Το Εθνικό πάρκο Σουτζέσκα είναι το παλαιότερο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας. Η εκπληκτική του ομορφιά και τα απερίγραπτα φυσικά τοπία καλούν ως «σειρήνες» τους επισκέπτες της περιοχής. Το μνημείο πολέμου που υπάρχει στην κοιλάδα Σουτζέσκα -όπου και έγινε η ιστορική μάχη- είναι από τα χαρακτηριστικότερα σημεία της χώρας.
bosnia herzegovina happy traveller (35)

Εθνικό Πάρκο: Σουτζέσκα (Sutjeska)
Χώρα: Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας
Πλησιέστερη πόλη: Foča
Έκταση: 175 km2
Ίδρυση: 1962

Γενικές Πληροφορίες:
Το Εθνικό πάρκο Σουτζέσκα ένα εθνικό πάρκο που βρίσκεται στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας. Ιδρύθηκε το 1962 και είναι το παλαιότερο εθνικό πάρκο της χώρας. Το πάρκο είναι επίσης γνωστό ως η τοποθεσία της Μάχης της Sutjeska το 1943 κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Που να πάω – Τι να δω:
Οι λίμνες, τα βουνά και τα τοπία κλέβουν την παράσταση. Ειδικά αν πας την άνοιξη ή το καλοκαίρι που η βλάστηση οργιάζει, θα δεις μια από τις ομορφότερες εικόνες της ζωής σου. Επίσης στην περιοχή μπορεί κάποιος να επισκεφθεί και το μνημείο πολέμου εις μνήμην της Μάχης της Sutjeska το 1943. Στο σημείο όπου έγινε ο πόλεμος θα βρεις τρία σημαντικά σημεία. Την κοιλάδα όπου έγινε η μάχη, το χαρακτηριστικό σημείο πολέμου και το μουσείο που είναι αφιερωμένο στη μάχη αυτή.

Τι να προσέξω – Συμβουλές:
Όταν πας στο εθνικό πάρκο -όπως και σε κάθε outdoor- φρόντισε να έχεις μαζί σου νερό, κάτι να τσιμπήσεις, καλά παπούτσια και κάποιο φούτερ σε περίπτωση που βγάλει αέρα ή κρύο. Ένα αδιάβροχο θα ήταν πολύ καλή ιδέα σε περίπτωση που ο καιρός δεν είναι σταθερός.

LEAVE A REPLY