Η Βουλγαρία είναι η παρεξηγημένη τουριστική χώρα της Ευρώπης. Μπορεί να μην πιστεύεις ότι σε αυτή θα δεις υπέροχα τοπία και θα ζήσεις εκπληκτικές εμπειρίες, όμως έτσι είναι.

Εμείς ταξιδέψαμε, ξεχωρίσαμε και σου παρουσιάζουμε τα Τα 10 πράγματα που πρέπει να δεις και να κάνεις στη Βουλγαρία.

Σόφια, Βουλγαρία
Σόφια, Βουλγαρία

1. Σόφια
Σόφια, η εκκεντρική της Βουλγαρίας. Η καρδιά της χώρας, η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της. Είναι απαραίτητα η πρώτη στάση που πρέπει να κάνεις σε αυτή τη χώρα. ΣΟΦΙΑ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.

Ιερά Μονή Ρίλα
Ιερά Μονή Ρίλα

2. Ιερά Μονή Ρίλα
Το μοναστήρι της Ρίλα είναι το πιο τουριστικό και γνωστό μοναστήρι της Βουλγαρίας. Το 2008 προσέκλυσε 900.000 επισκέπτες και όταν το επισκεφθήκαμε και εμείς καταλάβαμε τον λόγο. Το μοναστήρι της Ρίλα: Το πιο φημισμένο μοναστήρι της Βουλγαρίας.

Prohodna Cave
Prohodna Cave

3. Σπηλιά «Τα μάτια του Θεού» – Prohodna Cave
Prohodna Cave! Μια από τις εντυπωσιακότερες σπηλιές που έχουμε επισκεφθεί ποτέ. Οι ιδιαίτερες οπές που έχει στο πάνω μέρος, κάνει τη σπηλιά ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή. Prohodna Cave: Η σπηλιά της Βουλγαρίας ή αλλιώς «Τα μάτια του Θεού».

7 λίμνες, Βουλγαρία
7 λίμνες, Βουλγαρία

4. 7 λίμνες
Για να φτάσεις στις 7 λίμνες θα χρειαστεί αρκετό περπάτημα αλλά πίστεψέ μας αξίζει τον κόπο. Η διαδρομή είναι υπέροχη και το μέρος στο οποίο φτάνεις εκπληκτικό.

5. Περπερικόν
Η παλαιά θρακική πόλη του Περπερικόν βρίσκεται στην ανατολική Ροδόπη. Απέχει 15 χμ βορειοανατολικά της σημερινής πόλης της Καρτζαλί στην Βουλγαρία. Πιστεύεται ότι ο περίφημος Ναός του Διονύσου βρίσκεται σε αυτή την τοποθεσία.

Devetashka Cave , Βουλγαρία
Devetashka Cave , Βουλγαρία

6. Devetashka Cave
Devetashka Cave! Tο βουλγαρικό σπήλαιο με 70.000 χρόνια ανθρώπινης κατοίκησης. Ένα μοναδικό φυσικό τοπίο και μια υπέροχη βόλτα την οποία σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Devetashka Cave: Tο βουλγαρικό σπήλαιο με 70.000 χρόνια ανθρώπινης κατοίκησης.

7. Βελίκο Τίρνοβο – Veliko Tarnovo
Το Βελίκο Τίρνοβο είναι μία πόλη της βορειοκεντρικής Βουλγαρίας που αξίζει να επισκεφθείς. Είναι μάλιστα -θεωρούμε- από τις ομορφότερες για να επισκεφθείς και γιατί όχι για να μείνεις.

8. Θρακικοί τάφοι
Θρακικούς τάφους θα βρεις αρκετούς στο οδοιπορικό σου. Σταμάτα σε έναν από αυτούς και επισκέψου τους.

Buzludzha, Βουλγαρία
Buzludzha, Βουλγαρία

9. Buzludzha
Ένα από τα επιβλητικότερα και εντυπωσιακότερα αξιοθέατα της Βουλγαρίας είναι αναμφισβήτητα το εγκαταλελειμμένο Buzludzha. Το σημείο είναι πόλος έλξης των τουριστών και δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο. Πηγαίνοντας προς το Buzludzha (το κτίριο που μοιάζει με ΟΥΦΟ) -στο δρόμο- θα συναντήσεις και ένα τεράστιο άγαλμα.

Φιλιππούπολη, Βουλγαρία
Φιλιππούπολη, Βουλγαρία

10. Φιλιππούπολη
Η Φιλιππούπολη είναι η πόλη της Βουλγαρίας που κάθε Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να επισκεφθεί. Εκτός από το γεγονός ότι είναι γεμάτη από το ελληνικό στοιχείο, ονομάστηκε Φιλιππούπολη εξαιτίας του Φίλιππου του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here