Οι περισσότεροι φαντάζονται τα Φίτζι ως έναν εξωτικό παράδεισο που ως μόνη δραστηριότητα έχει το μπάνιο στη θάλασσα και το μαύρισμα στην παραλία. Φυσικά αν αυτό είναι που θέλεις να κάνεις, τότε φυσικά μπορείς και να το έχεις. Αν όμως αναζητάς την περιπέτεια, την δραστηριότητα και την αλλαγή, τότε μάλλον βρίσκεσαι στο σωστό μέρος γιατί τα Φίτζι μπορούν να σου τα προσφέρουν όλα.

Οι δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στο νησί είναι πολλές και μάλιστα σου φτιάξαμε μια λίστα με τις σημαντικότερες. Τσέκαρε ποιες σε ενδιαφέρουν και ταιριάζουν περισσότερο με το προφίλ σου και βάλε από τώρα πρόγραμμα!

Rafting. Το rafting στα ποτάμια των Φίτζι είναι must. Είναι μάλιστα από τις δραστηριότητες που προτιμούν αρκετά όσοι επισκέπτονται το νησί. Στο ξενοδοχείο μας ήταν από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες που επέλεγαν οι επισκέπτες. Το ράφτινγκ άλλωστε είναι μιας πρώτης τάξεως δραστηριότητα. Και γυμνάζεσαι, και ψυχαγωγείσαι αλλά και απολαμβάνεις τη φύση στα καλύτερά της.

surfing activities happy traveller
Surfing

Surfing. Το σέρφ είναι η νούμερο ένα δραστηριότητα που πρέπει να κάνεις αν πας στα Φίτζι. Ειδικά αν μείνεις στο Matanivusi Eco Resort, που μείναμε εμείς, επιβάλλεται μια προσπάθεια. Κάνε μάθημα στα υπέροχα φιτζιανά κύματα και μάθε να τα δαμάζεις. Επίσης θα μπορούσες να δοκιμάσεις και SUP που είναι πολύ πιο εύκολο.

DCIM100GOPROG0022976.JPG
Fiji Underwater.

Κατάδυση. Η κατάδυση είναι από τις κορυφαίες δραστηριότητες και θα πρέπει να την επιλέξεις. Είτε θέλεις κατάδυση με μπουκάλες, είτε με μάσκα και βατραχοπέδιλα, η εμπειρία θα είναι μοναδική. Η υποθαλάσσια ζωή των Φίτζι είναι εκπληκτική και αν πας σε συγκεκριμένα σημεία, θα ανακαλύψεις εκπληκτικά ψάρια και κοράλλια. Μην αρκεστείς σε μια πρόχειρη βουτιά των λίγων λεπτών. Προσπάθησε να ανακαλύψεις όσα περισσότερα μπορείς!

cano activities fiji happy traveller
Κανό, Fiji

Κανό. Το κανό είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις παντού, πόσο μάλλον σε θάλασσες και ποτάμια όπως αυτά των Φίτζι. Έχει πολύ ενδιαφέρον να το δοκιμάσεις. Εμείς το κάναμε στην παραλία του ξενοδοχείου μας και μας άρεσε πολύ η εμπειρία.

WaterFalls
Biausevu WaterFalls.

Καταρράκτες. Οι καταρράκτες των Φίτζι είναι άκρως ενδιαφέροντες. Εμείς επισκεφθήκαμε  τον Biausevu που βρισκόταν κοντά στο ξενοδοχείο μας. Απέχει από το Matanivusi περίπου 20 λεπτά με το αμάξι. Στη συνέχεια και αφού φτάσουμε στο χωριό, παίρνουμε τον δρόμο για τον καταρράκτη. Για να φτάσεις εκεί πρέπει να περπατήσεις περίπου 45 λεπτά και να περάσεις 9 ποτάμια. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα πρέπει να έχεις παπουτσάκια θαλάσσης. Ο καταρράκτης Biausevu συγκαταλέγεται στους 5 καλύτερους καταρράκτες του νησιού μαζί με τον Tavoro, τον Vuadomo κ.α.

Πεζοπορία στα Φίτζι
Πεζοπορία στα Φίτζι (στιγμή από την διαδρομή μας για τον καταρράκτη Biausevu).

Πεζοπορία. Η πεζοπορία στα Φίτζι έχει το ενδιαφέρον της. Το σκηνικό είναι τροπικό και δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά που εμείς έχουμε συνηθίσει. Μπορείς να βρεις πολύ ιδιαίτερες διαδρομές όπως εκείνη στον καταρράκτη Tavoro, στον καταρράκτη Biausevu, στο βουνό Batilamu, στο βουνό Tomanivi κ.α. Μέσω της πεζοπορίας μπορείς να μάθεις ακόμη και τα πιο κρυφά μυστικά του κάθε τόπου και να τον «καταλάβεις» ακόμη περισσότερο. Αν σου αρέσει λοιπόν το περπάτημα, βάλε σίγουρα στο πρόγραμμα και μια πεζοπορία.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here