Η Ορεινή Αρκαδια είμαι ένα μέρος που θέλαμε πολύ να επισκεφθούμε με την εκπομπή μας. Η επίσκεψή μας σ΄αυτή έγινε τον Ιούλιο και μπορούμε πια να μοιραστούμε μαζί σας, τα υπέροχα μέρη που επισκεφθήκαμε στην περιοχή. Φτάσαμε, ανακαλύψαμε και ερωτευτήκαμε την ορεινη αρκαδια. 

Πάμε να, τη γνωρίσουμε μαζί και να δούμε το ημερήσιο πρόγραμμα που ακολουθήσαμε εμείς.

Τρίτη 8 Ιουλίου 2020, Ημερα 1η 

Το ταξίδι μας ξεκινά από την περιοχή της Ηλείας και φεύγοντας από εκεί θα φτάσουμε στην Αρκαδία. Κάνουμε λοιπόν ένα πέρασμα από τα χωριά Χώρα και Ράχες και μια μικρή στάση στο χωριό Σταυροδρόμι. Επόμενη στάση τα υπέροχα Λαγκάδια. Εκεί μείναμε αρκετά παραπάνω. Το χωριό είναι ιδανικό για να κάτσεις να, πιεις ένα καφέ και αυτό ακριβώς κάναμε. Έπειτα από λίγη ώρα φτάσαμε και στο ξενοδοχείο μας το All Season Paradise. Αφού είδαμε λίγο τους όμορφους χώρους του πήγαμε για ξεκούραση. 

Λαγκάδια, Αρκαδία Ιούλιος 2020

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2020, Ημέρα 2η

Σήμερα το πρόγραμμα έχει Στεμνίτσα και σούπερ παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα στην πλατεία του χωριού. Εννοείται ότι ανεβήκαμε μέχρι τη Μόνη και το κάστρο του χωριού και απολαύσαμε τη θέα αλλά και όλο το χωριό πανοραμικά. Συνεχίσαμε με τη διαδρομή μας προς Δημητσάνα όπου είδαμε τους  Νερόμυλους και τους  Μπαρουτομυλους στο μουσείο Υδροκίνησης. Επόμενη στάση Ποτάμι Λουσιος για να το δούμε και να δροσιστουμε λίγο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με πέρασμα Παλαιοχωρι. Επόμενη στάση η Μόνη Αιμιαλού κ ο Ληνός του Κολοκοτρώνη. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται και το σπίτι όπου οι Τούρκοι σκότωσαν τον αδερφό του Κολοκοτρώνη αφού τον είχαν προδώσει οι μοναχοί της μονής. 

Παραδοσιακή και πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα στη Στεμνίτσα, στο κεντρικό καφέ του χωριού

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2020, Ημέρα 3η

Δεν μπορείς να είσαι στην περιοχή και να παραλείψεις το Ζυγοβιστι με ένα από τα επιβλητικότερα μνημεία πολέμου που έχουμε δει, ειδικά στην Ελλάδα. Επόμενη στάση η πολυσύχναστη Βυτίνα και φυσικά η Ελάτη. Καταλήγουμε για μια βόλτα στο Σπίτι του Κολοκοτρώνη που είναι και από τα κορυφαία μέρη για να επισκεφθείς στην περιοχή. 

Ο δρόμος της Αγάπης στη Βυτίνα, Αρκαδία Πελοπόννησος

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2020, Ημέρα 4η

Σήμερα η μέρα έχει περιπέτεια. Παίρνουμε το Τζιπ και πηγαίνουμε βόλτα off Road για να απολαύσουμε την πραγματικά ορεινή ζωή του τόπου. Έπειτα παίρνουμε και πάλι το αυτοκίνητο μας και πηγαίνουμε στο Λιμποβισι, το

Ναό της ζωοδόχου πηγής και φυσικά το Σπηλαιο Καψια. Δεν παρ; λείπουν το ναό της Αγίας Φωτεινής στα Μαντινεία καθώς εκτός από πολύ ιδιαίτερος είναι και αρκετά γνωστός. Κλείνουμε τη μέρα μας με το Χρυσοβιτσι

Αγία Φωτεινή, Μαντίνεια

Σάββατο 12 Ιουλίου 2020, Ημέρα 5η

Σήμερα η μέρα ξεκινάει με το χωριό Ελληνικό και την Καρύταινα που τόσο μας προτείνατε όλοι να δούμε από κοντά. Περνάμε μια βόλτα και πάλι από τον ποταμό Λούσιο για να δούμε τις βάρκες που θα ξεκινήσουν από εκεί για μια ημέρα γεμάτη δραστηριότητα. Αφού ξεκουραστούμε λίγο το μεσημέρι θα πάμε μέχρι την αρχαία Γόρτυνα και τα λίγα αλλά εντυπωσιακά της απομεινάρια. Θα κλείσουμε με νόστιμο Βραδινό στο ξενοδοχείο της καρδιάς μας All Seasons Paradise

Η γέφυρα που κάποτε δέσποζε στο πεντοχίλιαρο βρίσκεται στην Πελοπόννησο και κοντά στη Καρύταινα.

Κυριακή 13 Ιουλίου 2020, Ημέρα 6η

Σήμερα το πρόγραμμα έχει ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοναστήρια της περιοχής, το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου η οποία χτίστηκε τον 16ο αιώνα πάνω σε κατακόρυφο κάθετο βράχο και εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Επόμενη στάση η εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας με τα δέντρα που βγαίνουν από μέσα και την ιδιαίτερη ιστορία της. Κλείνουμε την ημέρα μας με μια επίσκεψη στη λίμνη που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία και τα ζωάκια που φροντίζουν από την παρακείμενη ταβέρνα. Τα ζωάκια που θα δεις είναι παπάκια, κότες, παπαγάλοι κ.α. 

Η επιβλητική εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας με τα δέντρα της.

Εν κατακλείδι,

Το ταξίδι μας στην Αρκαδία έγινε τον Ιούλιο του 2020 εν μέσω κορωνοιοόυ. Το κατάλυμα που επιλέξαμε ήταν το All Seasons Paradise και ήταν ένας πραγματικός παράδεισος για εμάς.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here