Μια από τις ομορφότερες πόλεις της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας είναι αναμφισβήτητα το Βίσενγκραντ. Η πόλη αυτή, διαθέτει μια από τις ομορφότερες γέφυρες και ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα ολόκληρης της χώρας, την πόλη Αντρίτσγκραντ που είναι αφιερωμένη στον Ίβο Αντρίτς.

visengrad bosnia herzegovina happy traveller (17)

Πόλη: Βίσεγκραντ
Χώρα: Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας
Γλώσσα: σερβικά, βοσνιακά, κροατικά
Νόμισμα: Μετατρέψιμο μάρκο
Πολίτευμα: Κοινοβουλευτικό Σύστημα

Γενικές Πληροφορίες:
Η πόλη Βίσεγκραντ (Višegrad) βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Drina και Rzav. Έχει πληθυσμό 11.174 κατοίκους. Το Višegrad είναι ένα σλαβικό τοπωνύμιο και σημαίνει άνω πόλη / κάστρο / φρούριο. Η πόλη είναι κυρίως γνωστή λόγω του γνωστού Ίβο Άντριτς, κατόχου βραβείο Νόμπελ.

Τι να δω – Τι να κάνω:
Όταν φτάσεις λοιπόν στο Βίσεγκραντ πρέπει να δεις από κοντά το Μοναστήρι Μπόντρουν (Monastery Dobrun). Απέχει  12 χλμ από την πόλη όμως αξίζει να διανύσεις το κάθε ένα από αυτά για να φτάσεις εκεί. Στο Βίσεγκραντ υπάρχει και ένα διαμάντι που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ. Αυτό δεν είναι άλλο από την γέφυρα Ντρίνα που χτίστηκε το 1577 από τον Βεζύρη Μεχμέτ Πασά Σοκόλοβιτς. Η ίδια η UNESCO μάλιστα εκθειάζει τη μοναδικότητα και την κομψότητα της αναλογίας της γέφυρας που είναι ένα δείγμα μνημειώδους αριστοκρατίας. Κοντά στη γέφυρα υπάρχει και η πόλη Αντρίτσγκραντ (Andrićgrad) που είναι αφιερωμένη στον γιουγκοσλάβο μυθιστοριογράφο και τον νικητή του βραβείου Νόμπελ Ίβο Αντρίτς.

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:
Το φαγητό στη Βοσνία Ερζεγοβίνη δεν διαφέρει και πολύ από εκείνο της Σερβίας για αυτό το λόγο καλό είναι πριν επισκεφθείς αυτή τη χώρα να μελετήσεις καλά τον πλήρη γαστρονομικό οδηγό μας για το παραδοσιακό φαγητό στη Σερβία και να δοκιμάσεις τσεβάπι, μπουρέκ και τόσες ακόμη νοστιμιές.

Που να μείνω:
Όταν εμείς επισκεφθήκαμε το Βίσενγκραντ μείναμε στο Andricev Konak Hotel. Πολύ καλό ξενοδοχείο και σε εκπληκτικό σημείο, μπροστά στη χαρακτηριστική γέφυρα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here