Το Εθνικό πάρκο Σούτιεσκα είναι το παλαιότερο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας. Η εκπληκτική του ομορφιά και τα απερίγραπτα φυσικά τοπία καλούν ως «σειρήνες» τους επισκέπτες της περιοχής.

Το μνημείο πολέμου που υπάρχει στην κοιλάδα Σούτιεσκα -όπου και έγινε η ιστορική μάχη- είναι από τα χαρακτηριστικότερα σημεία της χώρας.
bosnia herzegovina happy traveller (35)

Εθνικό Πάρκο:  Σούτιεσκα (Sutjeska)
Χώρα: Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας
Πλησιέστερη πόλη: Foča
Έκταση: 175 km2
Ίδρυση: 1962

Γενικές Πληροφορίες:
Το Εθνικό πάρκο Σούτιεσκα ένα εθνικό πάρκο που βρίσκεται στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας. Ιδρύθηκε το 1962 και είναι το παλαιότερο εθνικό πάρκο της χώρας. Το πάρκο είναι επίσης γνωστό ως η τοποθεσία της Μάχης της Sutjeska το 1943 κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Το πάρκο καλύπτει μια έκταση περίπου 17.500 εκταρίων και ιδρύθηκε το 1962.

Που να πάω – Τι να δω:
Οι λίμνες, τα βουνά και τα τοπία κλέβουν την παράσταση. Ειδικά αν πας την άνοιξη ή το καλοκαίρι που η βλάστηση οργιάζει, θα δεις μια από τις ομορφότερες εικόνες της ζωής σου. Επίσης στην περιοχή μπορεί κάποιος να επισκεφθεί και το μνημείο πολέμου εις μνήμην της Μάχης της Sutjeska το 1943.

Στο σημείο όπου έγινε ο πόλεμος θα βρεις τρία σημαντικά σημεία. Την κοιλάδα όπου έγινε η μάχη, το χαρακτηριστικό σημείο πολέμου και το μουσείο που είναι αφιερωμένο στη μάχη αυτή.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ?: Το πάρκο είναι γνωστό για τα όμορφα φυσικά τοπία του, συμπεριλαμβανομένων των απόκρημνων κορυφών των Διναρικών Άλπεων, τα βαθιά φαράγγια και τα πυκνά δάση. Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο πάρκο είναι ο υπέροχος καταρράκτης Skakavac.

ΖΩΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ: Το εθνικό πάρκο Sutjeska φιλοξενεί επίσης μια ποικιλία ειδών φυτών και ζώων, όπως καφέ αρκούδες, λύκους, αίγαγρους, αετούς και πολλά είδη σπάνιων και ενδημικών φυτών.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Οι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Sutjeska μπορούν να απολαύσουν υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ορειβασία, κάμπινγκ και παρατήρηση άγριας ζωής. Το πάρκο φιλοξενεί επίσης πολλά ορειβατικά καταλύματα και ξενώνες, όπου οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν και να εξερευνήσουν την περιοχή.

Τι να προσέξω – Συμβουλές:
Όταν πας στο εθνικό πάρκο -όπως και σε κάθε outdoor- φρόντισε να έχεις μαζί σου νερό, κάτι να τσιμπήσεις, καλά παπούτσια και κάποιο φούτερ σε περίπτωση που βγάλει αέρα ή κρύο. Ένα αδιάβροχο θα ήταν πολύ καλή ιδέα σε περίπτωση που ο καιρός δεν είναι σταθερός.

Το εθνικό πάρκο Sutjeska είναι ένας εκπληκτικός προορισμός που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here