Όσο ψάχνεις τόσο βρίσκεις. Έτσι και εμείς ψάχνοντας βρήκαμε πως η πλατφόρμα Expedia αποκάλυψε έξυπνα tips για εξοικονόμηση χρημάτων όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια. Λέτε να κάνουν την ταξιδιωτική μας ζωή ευκολότερη και με λιγότερο κόστος; Πάμε να δούμε.

airplane airport happy traveller

Η πλατφόρμα Expedia αναλύοντας στοιχεία που συνέλεξε σε συνεργασία με την Airline Reporting Corporation κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

1. Ημέρα πτήσης. Χαμηλότερες τιμές εξασφαλίζουν όσοι κάνουν κρατήσεις πτήσεων το Σαββατοκύριακο και ιδιαίτερα την Κυριακή. Φαίνεται πως αυτή η ημέρα εξασφαλίζει λιγότερο κόστος κυρίως λόγω του ότι ταξιδεύουν πολύ λιγότεροι επιβάτες.

2. Χρονικό περιθώριο. Μειωμένες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων απολαμβάνουν όσοι κλείνουν τις πτήσεις τους τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν από το ταξίδι. Βέβαια σε αυτό ίσως να διαφωνήσουμε λίγο μαζί τους καθώς έχουμε κλείσει πολλές πτήσης σε πολύ μικρότερο και μεγαλύτερο διάστημα με πολύ μικρό κόστος. Πιθανότατα όμως η συγκεκριμένη πλατφόρμα αναφέρεται στην πλειοψηφία των επιβατών και όχι σε μεμονομένες περιτπώσεις.

3. Συγκεκριμένη ημέρα. Η καλύτερη και πιο φθηνή ημέρα αναχώρισης μοιάζει να είναι η Πέμπτη ή η Παρασκευή, οπότε προτιμήστε τες!

4. Διαμονή. Τέλος, όσον αφορά τη διαμονή, η φθηνότερη επιλογή μοιάζει να επιτυγχάνεται και πάλι στην Παρασκευή. Η χειρότερη επιλογή είναι η Κυριακή!

Οπότε τώρα ξέρεις, πήγαινε για εισιτήρια και κλείσε αναλόγως!
Καλά ταξίδια!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here