Η γερμανική κουζίνα είναι αγαπημένη όχι μόνο για τα σνίτσελ της αλλά και για τα πλούσια και νόστιμα πιάτα της. Δεν γίνεται να πας Γερμανία και ειδικά στο Βερολίνο και να μην δοκιμάσεις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ και γερμανικά πιάτα.

Εμείς ταξιδέψαμε, δοκιμάσαμε και σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα εστιατόρια και τις πιο σούπερ αγορές φαγητού.

berlin germania happy traveller (3)

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ:

 • Katz Orange παραδοσιακά πιάτα (Οδός: Bergstraße 22, 10115 Berlin, Γερμανία)
 • Burgermeister Σε αυτό το μαγαζί θα φας σούπερ μπεργκερ. 2 burgers και 1 πατάτες κοστίζουν γύρω στα 12 ευρώ και θεωρείται ένα από τα καλύτερα μπεργκεράδικα της Ευρώπης. (Οδός: Oberbaumstraße 8 10997 Berlin)
 • The Bird Ένα ακόμη μπεργκεράδικο της πόλης που αξίζει να επισκεφθείς. 30 ευρώ για 2 άτομα. (Οδός: Am Falkplatz 5 10437 Berlin)
  Scheers Schnitzel Ένα από τα πολύ καλά σνιτσελαδικα φαστ φουντ της πόλης. Το κόστος είναι 2 € – 9 €. (Οδός: Warschauer Strasse Ecke Stralauer Allee, 10245 Βερολίνο, Γερμανία)
 • Schnitzelei Αυτό είναι ένα πιο «κυριλέ» θα λέγαμε σνιτσελάδικο. Το κόστος φτάνει τα 15-18 ευρώ. (Οδός: Warschauer Strasse Ecke Stralauer Allee, 10245 Βερολίνο Γερμανία)
  Hackethals Αν ψάχνεις γερμανικη παμπ τότε σου βρήκαμε την ιδανική.  Το κόστος είναι 7 € – 20 €. (Οδός: Pflugstrasse 11, 10115 Βερολίνο Γερμανία)

berlin germania happy traveller (6)

Επίσης το Βερολίνο φημίζεται και για τις ενδιαφέρουσες αγορές φαγητού (food market) που έχει. Εμείς επισκεφθήκαμε τις καλύτερες και σου τις προτείνουμε.

 • Markthalle. Το Markthalle είναι από τις πολύ ενδιαφέρουσες αγορές τροφίμων στην πόλη. Ανοίγει καθημερινά 12.00-18.00 εκτός Κυριακής και υποδέχεται αρκετό κόσμο. Είναι πολύ ωραία αγορά και μάλιστα το καλοκαίρι διαθέτει και εξωτερικό χώρο. Έχει πληθώρα μαγαζιών με διαφορετικές επιλογές φαγητού. Κάποιες ημέρες την εβδομάδα λειτουργεί και ως λαϊκή αγορά.
 • Wochenmarkt Spittelmarkt. Μια -πολύ μικρότερη από την πρώτη- υπαίθρια αγορά η οποία έχει διάφορες καντίνες φαγητού που σίγουρα θα σε ενδιαφέρουν.
 • Mall of Berlin. Μπορεί να μην είναι η κλασσική αγορά φαγητού, όμως έχει άπειρες επιλογές φαγητού που είναι και το ζητούμενο.

berlin germania happy traveller (8)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here