να αφήσεις το τροχόσπιτο ή το αυτοκινούμενό σου οπουδήποτε και να φύγεις γιατί μέσα έχεις όλα σου τα πράγματα. Αν βρίσκεται εκτός κάμπινγκ, πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός με αυτό το κομμάτι.

8ο αρνητικό: ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΑΡΓΑ. Εννοείται ότι ένα τροχόσπιτο δεν είναι τόσο γρήγορο όσο ένα αυτοκίνητο και ταξιδεύει με πιο χαμηλή ταχύτητα. Επίσης δεν είναι τόσο άνετο στην οδήγηση όσο ένα IX.

Η Ηλέκτρα και ο Ηρακλής έξω από το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Το πρώτο ταξίδι των Happy Travellers με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο είναι γεγονός. Και παρόλο που υπάρχουν κάποια αρνητικά, δεν στεκόμαστε σ΄αυτά! Η εμπειρία μας άρεσε πολύ και θα το ξανακάναμε με τα χίλια! Η ελευθερία που σου χαρίζει το να μένεις σε τροχόσπιτο είναι μοναδική. Η αυτονομία, το ζητούμενο! Μάλλον πλέον εκτός από Happy Travellers από εδώ και πέρα θα είμαστε και Happy Campers!

Για κάποιους είναι τρόπος ζωής, αλλά για εμάς και για τους περισσότερους ταξιδιώτες είναι μια ακόμη ταξιδιωτική επιλογή. Κάποια μέρη και κάποιοι προορισμοί ταιριάζουν περισσότερο να τους εξερευνήσεις με τροχόσπιτο, ενώ αντίστοιχα κάποιοι άλλοι ούτε θα το συζητούσες. Όπως για παράδειγμα με κρουαζιερόπλοιο μπορείς να πας στα ελληνικά νησιά αλλά όχι στις Άλπεις, έτσι και με τροχόσπιτο μπορείς να κάνεις το γύρο της Ευρώπης, αλλά δεν συνιστάται για χώρες Ασίας ή Αφρικής.

Γράψτε μας τη γνώμη και την εμπειρία σας επί του θέματος. Έχετε ταξιδέψει με τροχόσπιτο ή αυτοκινούμενο; Πως σας φάνηκε; Αν όχι θα το επιλέγατε;

20 COMMENTS

  • Τα ακριβή κόστη για ενοικίαση αυτοκινούμενου ή τροχόσπιτου μπορείς να τα τσεκάρεις online, υπάρχουν διάφορες τιμές ανάλογα το μοντέλο που θα επιλέξεις.

 1. Ωραίο άρθρο! Μπράβο παιδιά…να μάς ταξιδεύετε πάντα. Όταν έρθετε με το καλό Ικαρία…(Ευτυχή ξέρω ότι έχεις έρθει) σας έχω την καλύτερη θέση για μέρος στάθμευσης…
  ΥΓ. Ηλέκτρα το μωρό σε έχει ομορφύνει ….
  Κάνε άλλο ένα!!!
  Τα φιλιά μου

  • Ευχαριστούμε πολύ!
   Και βέβαια έχουμε έρθει Ικαρία και μας άρεσε πολύ.
   Να ΄σαι καλά!

 2. Εμεις παρολο που μας αρεσουν οι ανεσεις ενος καλου ξενοδοχειου μας αρεσει παρα πολυ η ιδεα του αυτοκινουμενου για ολα τα θετικα που εχετε αναφερει στο αρθρο…. Ειμαστε 4μελης οικογενεια και εχουμε και εναν σκυλο και αυτο που μας ιντριγκαρει ειναι το να σταματας οπου θελεις ειτε για να φας με θεα τον γκρεμο ενος ομορφου σημειου ή ακομη και να κανεις τον γυρο πχ της Πελοποννήσου… Σιγουρα βεβαια πριν κάνουμε καποια αγορα θα κανουμε μια εξορμηση νοικιαζοντας ενα για να καταλαβουμε ακριβως τι συμβαινει. Σας ευχαριστούμε που μοιραστηκατε και αυτη την εμπειρια μαζι μας!!!

