Στα νησιά Φερόε κάτι που -σίγουρα- δεν θα σου λείψει είναι οι καταρράκτες. Ειδικά όταν βρέχει -και βρέχει συχνά- οι καταρράκτες ξεπηδούν από το πουθενά. Όμως ο καταρράκτης Μούλαφοσουρ δεν είναι ένας ακόμη καταρράκτης στα Νησιά Φερόε.

Είναι ίσως ο πιο γνωστός, αναγνωρίσιμος και ο πιο ΙΝΣΤΑΓΚΡΑΜΙΚΟΣ καταρράκτης της χώρας.

Καταρράκτης: Μουλαφοσουρ (Múlafossur Waterfall)
Χωριό: Γκάσανταλουρ (Gásadalur)
Χώρα: Νησιά Φερόε

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ο καταρράκτης Μουλαφοσουρ δεν ήταν πάντα τόσο τουριστικός. Το 2004 κατασκευάστηκε μια σήραγγα, που συνδέει το χωριό Γκάσανταλουρ (Gásadalur) με το υπόλοιπο νησί. Από τότε, ο αριθμός των επισκεπτών στον καταρράκτη έχει αυξηθεί. Σήμερα έχει γίνει ένα από τα κύρια αξιοθέατα της χώρας.

Η ΣΚΑΛΑ: Κοντά στον καταρράκτη υπάρχει και μια πελώρια σκάλα, η οποία οδηγεί ακόμη πιο κοντά. Παρόλα αυτά, η κατάβασή της απαγορεύεται κυρίως γιατί αν κάποιος στραβοπατήσει θα βρεθεί στο κενό. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατέβεις τη σκάλα και να φτάσεις πιο κοντά στον καταρράκτη, η καλύτερη θέα είναι από πάνω.

INSTAGRAM – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ: Ο καταρράκτης Μούλαφοσουρ έχει γίνει πόλος έλξης τουριστών και μέρος όπου τραβούν φωτογραφίες όλοι οι instagrammers που επισκέπτονται τη χώρα. Και όχι άδικα! Ο καταρράκτης είναι υπέροχος και η φύση στη γύρω περιοχή, μοναδική!

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΕΚΕΙ: Για να φτάσεις στον καταρράκτη υπάρχουν δύο τρόποι. Ένας πολύ εύκολος και ένας δυσκολότερος που όμως σου χαρίζει περισσότερες εικόνες. Η μια επιλογή είναι να φτάσεις στο χωριό με αυτοκίνητο. Αρκεί να οδηγήσεις, να παρακάρεις με το αυτοκίνητο στο χωριό και να περπατήσεις 5 λεπτά μέχρι τον καταρράκτη. Η άλλη επιλογή είναι με τα πόδια. Υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στον φημισμένο καταρράκτη. Ανάλογα τον χρόνο και τη διάθεσή σου μπορείς να διαλέξεις ό,τι σε εξυπηρετεί καλύτερα!

Happy Travel Tip: Αν επιλέξεις να κάνεις πεζοπορία για να φτάσεις μέχρι εκεί θα πρέπει να έχεις μαζί σου φαγητό, νερό, αδιάβροχα, πολύ καλά παπούτσια και ρούχα για όλες τις θερμοκρασίες. Ο καιρός αλλάζει συνέχεια και μπορεί τη μια στιγμή να βρέχει και την άλλη να έχει ήλιο.

ΧΩΡΙΟ ΓΚΑΣΑΝΤΑΛΟΥΡ: Κάποιοι επισκέπτες πηγαίνουν κατευθείαν στον καταρράκτη και δεν δίνουν καθόλου χρόνο στο μικρό και γραφικό χωριό Γκάσανταλουρ. Εσύ μην κάνεις αυτό το λάθος. Πήγαινε να δεις το λιλιπούτιο χωριό με τους μόλις 12 κατοίκους και να μαγευτείς από την ομορφιά του.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ:

1 COMMENT

  1. Λοιπόν, Ευτύχη και Ηλέκτρα, είστε πολύ τυχεροί καθώς με την εκπομπή σας “Happy Traveller” συνδυάζετε τη δουλειά με τη διασκέδαση. Βλέπετε μέρη μαγευτικά και μοναδικής ομορφιάς τα οποία δεν θα επισκεπτόσασταν αν δεν υπήρχε η εκπομπή σας. Σωστά;
    Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία και καλή συνέχεια με τα τόσο ενδιαφέροντα ταξίδια σας.
    Υ.Γ.: Ευτύχη, κάθε φορά που τρως οτιδήποτε, το τρως με τόσο μεγάλην όρεξη που, ακόμα και να έχω φάει, με κάνεις πάντα να ζηλεύω και να πειναααααάω!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here