Τα ταξίδια είναι ομορφότερα αν ξέρεις πως ό,τι και αν πάει στραβά, είσαι καλυμμένος. Μπορείς να αποφύγεις όλα τα δυσάρεστα γεγονότα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αν πάρεις ταξιδιωτική ασφάλεια. Ταξιδεύοντας επτά χρόνια ακατάπαυστα γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις για να βρεις την καλύτερη ταξιδιωτική ασφάλεια.

Η σημερινή εποχή επιφυλάσσει εκπλήξεις και αυτές δεν είναι πάντα καλές. Ακόμη και χώρες που παλιότερα θεωρούνταν παραδοσιακοί ταξιδιωτικοί προορισμοί, σήμερα κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί την ασφάλειά σου σε αυτές. Το ιδανικό για να είσαι καλυμμένος, είναι να έχεις προνοήσει.

Κάποια βασικά πράγματα για την ταξιδιωτική ασφάλιση: Η ταξιδιωτική ασφάλεια είναι σαφώς προαιρετική. Αν θέλει κάποιος κάνει. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλες τις χώρες. Για παράδειγμα στη Κούβα ή τη Ρωσία, η ύπαρξη ταξιδιωτικής ασφάλειας είναι απαραίτητη.

Τι καλύπτει μια ταξιδιωτική ασφάλεια: Συνήθως μια κοινή ταξιδιωτική ασφάλεια καλύπτει ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα ή αιφνίδια ασθένεια, έξοδα επαναπατρισμού σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν το ταξίδι να συνεχιστεί για λόγους υγείας, έξοδα υγειονομικής μεταφοράς από το τόπο ενός ατυχήματος προς το πλησιέστερο νοσοκομείο, έξοδα για μεταφορά και διαμονή συνοδού σε περίπτωση εισαγωγής σε νοσοκομείο, έξοδα ακυρωτικών ματαίωσης ή αναβολής ταξιδιού για λόγους υγείας, αποζημίωση ακυρωτικών σε περίπτωση διακοπής του για λόγους υγείας, νομική προστασία στο εξωτερικό, απώλεια αποσκευών αλλά και πολλά ακόμη, ανάλογα με τη βαθμίδα του συμβολαίου που θα επιλέξεις.

Είναι απαραίτητο το να ασφαλιστώ ταξιδιωτικά; Η απόφαση είναι πάντα δική σου, όμως όσοι ταξιδεύετε είναι πάντα καλύτερη επιλογή να ασφαλίζεστε. Ειδικά αν το ταξιδέψεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχεις ξεχωριστά προνόμια.

Τα είδη της ασφάλειας: Μπορείς να κλείσεις ταξιδιωτική ασφάλεια για ένα ταξίδι ή -αν ταξιδεύεις έστω και λίγο παραπάνω- να κλείσεις ετήσια που σε συμφέρει περισσότερο.

Ταξίδι με μωρό και ασφάλεια: Όταν ταξιδεύεις με μωρό η ασφάλεια είναι ακόμη πιο σημαντική από πριν. Θα πρέπει να κλείνεις ταξιδιωτική ασφάλεια για να καλύπτεις κάθε τι που μπορεί να πάει στραβά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου.

Και το κόστος; Το κόστος για ένα μικρό ταξίδι (στην Ευρώπη) για 4 ημέρες μπορεί να κοστίσει περίπου στα 8 με 10 ευρώ (ανάλογα με την εταιρεία και το συμβόλαιο). Για ταξίδια με μεγαλύτερη διάρκεια και μακρύτερους προορισμούς (όπως για παράδειγμα 1 εβδομάδα στην Αμερική) το κόστος ξεκινά από τα 20 ευρώ και ανεβαίνει.

Η δική μας εμπειρία: Ως Happy Travellers ταξιδεύουμε 5 χρόνια, όμως ως ζευγάρι ταξιδεύουμε 8. Όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν τύχει διάφορες αναποδιές, που αν δεν είχαμε ταξιδιωτική ασφάλεια τα πράγματα δεν θα ήταν πολύ καλά για εμάς. Καταστροφή εξοπλισμού, απώλεια βαλίτσας και άλλα παρόμοια μπορεί να τύχουν στον καθένα, πόσο μάλλον σε serial travellers. Με τη νοοτροπία που είχαμε πάντα –να αγοράζουμε ταξιδιωτική ασφάλεια– καταφέραμε να ελαχιστοποιήσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία συναντήσαμε. Και αυτό φυσικά συμβουλεύουμε και εσένα!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here