Οι 7 αλπικές Λίμνες της Ρίλα είναι ένα από τα κορυφαία μέρη που πρέπει σίγουρα να δεις από κοντά, όταν επισκεφθείς τη Βουλγαρία. Εμείς ταξιδέψαμε, απολαύσαμε και σου παρουσιάζουμε το υπέροχο αυτό μέρος.

7 limnes bulgaria happy traveller (2)

Γενικές Πληροφορίες:
Οι επτά λίμνες της Ρίλα είναι μια ομάδα λιμνών που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της οροσειράς Ρίλα και σε υψόμετρα μεταξύ 2.100 και 2.500 μέτρων. Η κάθε λίμνη έχει ένα όνομα που συνδέεται με ένα χαρακτηριστικό γνώρισμά της. Για παράδειγμα μια εξ΄αυτών λέγεται «Νεφρό», επειδή κοιτώντας την από ψηλά μοιάζει με νεφρό. Οι λίμνες αποτελούν τμήμα του Εθνικού Πάρκου Ρίλα και εκεί υπάρχουν πολλά απειλούμενα είδη φυτών και ζώων.

Πως να πάω:
Για να φτάσεις στις 7 λίμνες θα πρέπει να ξεκινήσεις από το χειμερινό θέρετρο Panichishte. Εκεί θα συναντήσεις επισκέπτες από όλη την Ευρώπη αλλά και τη Βουλγαρία ακόμη και το καλοκαίρι. Από το Panichishte ξεκινούν τα τελεφερίκ του χιονοδρομικού κέντρου. Αφού πάρεις το λίφτ και φτάσεις στο καταφύγιο Rilski Ezera Hut, παίρνεις το μονοπάτι για να φτάσεις στις λίμνες. Σιγά σιγά αρχίζουν να ξεπροβάλλουν οι πρώτες λίμνες όπως η «Κάτω Λίμνη» και η «Λίμνη Τριφύλλι». Όσο περπατάς, τόσο περισσότερες λίμνες θα βλέπεις.

Μύθος:
Σύμφωνα με το μύθο, πριν από χιλιάδες χρόνια στην περιοχή των 7 λιμνών ζούσε ένας γίγαντας με τη γυναίκα του. Η αγάπη τους ήταν μεγάλη και λάτρευαν πολύ το σπιτικό τους. Το μέρος όπου έμεναν ήταν τόσο όμορφο, που όλοι θαύμαζαν την ομορφιά του. Μια μέρα οι δυνάμεις του κακού πέρασαν από το σπίτι τους και βλέποντας τόση ομορφιά, ειρήνη και αγάπη αποφάσισαν να το καταστρέψουν. Έστειλαν τρομερούς ανέμους και σκοτεινά σύννεφα. Τότε ο γίγαντας υπερασπίστηκε τη σύζυγό του και το σπίτι τους. Στο τέλος, ο γίγαντας λύγισε και η γυναίκα του σκοτώθηκε. Αυτός έκλαψε πολύ και τότε δημιουργήθηκαν οι λίμνες της Ρίλα. Μπροστά από την λίμνη «Νεφρό», οι οδηγοί δείχνουν στους τουρίστες έναν βράχο, όπου έχουν σχεδιαστεί ο γίγαντας και η γυναίκα του.

7 limnes bulgaria happy traveller (7)

Χρήσιμες πληροφορίες:
-Η καταλληλότερη στιγμή για να επισκεφθείς τις λίμνες είναι το καλοκαίρι (Ιούλιο και Αύγουστο).
-Ο ευκολότερος τρόπος να φτάσεις στην περιοχή των λιμνών είναι από το Panichishte, περνώντας από την πόλη Sapareva Banya. Στη συνέχεια θα πρέπει να πάρεις το δρόμο προς Pionerska Hut. Από εκεί μπορείς να πάρεις το λίφτ απευθείας στο Rilski Ezera Hut (που διαρκεί περίπου 20 λεπτά) ή να περπατήσεις στο μονοπάτι (2 ώρες).
-Πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μαζί σου λέβα επειδή πολλά στα περισσότερα σημεία (λιφτ, πωλητές, καταστήματα) δεν δέχονται ευρώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here