Ανακαλύψαμε ένα από τα ομορφότερα σημεία επίσκεψης στον τροπικό Μαυρίκιο! Το χωριό Chamarel δεν είναι απλά ένα κατάφυτο μέρος με υπέροχη φύση, αλλά μια τοποθεσία που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς όταν φτάσεις σ΄αυτή τη μαγική χώρα!

Maurikios Happy Traveller Taxidi (84)

Χώρα: Μαυρίκιος
Χωριό: Σαμαρέλ (Chamarel)
Πληθυσμός: 783

Γενικές Πληροφορίες:
Το Chamarel είναι ένα χωριό στον Μαυρίκιο. Σήμερα είναι γνωστό κυρίως για τις γραφικές τοποθεσίες και τα φυσικά αξιοθέατα μεταξύ των οποίων τα κυριότερα είναι η Γη με τα Επτά Χρώματα, οι Καταρράκτες Chamarel, το Ebony Forest Chamarel και το Εθνικό Πάρκο Black River Gorges. Επίσης μην παραλείψεις να περάσεις και από το πάρκο με τις τεράστιες χελώνες που βρίσκεται δίπλα από τη Γη με τα επτά χρώματα.

Maurikios Happy Traveller Taxidi (94)

Τα Επτά Χρώματα της Γης:
Τα Επτά Χρώματα της Γης είναι ένα γεωλογικό φαινόμενο όπου στρώματα στέρεης λάβας δημιουργούν χρωματικούς συνδυασμούς. Το χώμα μοιάζει να είναι βαμμένο και έχει αποχρώσεις του κίτρινου, του καφέ, του πράσινου. Το πιο ιδιαίτερο είναι ότι αν ανακατέψουμε όλα τα χρώματα σε ένα δοχείο, αυτά έχουν την τάση να ξεχωρίζουν έπειτα από λίγες ημέρες. Φυσικά οι τουρίστες δεν επιτρέπεται να περπατούν επάνω στο χρωματιστό χρώμα αλλά μπορούν να το βλέπουν από συγκεκριμένα σημεία.

Ο καταρράκτης Σαμαρέλ:
Ο καταρράκτης Chamarel έχει ύψος 83μ και περιβάλλεται από την πλούσια βλάστηση της περιοχής. Είναι σίγουρα ο πιο διάσημος και γνωστός καταρράκτης στον Μαυρίκιο και υπήρξε ανέκαθεν κύριο αξιοθέατο για τους τουρίστες.

Ο καταρράκτης Σαμαρέλ
Ο καταρράκτης Σαμαρέλ

Κόστος:
Οι ενήλικες πρέπει να πληρώσουν περίπου 225 ρούπια (περίπου 5 ευρώ), ενώ τα εισιτήρια για παιδιά είναι 75 ρούπια (περίπου 2 ευρώ).

Επεισόδια Happy Traveller στον Μαυρίκιο:
Happy Traveller στον Μαυρίκιο ΜΕΡΟΣ Α
Happy Traveller στον Μαυρίκιο ΜΕΡΟΣ Β

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ταξιδιωτικά άρθρα για τον Μαυρίκιο:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here