Η Ταϊλάνδη ήταν πάντα πόλος έλξης των τουριστών. Ειδικά δε, από τότε που ο Λεονάρντο ντι Κάπριο γύρισε εκεί την ταινία του “The Beach” δεν το συζητώ.. έχει γίνει το πιο must travel point ever. Πάμε όμως να δούμε τα 10 πράγματα που πρέπει σίγουρα να δεις, να κάνεις και να δοκιμάσεις όταν πας στην Ταϊλάνδη!

1. Επίσκεψη στο Grand Palace (Μεγάλο Παλάτι)

Το μεγάλο Παλάτι της Ταιλάνδης βρίσκεται στο Μπανγκόκ και είναι στον ίδιο χώρο με το Βατ Πρατ Καεό. Παλιότερα χρησίμευε ως επίσημη κατοικία του βασιλιά. Η κατασκευή του παλατιού ξεκίνησε το 1781.

2. Επίσκεψη στην Floating Market

Η πλωτή αγορά είναι πραγματικά κάτι που δεν έχεις ξαναδει ποτέ σου. Είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο που δεν γίνεται να το αγνοήσεις. Κάποιες φορές ο συνωστισμός του κόσμου θα σε κάνει να νιώσεις δυσφορία.

3. Κάνε μπάνιο στα Phi Phi Island

Αχ αυτά τα Phi Phi Island έγιναν πασίγνωστα από την ταινία The Beach που χρησιμοποίησαν την παραλία Mayan ως σκηνικό. Φανταστικό σκηνικό που πρέπει να το ζήσεις από κοντά, ότι και να σου λέω δεν είναι το ίδιο.

4. Φάε κάτι σιχαμερό, έχει τόσα!

Σκουλήκια, κατσαρίδες, ακρίδες και σκορπιοί είναι λίγα από τα σιχαμερά πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις στην χώρα αυτή. Εγώ δεν πρόκειται να δοκιμάσω αλλά αν εσύ θέλεις, είσαι ελεύθερος να το κάνεις (μπλιάξ!)

5. Κάνε βαρκάδα και γνώρισε καλύτερα την Μπανγκόκ

Όταν βλέπεις μια πόλη μέσω θαλάσσης την καταλαβαίνεις λίγο καλύτερα, αντιλαμβάνεσαι πιο ολοκληρωμένα πως είναι. Εκτός αυτού ως εμπειρία είναι εκπληκτική.

6. Δοκίμασε banana pancakes

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα νοστιμότατα banana pancakes έτσι για να φύγεις από εκεί με την γλύκα.

7. Κάνε fish spa και ταϊλανδικό μασάζ

Δεν το συζητώ και δεν το διαπραγματεύομαι. Θα κάνεις και τα δύο και θα μου πεις αν είχα δίκιο. Προσοχή στο μασάζ γιατί είναι λίγο έντονο. Ζήτα να είναι λίγο πιο ευγενικοί μαζί σου. 🙂

8. Εκτός από Μπανγκόκ, επισκέψου Πουκέτ και Κράμπι

Και το Πουκέτ και το Κράμπι αξίζουν υπέρ του δέοντος την επίσκεψή σου. Θα σε κάνουν να θέλεις να μείνεις στην χώρα λίγο παραπάνω.

9. Δες τίγρεις και ελέφαντες

Ε καλά τώρα και ποιος δεν το θέλει αυτό; Δεν θα έχεις και πολλές ευκαιρίες στην ζωή σου για να το κάνεις. Μην χάσεις την ευκαιρία. Είναι φανταστική εμπειρία.

10. Παρακολούθησε αγώνες box

Αν σου αρέσει η δράση και μάλιστα live, παρακολούθησε έναν αγώνα box. Το Muay Thai για την Ταϊλάνδη, δεν είναι ακόμη μια πολεμική τέχνη, αλλά ο τρόπος για να φέρουν τους κρατούμενους πιο κοντά στην αποφυλάκισή τους. Στις φυλακές της Ταϊλάνδης διοργανώνουν αγώνες Muay Thai και ο νικητής κερδίζει την μείωση της ποινής του και παράλληλα του δίνεται και χρηματικό ποσό.

Πηγή: BeautyStars.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here