Φτάνοντας στο νησί του Οδυσσέα όλα μοιάζουν να έχουν νόημα. Και θυμάσαι πάλι τις υπέροχες ιστορίες του Ομήρου και περπατώντας στο νησί νιώθεις λες και είσαι μαζί με εκείνον, την Πηνελόπη, τον Τηλέμαχο και τη θέα Αθήνα που τοσο βοήθησε τον πολυμήχανο. 

Το ταξίδι μας στην Ιθακη έγινε τον Ιούνιο του 2020, μια περίοδο πολύ δύσκολη για τον ελληνικό τουρισμό, που όμως μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε όλα αυτά τα απίθανα μέρη χωρίς πολύ κόσμο και αυτό ήταν κάτι το μοναδικό. 

Βαθύ, Ιθάκη

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, ημέρα 1η

Πήραμε το καράβι από τη Κεφαλονιά. Κάνει περίπου μισή ώρα. Αποβιβαστήκαμε στον Πισαετο (Πίσω Αετό) και πήραμε το δρόμο για το κατάλυμά μας. Η βιλλα Nadoria όπου μένουμε απέχει από το Βαθύ ούτε 10 λεπτά. Έτσι πήγαμε στο νέο μας σπίτι τακτοποιηθηκαμε και έπειτα κάναμε μια σύντομη βόλτα στο Βαθύ. Και ανακαλύψαμε ότι τα γραφικά σοκάκια του Βαθεως θυμίζουν σκηνή από ταινία.Απολαύσαμε το ηλιοβασίλεμα, πήραμε κάτι να φάμε και πήγαμε στο σπίτι.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, ημέρα 2η

Η σημερινή ημέρα έχει πολλή θάλασσα, όπως δηλαδή αρμόζει να είναι η πρώτη ημέρα εξερεύνησης στη Ιθάκη. Για να δεις τις καλύτερες παραλίες της, θα πρέπει να πάρεις βαρκάκι. Έτσι κάναμε και εμείς και αφού κάναμε μια μικρή βόλτα στο Βαθύ μπήκαμε σε ένα βαρκάκι. Πήγαμε στο Γιδάκι και είδαμε από κοντά τα καταγάλανα νερά του. Έπειτα πήγαμε στο Βαθύ για φαγητό και επιστρέψαμε στο σπίτι. Μετά την μεσημεριανή παύση πήγαμε στο Περαχώρι για καρυδόπιτα απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα του Βαθέος από ψηλά. Κλείσαμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην εκκλησία του Ταξιάρχη

Η Ηλέκτρα κολυμπάει στο Γιδάκι και δίπλα είναι η βάρκα μας

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, ημέρα 3η 

Σήμερα η μέρα είχε περιπέτεια. Πήραμε φουσκωτό για να ανακαλύψουμε τα πιο απομακρυσμενα μέρη σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Πήγαμε στον Μαρμακα, στο νησάκι του Αγίου Νικολάου αλλά και τις γνωστές Αφαλες. Επισκεφθηκαμε τον Άγιο Ανδρέα και φυσικά το Λαζαρέτο που δεν είναι άλλο από το μικρό νησάκι στο βαθύ. Εκεί γίνονται γάμοι και βαφτίσεις. Δεν παραλειψαμε να δούμε και το σπήλαιο των Νυμφών. Μετά από τη βόλτα με το φουσκωτό είπαμε να πάμε και σ’ άλλες παραλίες με αυτοκίνητο. Ξεκινήσαμε με το Σαρακίνικο, έπειτα πήγαμε στο Φιλιατρο και για το τέλος αφήσαμε τα Καμινια. Στα Καμινια από ένα σημείο και έπειτα ο δρόμος είναι λίγο δύσκολος και χωματόδρομος. Παρόλα αυτά φτάσαμε και εκεί. Η μέρα έκλεισε με μια υπέροχη βουτιά στα γαλανά νερά της Ιθάκης.

Ο Ευτύχης στο Σπήλαιο των Νυμφών

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, ημέρα 4η

Τρώμε καλό πρωινό και ξεκιναμε τη μέρα μας δυναμικά αφού σήμερα θα επισκεφθούμε το βόρειο κομμάτι του νησιού. Ξεκινάμε από την Ιερά Μονή Καθαραίων ή Καθαρών από όπου και φαίνεται υπέροχα το νότιο κομμάτι του νησιού από τη μια και η Κεφαλονιά από την άλλη το Βαθύ. Συνεχίσαμε με επίσκεψη στην Ανωγή και τον Σταυρό. Μεγαλύτερη στάση κάναμε στο χωριό Φρίκες που μας άρεσε πολύ για αυτό το λόγο και κάτσαμε να φάμε σε ένα παραδοσιακό ταβερνάκι που βρήκαμε εκεί. Επόμενη στάση το Κιόνι και στη συνέχεια η πηγή του Οδυσσέα και το παλάτι του. Δε γινόταν να παραλείψουμε το χωριό Εξωγή και τις Πυραμίδες του και να κλείσουμε αυτή τη γεμάτη μέρα φτάνοντας στην κορυφή του βουνού και απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα και την υπέροχη θέα της Κεφαλονιάς. 

Η θέα από την Ιερά μονή Καθαραίων

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, ημέρα 5η 

Σήμερα η μέρα ήταν πιο χαλαρή αλλά είχε και πάλι τις εξορμήσεις της. Το πρωί πήγαμε στην σπηλιά Ρίζες. Αφού απολαύσαμε το φυσικό τοπίο επιστρέψαμε σπίτι για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας. Κατά το απογευματάκι ξεκινήσαμε για μια ακόμη βόλτα. Αυτή τη φορά πήγαμε στο μενιρ του Αρακλη και επιστρεφοντας κάναμε βουτιά στην παραλία Αετός.

Η Ηλέκτρα για μπάνιο στην παραλία Αετός

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here