Η Αρκαδια είναι ένας από τους ομορφότερους νόμους της Πελοποννήσου και σίγουρα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες. Στις περιοχές του γεννήθηκαν, έζησαν και μεγαλούργησαν μεγάλες προσωπικότητες.

Εμείς ταξιδέψαμε σ΄αυτή τον Ιούλιο του 2020 -εν μέσω κορωνοιού- και παρόλο που την είδαμε σχετικά άδεια και με κάπως στενάχωρο κλίμα, μας γοήτευσε στο έπακρο.

Γενικές πληροφορίες : Η Αρκαδία βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και έχει 5 δήμους. Έχει έκταση 4.420 τ.χλμ και καταλαμβάνει το 18% της συνολικής έκτασης της Πελοποννήσου, αποτελώντας έτσι τον μεγαλύτερο νομό αυτής. Η οικονομία της περιοχής βασίζεται κυρίως στη κτηνοτροφία και την γεωργία, ενώ κάποιες περιοχές του νόμου, στηρίζονται κυρίως από τον τουρισμό

Happy Info: Η Αρκαδία απέχει από την Αθήνα μόλις 195 χλμ. (περίπου 2 ώρες οδήγησης)

Τουρισμός: Η Αρκαδία και πιο συγκεκριμένα η Ορεινή Αρκαδία -που επισκεφθήκαμε- είναι ένας τόπος μοναδικής ομορφιάς και δεν έχει αναδειχθεί όσο του αξίζει. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει γίνει μια σημαντική τουριστική προσπάθεια για την ανάδειξη του. Υπάρχουν υποδομές που μπορούν να στηρίξουν τον τουρισμό επάξια, όπως για παράδειγμα το κατάλυμα που εμείς επιλέξαμε, το All Seasons Paradise.

Που να πάω – Τι να κανω: Η Αρκαδία είναι ένας νόμος με τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα για να δεις και να κάνεις που σίγουρα θα χαθείς. Γραφικά χωριά, μοναδικά φυσικά τοπία και πολλές δραστηριότητες. Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Χρυσοβίτσι και Λιμποβίτσι είναι κάποια από τα χωριά που θα σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Δραστηριότητες όπως ράφτινγκ στον ποταμό Λούσιο θα σε συναρπάσουν. Το μουσείο Υδροκίνησης θα σε γεμίσει γνώσεις ενώ το σπήλαιο Κάψια δέος για την ομορφιά της φύσης μας. Μάθε περισσότερες πληροφορίες και τα κορυφαία που μπορείς να δεις και να κάνεις στην Αρκαδια: Τα 10 πράγματα που πρέπει να δεις και να κάνεις στην Αρκαδία.

Info: Από το νομό Αρκαδίας κατάγονται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και άλλοι γνωστοί αγωνιστές του 1821.

Πορτοκαλόπιτα στο παραδοσιακό καφενείο της Στεμνίτσας

Τι να φαω: Το φαγητό στην Αρκαδία είναι ένα όνειρο. Παραδοσιακές και πολύ σιροπιασμενες πορτοκαλοπιτες, πεντανοστιμος κόκορας με χυλοπίτες, παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο, αλλά και τόσα άλλα που απαρτίζουν την κουζίνα της Αρκαδιας είναι ευκολο να σε παρασύρουν. 

Τι να πάρω από την Αρκαδία: Τα μαγαζιά με αναμνηστικά διαφόρων ειδών βρίσκονται παντού στην περιοχή. Ειδικά στα πιο τουριστικά μέρη θα βρεις και παραπάνω από ένα καταστήματα με σουβενίρ. Φρόντισε φεύγοντας να πάρεις κάτι για τους αγαπημένους σου (κάποια φιγούρα, μαγνητάκι κτλ), αλλά και παραδοσιακά ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και τοπικά προϊόντα.

Που να μεινω: Το κατάλυμα για την Αρκαδια είναι ένα, το All Seasons Paradise. Φιλόξενο, ευρύχωρο και με υπέροχη κουζίνα, χαλαρώνει ακόμη και τον πιο απαιτητικό. Κλείσε την διαμονή σου, εδώ.

Πότε να ταξιδέψω: Η Ορεινή Αρκαδία αλλά και γενικότερα η Αρκαδία είναι ένας προορισμός όλων των εποχών. Συγκεκριμένα όσον αφορά την Ορεινή Αρκαδία, αν θέλεις να την επισκεφθείς την άνοιξη ή το καλοκαίρι θα μπορέσεις να απολαύσεις τα ποτάμια, τα περιπατητικά μονοπάτια και τη φύση περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή. Τον χειμώνα η περιοχή έχει άλλη ομορφιά, εντελώς διαφορετική. Πολύ χιόνι και λιγότερες εξορμήσεις λόγω του καιρού. Όμως και τότε είναι υπέροχα. Ζεστές κούπες με σοκολάτα και το τζάκι να σιγοκαίει στο υπερλουξ σαλέ είναι μια ωραία εικόνα… σωστά;

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ: Δες τα επεισόδια που φτιάξαμε για την περιοχή Happy Traveller στην Ορεινή Αρκαδία ΜΕΡΟΣ Α | ΜΕΡΟΣ Β

Ταξιδέψαμε στην Αρκαδία τον Ιούλιο του 2020 και απολαύσαμε την ορεινή Αρκαδία αρκετά άδεια, λόγω κορωνοιου. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here