Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνεις όταν επισκεφθείς το Τάρπον Σπρίνγκς είναι φυσικά η βαρκάδα στον κόλπο του Μεξικού. Εμείς το δοκιμάσαμε και ομολογουμένως ήταν από τα καλύτερα πράγματα που κάναμε στην περιοχή.

Όπως θα είδες και στα social media μας, στο Τάρπον Σπρίνγκς μείναμε δύο ημέρες. Η πρώτη ήταν περισσότερο βόλτα στην περιοχή και αναγνωριστικοί περίπατοι. Η δεύτερη όμως είχε όλα τα ενδιαφέροντα πράγματα και φυσικά ένα από αυτά ήταν η βαρκάδα.

Κάνε follow στο Instagram για να βλέπεις που βρισκόμαστε κάθε στιγμή. Ευτύχης | Ηλέκτρα | HappyTraveller

Για να κάνεις βαρκάδα στο Τάρπον Σπρίνγκς δεν θα χρειαστεί να ψάξεις και πολύ. Πολλές εταιρείες έχουν στήσει περίπτερα στα οποία ενημερώνουν τους τουρίστες για τις βόλτες που πραγματοποιούν με τα πλοιαράκια τους. Τιμές, ώρες κτλ. Το μέρος είναι σαν ένα κλασσικό ελληνικό νησί! Ξεκάθαρα!

Υπάρχουν διαφόρων ειδών βαρκάδες. Εμείς επιλέξαμε αυτή που είχε και στάση στο νησί Άνκλοτ με τον ιστορικό κόκκινο φάρο του 1885. Η εκδρομή με σκάφος στον κόλπο του Μεξικού περιλαμβάνει: περιήγηση στον ποταμό Άνκλοτ (Anclote), μαθαίνεις την ιστορία του Τάρπον Σπρίνγκς από τους tour guides, απολαμβάνεις τα νερά του κόλπου και -αν είσαι τυχερός- και τα δελφίνια, βλέπεις τα πτηνά που θα δεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ερωτεύεσαι το νησί Άνκλοτ όταν κατέβεις εκεί για μισή ώρα.

Κατά τη διάρκεια της βαρκάδας, στο πλοιάριο, σου προσφέρουν και ποτά και αν αγοράσεις πρέπει να πληρώσεις καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου.

Όταν φτάσεις στο νησί αυτό που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι φυσικά ο φάρος, ο οποίος σήμερα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Στη μισή ώρα που έχεις διαθέσιμη να εξερευνήσεις το μέρος ίσα ίσα που προλαβαίνεις να κάνεις μια βόλτα και να απολαύσεις το τοπίο. Ίσως να μαζέψεις και κάποια κοχύλια.

Η εκδρομή από το Τάρπον Σπρίνγκς στον κόλπο του Μεξικού αξίζει. Έχει εύκολη πρόσβαση, ακόμη και σε ανθρώπους με αναπηρία ή μαμάδες με καρότσια, οικογένειες και σκυλιά.

Μάθε τα πάντα για το Τάρπον Σπρίνκγς στον πλήρη ταξιδιωτικό μας οδηγό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here