Τα νησιά Φερόε δεν είναι ο ταξιδιωτικός προορισμός που φαντάζεσαι. Είναι ένας εντελώς εναλλακτικός προορισμός που επισκέπτεται κάποιος αληθινός ταξιδιώτης και όχι ο τουρίστας.

Είναι ένας άκρως αντιτουριστικός προορισμός που στα μάτια μας φαίνεται σαν ταξιδιωτικό διαμάντι! Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, ανακάλυψε και σου παρουσιάζει τα 10 πιο παράξενα πράγματα για τα νησιά Φερόε!

Ο Ευτύχης στον καταρράκτη Μουλαφοσουρ (Múlafossur Waterfall), στο χωριό Γκασανταλουρ (Gasadalur).

1.ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ναι ναι, βέβαια! Στα νησιά Φερόε έχουν το πιο γρήγορο ίντερνετ κινητού στον κόσμο. Μάλιστα δουλεύει εξίσου καλά και μέσα στη θάλασσα για τους ψαράδες. (100mb) Έχουν εξαιρετικές υποδομές που στηρίζονται από την κυβέρνηση ώστε το κόστος να είναι πολύ χαμηλό για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Στόχος είναι όλοι να έχουν γρήγορο ίντερνετ και πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο της χωράς. 

2. ΠΡΟΒΑΤΑ – Google Earth: 1 – 0. Στα νησιά Φερόε έχουν τόσα πολλά πρόβατα, που για να καλύψουν το νησί είχαν βάλει κάμερα με φωτοβολταϊκά πάνω στα ζώα για να έχουν εικόνα στο Google Earth. Και επειδή έγινε viral αυτό, η Google πήγε τελικά και κάλυψε όλα τα νησιά Φερόε και το ονόμασαν Ship View. Ενημερωτικά τα φωτοβολταικά και οι κάμερες που μπήκαν επάνω στα πρόβατα, δεν τα ενόχλησαν και για την ακρίβεια δεν τα ένιωσαν καν.

3. ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ. Το όνομα της χώρας «Νησιά Φερόε» (Faroe Ιslands), σημαίνει «νησιά των προβάτων». Όπως καταλαβαίνεις, τα πρόβατα είναι πολλά παραπάνω από τους ανθρώπους σ΄αυτά τα νησιά.

WOW INFO: Στα νησιά Φερόε για την ακρίβεια υπάρχουν 10 φορές περισσότερα πουλιά και 2 φορές παραπάνω πρόβατα, από ότι υπάρχουν άνθρωποι.

4. ΜΥΚΗΝΕΣ. Στα νησιά Φερόε υπάρχει κάτι από Ελλάδα. Μάλιστα το κορυφαίο αξιοθέατό τους λέγεται Μυκήνες-Μίκινες. Η προέλευση του ονόματος δεν είναι ξεκάθαρη και έτσι δεν γνωρίζουμε ακριβώς από που εμπνεύστηκαν το ελληνικότατο αυτό όνομα, όμως μια επίσκεψη στο νησί, δεν πρέπε να λείπει από καμία ταξιδιωτική λίστα.

5. ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ναι ναι καλά διαβάσατε. Δεν υπάρχει οργανωμένος τοπικός στρατός επειδή η άμυνα της χώρας είναι υπό την υπευθυνότητα του Βασιλείου της Δανίας. Τα μοναδικά σώματα ασφαλείας στα νησιά είναι η μικρή τοπική αστυνομική δύναμη και η ακτοφυλακή.

6. ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ;. Τα νησιά Φερόε είναι 18 στο σύνολο, ενώ τα 17 είναι κατοικήσιμα.

7. ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ. Τα νησιά Φερόε σχηματίστηκαν από ηφαιστειακή δραστηριότητα πριν από 30 εκατομμύρια χρόνια. Τώρα δεν υπάρχουν ενεργά ηφαίστεια όπως στην Ισλανδία και για αυτό το φυσικό τοπίο δεν έχει πολλά ηφαιστειογενή στοιχειά όπως η Ισλανδία. 

8. FAST FOOD ERROR. Τα νησιά Φερόε είναι μία από τις λίγες χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν καταστήματα McDonalds. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις του γρήγορου φαγητού, υπάρχουν Burger King.

9. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ. Ίσως είναι από τα ελάχιστα μέρη στον κόσμο που δεν υπάρχει φυλακή. Στα Νησιά Φερόε οι κρατούμενοι, αποστέλλονται στη Δανία.

10. ΤΑ ΦΕΡΟΕ, Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ. Ο λόγος που τα νησιά Φερόε δεν θέλησαν ποτέ να μπουν στην ευρωπαϊκή ένωση, αν και η «μαμά χωρά» η Δανία, είναι μέλος της, είναι τα ψάρια. Ναι, καλά διάβασες! Τα ψάρια! Επειδή το 90% των εξαγωγών είναι ψάρια και η οικονομία βασίζεται σε αυτό, δε ήθελαν να μπλέξουν με τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες όσον αφορά τον έλεγχο αλίευσης, σεταρισμα τιμών, έλεγχο εξαγωγών σε χώρες εκτός ΕΕ κλπ. Με αυτόν τον τρόπο τα Φερόε πωλούν πάρα πολλά ψάρια στη Ρωσία και άλλες χώρες εκτός ΕΕ χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. 

EXTRA: Κάποια εξτρά περίεργα πράγματα για αυτή τη λιλιπούτεια χώρα είναι ότι έχει μόνο 3 φανάρια, μπορείς να μετακινηθείς με ελικόπτερο (με ελάχιστη χρέωση) από το ένα νησί στο άλλο και τέλος τα νησιά Φερόε έχουν τις ψηλότερες βραχώδεις ακτές σε όλη την Ευρώπη. Κάποιες μάλιστα είναι από τις ψηλότερες παγκόσμια.

Happy Traveller στα Νησιά Φερόε: ΜΕΡΟΣ Α | ΜΕΡΟΣ Β | ΜΕΡΟΣ Γ

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ:

Σημείωση: Το ταξίδι στα νησιά Φερόε, έγινε τον Αύγουστο του 2020 με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και ήταν το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό της εκπομπής μας Happy Traveller, για το 2020.

2 COMMENTS

    • Γεια σου Γιώργο,
      τα επεισόδια από τα Νησιά Φερόε θα προβληθούν με τη νέα σεζόν, από Σεπτέμβριο.
      Θα σας ενημερώσουμε και με ποστ στο site αλλά και στα sm (fb,instagram, twitter).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here