Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να επισκεφθείς την Γεωργία αλλά εμείς ταξιδέψαμε, ανακαλύψαμε και σου αποκαλύπτουμε τους 10 κορυφαίους.

tiflida georgia happy traveller (13)

1. Η φύση. Σίγουρα υπάρχουν πολλές χώρες στην οποία μπορείς να απολαύσεις τις ομορφιές της φύσης, αλλά σίγουρα την Γεωργία δεν την είχες στη λίστα σου. Και αυτό πρέπει να αλλάξει. Η Γεωργία έχει εκπληκτική φύση. Τα καυκάσια βουνά, η πανύψηλες κορυφές τους και τα απίστευτα σκηνικά είναι εκείνα που θα κλέψουν την καρδιά σου.
2. Καλό φαγητό. Η Γεωργία έχει εκπληκτική παράδοση στη γαστρονομία αλλά και στο κρασί. Διαθέτει κάποια εξαιρετικά πιάτα που αξίζει να τα δοκιμάσεις. Εστιατόρια: Που να φάω στην Γεωργία
3. Τα μικρά δρομάκια της Τιφλίδας. Η Τιφλίδα είναι η μεγάλη αποκάλυψη του ταξιδιού. Τα μικρά δρομάκια της πόλης δε, σε κάνουν να πιστεύεις ότι είσαι σε κάποια γραφική ευρωπαϊκή πόλη. Η Τιφλίδα είναι σίγουρα από τις πιο ιδιαίτερες πρωτεύουσες, γιατί συνδέει πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς και αυτό είναι κάτι που λατρεύει κάθε ταξιδιώτης. Επιρροές από Ρωσία, Τουρκία, Αρμενία κ.α. θα δεις να αποτυπώνονται σε κάθε σημείο της πόλης.
4. Μικρές τοπικές αγορές. Οι αγορές κάθε χώρας είναι το σίγουρο «αξιοθέατο» για εμάς. Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφθούμε μια χώρα και να μην πάμε μια βόλτα και από την παραδοσιακή της αγορά. Εκεί συναντάς τους καθημερινούς ανθρώπους, βλέπεις τις καθημερινές συνήθειες και ανακαλύπτεις τι βάζουν στο πιάτο τους οι ντόπιοι. Ζαρζαβατικά, φρούτα και διαφόρων λογιών τρόφιμα απλώνονται μπροστά σου και μαρτυρούν την αλήθεια για τον τόπο. Και ευτυχώς η Γεωργία έχει πολλές μικρές και χαριτωμένες αγορές, που δεν γίνεται να μην περάσεις έστω μια βόλτα.
5. Μπατούμι. Το Μπατούμι ή Βατούμι είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της χώρας. Συνδυάζει τέλεια βουνό και θάλασσα και προσελκύει εκεί πολλούς επισκέπτες.
6. Φθηνή χώρα. Η Γεωργία είναι μια αρκετά φθηνή χώρα και αυτό την κάνει ακόμη πιο ελκυστική στα μάτια των ταξιδιωτών. Το 1 ευρώ αντιστοιχεί σε 2.84 γεωργιανά Λάρια -που είναι το νόμισμα της χώρας-.
7. Πολυτέλεια. Επίσης η Γεωργία μπορεί να μην φημίζεται για την πολυτέλειά της, όμως κυρίως λόγω των χαμηλών τιμών μπορείς να απολαύσεις 5άστερα ξενοδοχεία σε αρκετά χαμηλές τιμές.
8. Κρασί. Το κρασί της Γεωργίας θεωρείται ένα από τα πρώτα κρασιά στον κόσμο. Λέγεται μάλιστα ότι φτιάχνεται εκεί εδώ και 7.000 χρόνια. Αξίζει μια δοκιμή και θα σε πείσει ότι οι Γεωργιανοί ξέρουν να φτιάχνουν καλό κρασί. Εντάξει όχι καλύτερο από το δικό μας, αλλά καλό!
9. Ασφάλεια. Η Γεωργία είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου. Το 2016 είχε καταλάβει την τρίτη θέση ασφαλέστερης χώρας στον κόσμο (μετά από την Σιγκαπούρη και την Κορέα) ενώ για το 2017 κατέλαβε την έβδομη θέση. Όχι και άσχημα ε;
10. Οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι σε χώρες χωρίς μεγάλη τουριστική ανάπτυξη είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Γλυκείς, καλοσυνάτοι και χαμογελαστοί. Έτσι ακριβώς είναι και οι Γεωργιανοί. Δεν έχουν διαβρωθεί από την τουριστική κίνηση και παραμένουν ακόμη αγνοί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here