 3. Αχ …αχ…αχ… είκοσι χρόνια το ονειρεύομαι…¨Ημουν πολύ κοντά αλλά…ευρώ…οικονομική κρίση…απώλεια εργασίας.κ.λ.π. έκανα 40 μέρες ταξίδι γύρο Ισπανίας με το αυτοκίνητό μου κ το μόνο που με κούρασε ήταν που κ πως θα κοιμηθούμε για να ξανα ξεκινήσουμε. Αν επικοινωνούσα το ταξίδι εκείνο σήμερα θα ταξίδευα παντού! Φανταστήται μια 50 κ… με μια 60κ..μαντάμ Σουσού να ταξιδεύουν μόνες Πυρηναία , Ανδόρα, Καμίνο κ λ π Dum spiro spero αν κ τα χρόνια περνάνε κ οι καταστάσεις δυσκολεύουν αλλά όσο κ να μην ελπίζει ο Καζατζάκης εγώ ελπίζω!! Το…ΟΝΕΙΡΟ!!! Να είσαστε καλά!!!

  • Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την εμπειρία σου.
   Να είσαι καλά.

 4. Ευτυχή σε ευχαριστώ πολύ για το πολύ ωραίο άρθρο. Τα αναλυτικά θετικά και αρνητικά που έγραψες μας βοήθησε αρκετά. Πολύ καλή δουλειά. Και μας το όνειρο είναι να πάρουμε ενα αυτοκινούμενα και να γυρίσουμε με τα παιδιά μας. Και ελπίζω να το κάνουμε σύντομα.
  Το κόστος ενοικίασης κυμαίνεται από 130 ευρω το χειμώνα και γύρω στα 180€ το καλοκαίρι.
  Κάνε και 2-3 εκπομπές για να μας δείξεις τα αρνητικά και θετικά στην πράξη. Και πάλι σε ευχαριστούμε για την ιδέα και την ανάλυση της. Καλά ταξίδια παιδιά και πάντα με προσοχή!

 5. Καλησπέρα. Ηλέκτρα πολύ ωραίο άρθρο. Σχετικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, γνωρίζουμε αν μπορούν να σταθμεύουν τροχόσπιτα (πχ σε παραλιες) όπως στην Ελλαδα για μικρό χρονικό διαστημα;; (πχ για μια βουτια)
  Υπάρχουν αρκετα campings για τροχόσπιτα ή τα ψαχνουμε όπως στην Ελλαδα;

  • Γεια σου Πάνο και σ΄ευχαριστούμε.
   Ακόμη δεν έχουμε ταξιδέψει Ευρώπη με αυτοκινούμενο. Το μόνο σχετικό που έχουμε κάνει στην Ευρώπη (Ισλανδία) ήταν που ένα βράδυ μείναμε σε τροχόσπιτο (σταθμευμένο). Δεν έχουμε καθόλου προσωπική εμπειρία, αλλά από όσο γνωρίζουμε/διαβάσαμε έχει πολλά περισσότερα οργανωμένα κάμπινγκ από ό,τι η Ελλάδα.

  • Στην Ευρώπη κυκλοφορούν παντού αυτοκινούμενα. Είναι τρόπος ζωής για τους ευρωπαίους και κανένας δεν θα σε ενοχλήσει. Υπάρχουν ΑΠΕΙΡΟΙ ειδικοί χώροι στάθμευσης ειδικά για cambervan είτε δωρεάν, είτε με ελάχιστο κόστος 10-15€ τη μέρα, με όλες τις παροχές, εννοείται. Έχουμε ταξιδέψει από Αθήνα μέχρι Νορμανδία. Στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα. Σε κοιτούν σαν εξωγήινο.

