Στο Βάγκαρ καταφθάνουν οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού, καθώς σ΄αυτό βρίσκεται και το μοναδικό αεροδρόμιο της χώρας.

Αξίζει να το επισκεφθείς όχι μόνο γιατί θα φτάσεις σ΄αυτό, αλλά γιατί διαθέτει αξιοθέατα όπως οι ξακουστές Μυκήνες (ένα από τα κορυφαία αξιοθέτατα της χώρας), το Slave Rock αλλά και ο καταρράκτης Múlafossur.

Νησί: Βάγκαρ (Vagar)
Πρωτεύουσα νησιού: Μίντβαγκουρ
Χώρα: Νησιά Φερόε
Έκταση: 176 km2
Πληθυσμός: 3.367

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το Βάγκαρ – Vágar είναι ένα από τα 18 νησιά του αρχιπελάγους των Νήσων Φερόε και το δυτικότερο από τα μεγάλα νησιά. Έχει μέγεθος 178 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στην περιοχή Vágar περιλαμβάνεται επίσης και το γνωστό, νησί των Μυκηνών. Το σχήμα του νησιού Vágar είναι πολύ ιδιαίτερο, καθώς στους χάρτες μοιάζει με το κεφάλι ενός σκύλου. Το φιόρδ Sørvágsfjørður είναι το στόμα και η λίμνη Fjallavatn είναι το μάτι (του σκύλου).

Happy Info: Το Βάγκαρ είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Φερόων Νήσων.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΩ: χωριό Sandavágur (Σάνταβαγκουρ), Sandavágs kirkja (εκκλησία), λίμνη Sørvágsvatn, Slave Cliff, χωριό Gasadalur, Múlafossur Waterfall.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Στο Βάγκαρ βρίσκεται και το μοναδικό αεροδρόμιο ολόκληρης της χώρας. Χτίστηκε κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τους Βρετανούς, ενώ παρέμεινε αχρησιμοποίητο για περίπου 20 χρόνια. Σήμερα εξυπηρετεί περίπου 290.000 επιβάτες ετησίως.

ΔΙΑΜΟΝΗ – ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΑ ΦΕΡΟΕ: Οι επιλογές διαμονής δεν είναι άπειρες, αλλά είναι κάποιες. Εκτός από καταλύματα που μπορείς να δεις, εδώ, μπορείς να κάνεις αυτό που κάναμε και εμείς. Νοίκιασε βανάκι και μείνε σ΄αυτό!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here