- Διαφήμιση -
Home Cool spots Επίσκεψη στις ελληνικές γειτονιές της Αυστραλίας | Σαν να βρίσκεσαι Ελλάδα

Επίσκεψη στις ελληνικές γειτονιές της Αυστραλίας | Σαν να βρίσκεσαι Ελλάδα

0
8783

Οι περισσότερες ελληνικές γειτονιές της Αυστραλίας βρίσκονται κατά κύριο λόγο στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ. Εμείς ταξιδέψαμε μέχρι εκεί, γνωρίσαμε τους Έλληνες μετανάστες, πήγαμε στο μεγάλο Ελληνικό φεστιβάλ της Μελβούρνης στον δρόμο Λονσντέιλ και τελικά καταλάβαμε, πως ίσως στην Αυστραλία χτυπά πιο δυνατά η ελληνική καρδιά.

- Διαφήμιση -

HAPPY TRAVELLER S4E21 AUSTRALIA-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ 2

Η γνωριμία με τον ελληνισμό της Αυστραλίας ξεκινάει από το Σίδνεϊ συνεχίζει στη Μελβούρνη και καταλήγει στον πασίγνωστο δρόμο Λονσντέιλ και στο μεγάλο Ελληνικό φεστιβάλ της Μελβούρνης. Εκεί γνωρίζουμε τους Έλληνες μετανάστες, μιλάμε και τρώμε μαζί τους γνωρίζοντας παράλληλα ακόμη καλύτερα τον τόπο που έχει λατρέψει μεγάλο μέρος του ελληνισμού.

 ΣΙΔΝΕΪ

Φτάνοντας στο Σίδνεϊ πηγαίνουμε σε μία ιστορική ελληνική γειτονιά στο Σίδνεϊ, το Μάρικβιλ. Εκεί βρίσκουμε ελληνικά μαγαζιά και συζητάμε με Έλληνες της Αυστραλίας. Κάποιοι από αυτούς γεννήθηκαν στην Αυστραλία ενώ κάποιοι άλλοι που μετανάστευσαν εκεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Όλοι έχουν την ίδια νοσταλγία για την Ελλάδα, αλλά παράλληλα προτιμούν τη ζωή στην Αυστραλία.

Φίτζροϊ, η πιο παλιά και ιστορική ελληνική γειτονιά της Μελβούρνης όπου βρίσκεται και ο πρώτος ελληνορθόδοξος ναός της πόλης
Φίτζροϊ, η πιο παλιά και ιστορική ελληνική γειτονιά της Μελβούρνης όπου βρίσκεται και ο πρώτος ελληνορθόδοξος ναός της πόλης

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Φεύγουμε από το Σίδνεϊ και φτάνουμε στην ελληνοκρατούμενη Μελβούρνη και συγκεκριμένα στο Φίτζροϊ, την πιο παλιά και ιστορική ελληνική γειτονιά της πόλης. Μάλιστα εκεί βρίσκεται και ο πρώτος ελληνορθόδοξος ναός της πόλης. Βέβαια εκεί δεν βρήκαμε τόσους πολλούς Έλληνες, ούτε τόσο έντονο το ελληνικό στοιχείο αλλά παραμένει μια ελληνική γειτονιά της πόλης.

Έπειτα επισκεφθήκαμε το Όκλει, ένα προάστιο της Μελβούρνης. Με το που πατάς εκεί, νομίζεις ότι είσαι στην Ελλάδα. Ένας πολυσύχναστος πεζόδρομος με Ελληνικές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία όπου μπορείς να βρεις κάθε λογής ελληνικά γλυκά και τρόφιμα. Παντού συναντάς Έλληνες και παντού ακούς Ελληνικά. Εκεί συναντήσαμε Έλληνες της Μελβούρνης, μιλήσαμε μαζί τους και δοκιμάσαμε ελληνικότατες νοστιμιές. Μάλιστα το Όκλει είναι η περιοχή στην οποία μένουν οι περισσότεροι Έλληνες, για αυτό ακριβώς έχει μετατραπεί σε ένα πολύ καλό αντίγραφο μιας ελληνικής πόλης. Παντού συναντάς ελληνικές επιγραφές, ελληνικά καταστήματα και προϊόντα αλλά και πολλούς, πρόσχαρους Έλληνες.

Το Ελληνικό φεστιβάλ της Μελβούρνης στον δρόμο Λονσντέιλ
Το Ελληνικό φεστιβάλ της Μελβούρνης στον δρόμο Λονσντέιλ

Τρίτη και τελευταία στάση ήταν φυσικά το Ελληνικό φεστιβάλ της Μελβούρνης στον πασίγνωστο δρόμο Λονσντέιλ. Εκεί αρχίσαμε πλέον να πιστεύουμε πως η Ελλάδα «μετακόμισε» στην Αυστραλία. Έλληνες παντού, ελληνικά φαγητά, ελληνικά τραγούδια, ελληνικά ήθη και έθιμα! Ήταν ξεκάθαρα ένα από τα ομορφότερα φεστιβάλ που έχουμε ποτέ παρακολουθήσει. Το αποκορύφωμα του φεστιβάλ ήταν η συναυλία (με ελεύθερη είσοδο) που έδωσε ο Γιάννης Χαρούλης.

Επεισόδιο Happy Traveller στο Σίδνεϊ
Επεισόδιο Happy Traveller στη Μελβούρνη

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here