Είναι υπέροχες, μοναδικές, με πλούσια φύση και όμορφα αξιοθέατα, ιδανικές θα λέγαμε για να ζει κανείς…είναι όμως και πανάκριβες. Και είναι φυσικά άπιαστο όνειρο να ζήσει μόνιμα κάποιος σ΄αυτές τις χώρες, αλλά είναι τόσο ακριβές που είναι εξίσου δύσκολο να ταξιδέψει κάποιος σ΄αυτές.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Ceoworld, οι ευρωπαϊκές χώρες που μπήκαν στη λίστα με τις πιο ακριβές χώρες στον κόσμο για να ζεις είναι οι αναμενόμενες. Μάλιστα εννέα από τις 20 πρώτες χώρες σε ό,τι αφορά το κόστος ζωής, είναι ευρωπαϊκές.

Ελβετία. Κρυστάλλινες λίμνες, αλπικά σκηνικά και όμορφες πόλεις συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Όμως, είτε ως ταξιδιώτης, είτε ως κάτοικος η Ελβετία είναι πανάκριβη. Μάλιστα η Ελβετία είναι πράγματι τόσο ακριβή που η νέα μελέτη την ανακηρύσσει τον πιο ακριβό προορισμό στον κόσμο για να ζήσει κανείς.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του περιοδικού Ceoworld η κατάταξη είναι κάπως έτσι: Με κορυφαία χώρα -όπως είπαμε- την Ελβετία, ακολουθούν η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Ιαπωνία, η Δανία, οι Μπαχάμες, το Λουξεμβούργο, το Ισραήλ, η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα. Η Κύπρος βρίσκεται στην 36η θέση, λίγο πιο πάνω από την Ελλάδα, η οποία βρέθηκε στην 38η θέση της κατάταξης.

Σε ό,τι αφορά τις φθηνότερες χώρες για να ζει κανείς, σύμφωνα με την έρευνα, είναι το Πακιστάν, ακολουθούμενο από το Αφγανιστάν, την Ινδία, τη Συρία και το Ουζμπεκιστάν.

Πληροφορίες: Ceoworld Magazine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here