Οι εκκλησίες είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην Βουλγαρία. Είναι θα λέγαμε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου το κάθε μέρος έχει την εκκλησία του και την τιμά ιδιαιτέρως.

Έτσι και εκεί υπάρχουν οι κορυφαίες που πρέπει να επισκεφθείς όταν πας στη χώρα. Πάμε να ανακαλύψουμε ταξιδεύοντας μαζί, ποιες είναι οι 6 κορυφαίες!

Ιερά Μονή Ρίλα
Ιερά Μονή Ρίλα

1. Ιερά Μονή Ρίλα (Βουνό Ρίλα)
Πρωτη και καλύτερη η πολύ γνωστή Ιερά μονή Ρίλα. Βρίσκεται στο βουνό Ρίλα και είναι η πιο τουριστική εκκλησία της χώρας. Είναι πανέμορφη και αξίζει σίγουρα να σταματήσει κάποιος για να τη δει. Σε αυτή υπάρχει και η δυνατότητα διαμονής μιας και και έχει πολλά δωμάτια εντός της. Βέβαια αυτό που θα σε κερδίσει σε αυτήν, είναι η όμορφη αρχιτεκτονική της και οι ωραίες ασπρόμαυρες αντιθέσεις εκτός της.

Καθεδρικός Ναός, Σόφια
Καθεδρικός Ναός, Σόφια

2. Καθεδρικός ναός Alexander Nevsky (Σόφια)
Ο επιβλητικότερος ναός της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας είναι αναμφισβήτητα ο καθεδρικός ναός. Επιβάλλεται να τον επισκεφθείς -έστω και απ΄έξω-, καθώς είναι από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης.

Ροτόντα Αγίου Γεωργίου, Σόφια
Ροτόντα Αγίου Γεωργίου, Σόφια

3. Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου (Σόφια)
Βρίσκεται στο κέντρο της Σόφιας και είναι και αυτή μια πολύ όμορφη και εντυπωσιακή εκκλησία. Μη διστάσεις να την ψάξεις.

4. Ρώσικη εκκλησία του Αγίου Νικολάου (Σόφια)
Και αυτή βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Είναι σχετικά μικρή και διακριτική όμως είναι εξίσου εντυπωσιακή με τις άλλες.

5. Εκκλησία Μπογιάνα (Σόφια)
Η εκκλησία Μπογιάνα βρίσκεται μέσα σε ένα υπέροχο πάρκο και αυτό την κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Μπορείς να την επισκεφθείς ένα χαλαρό μεσημέρι που θα πας για περπάτημα στο πάρκο.

6. Αγία Παρασκευή (Σόφια)
Τέλος, η Αγία Παρασκευή -την οποία εμείς δεν επισκεφθήκαμε, αλλά- είναι μια από τις πιο γνωστές εκκλησίες της πόλης. Αν πάτε στη Σόφια, πηγαίνετε και γράψτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.

Ναός της Αγίας Πέτκας, Σόφια
Ναός της Αγίας Πέτκας, Σόφια (Δεν την συμπεριλαμβάνουμε στη λίστα μας, αλλά θα μπορούσες να την επισκεφθείς και αυτήν, καθώς είναι πολύ κεντρική.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here