Τρογκίρ ή αλλιώς Τραγούριον όπως λεγόταν η αρχαιοελληνική πόλη που ίδρυσαν οι Έλληνες άποικοι τον 3ο αιώνα π.Χ. Όπως ήταν λογικό δε γινόταν να μην επισκεφθούμε αυτή τη πόλη της Κροατίας που έχει άρωμα Ελλάδας.

Εμείς λοιπόν εδώ στο HappyTraveller.Gr ταξιδέψαμε, ανακαλύψαμε και σου παρουσιάζουμε το εντυπωσιακό Τρογκίρ.

Χώρα: Κροατία
Πόλη: Τρογκίρ
Έκταση: 39,1 km2
Νόμισμα: Κούνα (kn) (HRK)
Επίσημη γλώσσα: Κροατικά
Θρησκεία: Χριστιανοί Καθολικοί
Πληθυσμός: 13.322
Οδηγούν από: δεξιά

Γενικές Πληροφορίες: Το Τρόγκιρ είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πόλη με πληθυσμό 13.322 κατοίκων. Το λιμάνι αυτό βρίσκεται στις Δαλματικές Ακτές της Κροατίας και απέχει 27 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Σπλιτ. Πρόκειται για το αρχαιοελληνικό Τραγούριον που ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. Το ιστορικό τμήμα της πόλης βρίσκεται πάνω σε ένα μικρό νησί κοντά στο νησί Τσίοβο. Το Τρογκίρ έχει μια συνεχή ιστορία 2.300 ετών, η οποία επηρεάστηκε πολιτισμικά από τους αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Βενετούς.

Κλείσε οικονομικά εισιτήρια για Κροατία

Η ΑρχαιοΕλληνική Ιστορία: Το Τραγούριον ιδρύθηκε όταν οι κάτοικοι των Συρακουσών, που ήταν Έλληνες άποικοι στη Σικελία, ίδρυσαν καινούργιες αποικίες. Πρώτα στο νησί Ίσσα της Αδριατικής και στη συνέχεια στο Τραγούριον, το σημερινό Τρογκίρ (Trogir).

Happy Info: Το Τρόγκιρ θεωρείται ότι αποτελεί το καλύτερα σωζόμενο ρωμανο-γοτθικό συγκρότημα στην Αδριατική και σε ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη.

Που να πάω – Τι να δω: Κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Τρογκίρ είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Λαυρεντίου, το κάστρο Καμερλένγκο, το ιστορικό κέντρο με τις 10 εκκλησίες και κτίρια του 13ου αιώνα, η πύλη της πόλης και τα τείχη της. Εξαιρετικά είναι και τα ανάκτορα των Δούκα και Τσιπίκο και η στοά με τις κολόνες (loggia).

Happy Info: Το 1997, το ιστορικό κέντρο της πόλης ανακηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Που να μείνω – Ξενοδοχείο: Στο Τρογκίρ θα βρεις άπειρες επιλογές όσον αφορά τα ξενοδοχεία. Υπάρχουν πεντάστερα ξενοδοχεία, αλλά και πιο φθηνές επιλογές ανάλογα με το τι θέλεις. Κλείσε οικονομικό ξενοδοχείο στο Τρογκίρ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here