Μπορεί οι περισσότεροι να μην την γνωρίζουν, όμως υπάρχει μια παραλία στην Κεφαλονιά που είναι ίσως από τις πιο ιδιαίτερες στην Ελλάδα. Η κατακόκκινη παραλία ΞΙ ξεχωρίζει όχι μόνο για τα καταγάλανα νερά της, αλλά και για το γεγονός ότι μπορείς σ΄αυτή να κάνεις σπα με τον φυσικό γκρι άργυλο που.

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, βούτηξε και σου παρουσιάζει την υπέροχη παραλία της Κεφαλονιάς.

Ο Ευτύχης στην παραλία ΞΙ

Παραλία: ΞΙ
Χώρα: Ελλάδα
Νησί: Κεφαλονιά
Είδος: Οργανωμένη Παραλία
Χαρακτηριστικά: Κόκκινη άμμος, καταγάλανα νερά

Γενικές Πληροφορίες: Το Ξι είναι μια πολύ ιδιαίτερη παραλία της Κεφαλλονιάς. Βρίσκεται νότια του χωριου Μαντζαβινάτα και απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα νότια από το Ληξούρι. Το κόκκινο-κεραμιδί χρώμα της άμμου είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της. Έχει ρηχά νερά και είναι οργανωμένη παραλία. Το 1990 κατασκευάστηκε ασφαλτοστρωμένος δρόμος. Από τότε άρχισε ουσιαστικά και η εκμετάλλευση της παραλίας.

Family Friendly: Η παραλία είναι φιλική προς τις οικογένειες παραλία με δραστηριότητες για όλους. Το γεγονός ότι είναι ρηχή την κάνει ιδανική για παιδιά.

Η παραλία ΞΙ από ψηλά

Τι να κάνω – Τι υπάρχει στην παραλία ΞΙ: Στην περιοχή της παραλίας θα βρεις beach bar, ξαπλώστρες, ομπρέλες και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Μην παραλείψεις να κάνεις φυσικό σπα με τον γκρίζο άργυλο.

Ονομασία: Η ονομασία της παραλίας προέρχεται από το γράμμα «Ξι» της ελληνικής αλφαβήτου, επειδή ο όρμος όπου βρίσκεται μοιάζει με το σχήμα του.

ΦΥΣΙΚΟ ΣΠΑ στην παραλία ΞΙ: Όπως προαναφέραμε στην παραλία ΞΙ μπορείς να κάνεις και ένα μίνι ή και μάξι σπα. Ανακατέψτε νερό και γκρίζο πηλό από τα βράχια και δημιουργήστε μια θαυμάσια, φυσική μάσκα πηλού. Άπλωσέ την στο πρόσωπο ή και το σώμα σου αν επιθυμείς. Όταν ξεραθεί, ξέβγαλέ την!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here