 6. Γεια σας παιδια! Το τροχόσπιτο που νοικιασατε από το Ζαμπέτα, παραλιγο να το αγοράσουμε εμείς πριν 4 χρονια. Είχαμε μια κορουλα 1 έτους κ περιμενοντας 2ο αποφάσισαμε ότι θελουμε να έχουμε σπίτι με ρόδες για να συνεχίσουμε όλοι μαζί τα ταξίδια, τα οποία κάναμε πιο πριν με ποδηλατο… Τελικά μάθαμε ότι θα έρθουν δίδυμα και αγοράσαμε ένα 6κλινο…απο τοτε έχουμε κάνει αρκετές εκδρομές στην Ελλάδα και αρχίζουμε να ετοιμαζομαστε για Ευρώπη, μόλις περασει η κρίση του covid-19…μπορει να έχει κάποιες δυσκολίες όπως αναφερατε, αλλά δε τον αλλάζουμε με τίποτα! Ανεξάρτησια στη μετακινηση, σχετικά ασφαλής περιπετεια, διαμονή σε πανεμορφα φυσικά τοπια, αυτοδιαχείριση στον υπνο και στο φαγητό vs δυσκολία στη στάθμευση ειδικά σε τουριστική περιοχή και σεζόν, αυξημένο κομιστρο διοδίων και οικονομικό τεκμήριο πολυτελους διαβιωσης, εκπαίδευση μικρών παιδιών για συμπεριφορά σε μικρό χώρο, χειρισμό εξαρτημάτων, καθαριότητα και περιορισμενη ταχυτητα λόγω αυξημένου βάρους και όγκου …στην Ευρώπη είναι σαφώς πιο ευκολα τα πράγματα απ’οτι στη χώρα μας… Εννοείται ότι τα παιδιά είναι ερωτευμενα με το αποκαλουμενο Μπρουμ-Μπρουμ, πάντα το βραβείο τους είναι μια ακόμα εκδρομή μαζί του και οι συνέπειες-τιμωριες είναι η αποχηευχόμαστε και σε εσάς να είστε γεροι να το απολαύσετε και σε όσους το ονειρευονται να το τολμήσουν! Ενώ κοστίζει λιγότερο από τα σπίτια στα οποία έχουμε μάθει να μενουμε και να στοχευουμε να αποκτήσουμε, προσφερει σε εμάς και τα παιδια μας το καλυτερο σπιτι και σχολείο μαζι μεσα απο το κάθε Ταξίδι…

 7. Ευτυχη ειδα την εκπομπη με το van στην Αυατρια θα ηθελα να μαθω το κοστος ανα ημερα και την διαδικασια γιατι ενδιαφερομαι να κανω αυτο το roadtrip

 8. Ψαχνομαστε για tour στα Βαλκάνια…. Έχουμε δύο μικρά παιδιά και με αγχωνει λίγο το που θα μένουμε τα βράδια….έχει ειδικους χώρους η όπου βρούμε;;; Και αν δεν έχει χώρους είναι ασφαλές;; Τι λέτε;;;

 9. Χαιρετε!
  Υπαρχει περιπτωση να γνωρίζετε ,πόσο κοστίζουν τα τέλη κυκλοφοριας ενος τροχόσπιτου ή τα τελη απο ενα βανάκι που θελουμε να μετατρεψουμε σε camper van;Δεν εχω ιδέα ποσο κάνουν και αν μας βρισκει το τεκμήριο..Στο εξωτερικό βρηχουν απο τετοια φαση και εδω΄βλεπω πολυ ησυχία….μάλλον δεν γίνεται?

 10. Καλησπέρα σας,

  Ενδιαφερόμαστε κι εμείς για αγορά τροχόσπιτου για να κάνουμε το γύρο της Ευρώπης.
  Αυτό που μας προβληματίζει είναι η οδική βοήθεια και ειδικότερα η ρυμούλκηση. Σε όλα τα ασφαλιστικά πρακτορεία που ρωτήσαμε, δεν παρέχεται αυτή η κάλυψη εκτός Ελλάδας. Εσείς με ποιό τρόπο εξυπηρετείστε;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here